Een boek schrijven: waarom zou je!?

Je hoort het steeds vaker: mensen die een boek willen schrijven. De drempel om een boek te schrijven is de laatste jaren ook steeds lager worden. Je kunt zelf een verhaal aan papier toevertrouwen, een vormgever vragen voor de opmaak, een drukker zoeken en je boek via social media promoten. Simpel gezegd dan. Je hebt in ieder geval niet per sé meer een uitgever nodig die alles voor je regelt. Behalve het schrijven dan, maar zelfs dát kun je aan een ghostwriter overlaten…

 

Praktisch gezien is het dus niet meer zo lastig om een boek te maken. Interessanter is misschien wel: waarom zou je een boek willen schrijven? Want 1 ding is helder: een boek schrijven kost veel tijd. En voor het geld hoef je het niet te doen. Droom je er stiekem ook van om net als Joanne Rowling om ontdekt te worden…? Of wil je anderen informeren of inspireren door je verhaal te delen?

 

 boek schrijven schrijfweek de Berghut Oostenrijk

 

 Wil je graag een boek schrijven, stel jezelf dan in ieder geval vijf vragen:

  1. Waarom wil ik een boek schrijven?
  2. Wat wil ik met mijn boek bereiken bij de lezer?
  3. Heb ik plezier in schrijven? [en kan ik op een manier schrijven die raakt?]
  4. Kan ik tijd maken voor het schrijven van mijn boek?
  5. Is het maken van een boek het meest effectieve en passende middel om dat te doen?

 

In 2012 tijdens de schrijfweek in de Berghut raakt Wendy ons allemaal
met haar dagelijkse blog over haar gevoel en belevenissen tijdens die Schrijfweek. 
We kijken die week al snel allemaal uit naar het blogs. 
En dat terwijl het met haar boek niet zo lekker vlot.
Voor Wendy word het nog voor het einde van de schrijfweek helder:
ik ga geen boek schrijven: bloggen is mijn ding.

 

Vraag je dus af of een boek de meest passende vorm is om jouw verhaal te delen. Misschien past een blog beter bij je. Wie weet wil je je verhaal gewoon opschrijven om een voor jezelf bepaalde gebeurtenis in je leven te verwerken en is dat ‘genoeg’. Delen op een kleinschalig podium kan ook! Onderzoek het eens.

Dus: een boek schrijven, waarom zou je?

 

TIP: tijdens de Schrijfweek in de Berghut van 31 mei tot en met 7 juni  2014 heb jij een week de ruimte om – desgewenst onder begeleiding en samen met andere ‘schrijvers’ – voor jouw verhaal de vorm te vinden die bij jou past!

 

schrijfweek in de Berghut.com

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk