Berghut #schrijfweek 2015

Iedereen heeft een verhaal wat de moeite waard is verteld te worden. Wat is jouw verhaal?

 

schrijfweek de Berghut.com 2014 15

 

Droom je er stiekem al jaren van het op te schrijven?
Het te delen in de vorm van een boek, blog of column?
Of misschien wil je het wel helemaal voor jezelf houden en zoek je alleen nog de tijd om jouw persoonlijke ontdekkingsreis op papier te zetten.
Hoe zou het zijn om een week lang op een sfeervolle, inspirerende plek in de bergen jouw verhaal de ruimte te geven?

Hoe dat is, kun je ervaren tijdens de schrijfweek van 20-27 juni 2015 in de Berghut in Oostenrijk. Op deze bijzondere plek in de bergen zijn alle ingrediënten aanwezig om volledig de ruimte aan jezelf en jouw verhaal te geven. Samen met maximaal 12 anderen met dezelfde wens. Dat geeft herkenning, inspiratie én energie. In de Berghut word je volledig verzorgd en ontzorgd, zodat jij je alleen maar hoeft te richten op het schrijven en het voeren van mooie gesprekken.

 

Download hier ‘In 10 stappen een vliegende start maken met jouw boek
Lees ook: ‘Een boek schrijven: waarom zou je?

 

 “Ik heb erg genoten van het ontzorgen. Het is zo af, je krijgt alle aandacht zo met zorg.
Dat is wel heel bijzonder. Dat heb ik eigenlijk nog nooit op deze manier zo ervaren.” 

schrijfweek de Berghut.com 2015 Ootsenrijk


Inspiratie delen
De Berghut Schrijfweek 2015 wordt georganiseerd in samenwerking met Mirtel GommansMariska Bosman en Karin Hoens. Ze zijn alledrie eerder gasten geweest in de Berghut en hebben elkaar ontmoet via het krachtige Berghutnetwerk.

Mirtel neemt ook deel aan de schrijfweek in 2012. In die week vraagt ze via social media hulp bij de redactie van haar eerste boek. Twee oud-Berghutgasten Mariska en Karin, die ook nog eens ruime redactie-ervaring hebben, reageren en het klikt. Het eerste concept van Mirtels boek wordt stevig aangepakt. Dat is even slikken, maar het blijkt het begin van een ontzettend waardevol proces.

Met z’n drieën maken Mirtel, Karin en Mariska een bijzonder schrijfproces door. Ze brengen focus aan, gooien verhaallijnen om, voeren discussies over hoofdstukken en schrappen zinnen. Vele noten worden gekraakt: Mirtel hoort keer op keer ‘kill your darlings’, Mariska wordt geconfronteerd met haar eigen schrijfblokkade en Karin maakt een persoonlijk proces door.

“Een boek schrijven is veel meer dan woorden op papier zetten. Het maakt van alles los.”

Negen maanden na de schrijfweek verschijnt ‘hun’ prachtige en inspirerende boek ‘Noten gekraakt – leven als een zondagskind’, waarmee Mirtel wil laten zien dat geluk niet afhangt van de wereld om je heen, van succes of grootse ervaringen. Ze is ervan overtuigd dat een licht leven bij jezelf begint. Daarnaast hoopt ze met dit boek het taboe rondom psychische ziekten en ‘anders-zijn’ te doorbreken.

Wij -Hans & Nel- ontmoeten Mirtel voor het eerst tijdens het Boost Your Business-weekend in de Berghut in 2012: wat een intrigerend mooi mens! Een mens dat echt zichzelf is en anderen op een respectvolle manier helpt hun overtuigingen te onderzoeken.

 

Karin Hoens, Mirtel Gommans, Mariska Bosman Noten gekraakt schrijfweek in de Berghut

 

Mirtel, Mariska en Karin gunnen iedereen zo’n bijzonder schrijfproces. Tijdens de schrijfweek maken ze jou graag deelgenoot van hun proces en inspireren ze jou om je verhaal te delen! Vertrouw erop dat JOUW verhaal de moeite waard is voor anderen.

“Mirtel stelt vragen zodat je eerlijk naar jezelf durft te kijken.
Karin stelt je telkens de waarom-vraag.
En Mariska zet letterlijk de puntjes op de i. En met z’n drieën kunnen ze perfect aangeven of geraakt worden door hoe je je verhaal opschrijft.”

 

Antwoorden op jouw schrijfvragen
Tijdens de Berghut schrijfweek in juni 2014 delen Mirtel, Karin en Mariska hun ervaringen om jou te helpen en geven ze jou talloze praktische tips en antwoorden rondom onderstaande onderwerpen:

  • Ben je bezig met een boek, maar weet je niet hoe verder?
  • Houdt iets je tegen, maar weet je niet precies wat?
  • Ben je benieuwd hoe anderen jouw teksten ervaren?
  • Heb je behoefte aan feedback over de verhaallijn of jouw schrijfstijl?
  • Heb je vragen over het schrijfproces?
  • Heb je een mooi verhaal, maar weet je niet wat het juiste middel is om je verhaal te delen?
  • Weet je niet of je het zelf wilt uitgeven of een uitgever wilt zoeken?
  • Vraag je je af hoe je je boek het beste kunt promoten?

Al je vragen worden beantwoord en we brengen je in contact met de mensen die jij nodig hebt om je verhaal verder te verspreiden!

“Mariska is sterk in het beoordelen van de verhaallijn: 
zit er een opbouw in, is het prikkelend, wat is relevant en wat kan weggelaten worden?”

Ruimte voor jezelf en tijd samen
Er zijn gezamenlijke eetmomenten, workshops en individuele sessies met Mirtel, Karin en Mariska. Ook wij – Hans & Nel – delen onze ervaringen over de totstandkoming van ons boek ‘Het geheim van de Berghut’ om jou verder te helpen. En je hebt vooral heel veel schrijftijd!

En zit je tijdens die schrijftijd even vast of heb je feedback nodig, dan is er altijd iemand die met je meeleest en meedenkt. Er zullen flink wat noten gekraakt worden: schrijfnoten en wellicht ook persoonlijke noten. Alles mag er zijn. En met de bergen in je schrijfachtertuin weerhoudt niets je ervan er even lekker op uit te trekken als je daar zin in hebt.

 

schrijfweek in de Berghut

 

Wat een extra dimensie aan deze schrijfweek is, is dat je meteen zoveel mensen om je heen hebt die jouw boek omarmen. Je hoeft na de schrijfweek je boek in wording niet meer in de wereld te zetten: het staat er al!

“De Berghut werd een avontuur waar ik van tevoren niet van had durven dromen.
Van begin tot eind een grote ontdekkingsreis, letterlijk en figuurlijk.
Met een droomteam hebben we de week doorgebracht,
met zinnenprikkelend vers, puur en lokaal eten en te heerlijke bedden.
De wandelingen inspireerden alleen maar meer. Schrijfweek bij de Berghut? Dromen, durven, doen!” 

 

Wat krijg je?

  • Een bijzondere plek in de bergen met een heerlijke tuin.
  • Een eigen huttekamer, met eigen badkamer met douche, toilet en balkon. Wij zorgen voor handdoeken en beddengoed.
  • 7 dagen ontbijt, een lunchpakketje en avondeten. Je proeft de Oostenrijkse Alpenzomer én de gastvrijheid van de Berghut.
  • Onbeperkt koffie & thee.
  • Tijd om te focussen, te schrijven, je terug te trekken en bij te tanken.
  • Tussendoor een aantal verwonderende bergactiviteiten ter inspiratie.
  • Voor wie wil: (stilte)wandelingen in de bergen, begeleide meditaties.
  • Schrijftips én persoonlijke begeleiding wanneer jij daar behoefte aan hebt.

 

zomervakantie vieren in de Berghut in Oostenrijk

 

Investering
Gun jezelf dit cadeautje voor €675,- of €825,- [inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor zakelijke deelnemers]. Deze prijs in inclusief overnachting in een éénpersoonskamer [€825,-] of een gedeelde kamer met aparte bedden [€675,-], alle maaltijden [ontbijt, lunchpakketjes en avondeten], schrijfbegeleiding en aangeboden activiteiten. Je betaalt daarnaast alleen je drankjes en de reis van en naar Oostenrijk.

 

De reis
Je kunt met de auto komen [carpoolen vaak mogelijk én gezellig en inspirerend!]. Of met het vliegtuig naar Innsbruck [retour ongeveer 135 euro] en met de trein naar Rauris of vanaf Innsbruck gezamenlijk met de taxi.

 

“Gastvrij, inspirerend en hartverwarmend!
Met een hoofd vol ideeën en een koffer vol mooie herinneringen
kwam ik deze week thuis na een week schrijven in De Berghut.
Een week met de heerlijke zorg van Hans & Nel,

geweldige maaltijden aan ‘mijn droomtafel’ en het gezelschap van schrijfgenoten
die ik nooit meer zal vergeten. Ik wil terug!!!!!” 

 

*Mirtel Gommans (1972) raakte al op jonge leeftijd geïntrigeerd door de verschillen tussen de uiterlijke en de innerlijke wereld. Na het vwo volgde ze daarom een mbo-, hbo- en wo-studie in de geestelijke gezondheidskunde. Mirtel woont samen met haar partner Alfons en twee kinderen, Toon en Mila en werkt als interim-manager en adviseur binnen de gezondheidszorg en het onderwijs. Tijdens #eendagmet houdt ze ondernemers, ceo’s en hoger management  een spiegel voor. In al haar ontmoetingen streeft ze naar openheid.

 

Bekijk hier een impressie van de schrijfweek 2012herinneringen aan de schrijfweek van 2013 en ‘created memories’ van de 2014-Schrijfweek.

Interesse? Meer weten? [terug] naar ‘Specials en reserveren – Schrijfweek’

 

schrijfweek de Berghut.com 2014 16

 

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk