Nieuwe koers

“Jullie gaan het anders doen, hè. Weten jullie het al?”

“Op de piste hoorden we iemand zeggen dat jullie dichtgaan.”

“We willen volgend jaar wel weer heel graag komen hoor! Wanneer kunnen we boeken?”

We kunnen ons nog goed herinneren dat we precies een jaar geleden een bericht de wereld in brachten dat we een reserveringsbreak in gingen lassen. We wilden tijd voor een moment van bezinning over hoe we door wilden gaan.

Een enkeling heeft misschien wel gedacht dat we de Berghut zouden verkopen.
En een ander zal misschien gedacht hebben dat we allang onze koers bepaald hadden.
Geen van beide was het geval.

We wilden in ieder geval ruimte om verschillende opties te onderzoeken en dat is lastig als je een jaar vooraf al vol zit in de schoolvakanties… Natuurlijk is een volle accommodatie de droom van iedere gastenverblijfeigenaar!
En het is hartverwarmend hoe betrokken onze gasten zijn.
Maar toch wilden we onze eigen koers kunnen blijven varen.

 

wensballon de Berghut.com vierkant

 

2015 in vogelvlucht
De winter van 2015 werd een bezinningswinter. Het Berghutconcept is een gouden concept gebleken en zo voelen we dat ook. Maar het gaat niet vanzelf en we kunnen het niet met z’n tweeën doen. Dat vraagt om veel hulp en dat vinden we veel, elk seizoen weer. Meer balans: dat is onze wens. Hou zouden we dat kunnen gaan vormgeven?

Het voorjaar werd het moment waarop de gingen delen hoe we de nieuwe richting voor ons zagen: de Berghut is vanaf voorjaar 2015 enkele weken per jaar een inspirerende groepsaccommodatie en onze focus ligt bij het begeleiden van mensen die een uniek en succesvol gastenverblijf willen of al hebben, online én in de Berghut. We delen een filmpje ‘Dromen Durven Doorontwikkelen’ waarin we onze veranderende koers aankondigen. En ook ná het filmpje ontwikkelen onze dromen zich nog door…

In de stralende zomer van 2015 ontvingen we 12 weken lang enthousiaste gasten en bouwden we ondertussen aan een eerste versie van de website van de DroomplekAcademie. Daarnaast maakten we een schitterende nieuwe huttentocht met kinderen.

Het najaar stond vooral in het teken van de flinke verbouwing van ons privéhuis. We – vooral Hans met hulp – braken af en bouwden op, op weg naar wat meer rust en thuisgevoel voor onszelf in ons drukke gastenbestaan. Nel bouwde aan een nieuwe website voor de DroomplekAcademie.

We namen in het najaar ook afscheid: van ons oude huis en vooral ook van mensen die dichtbij ons stonden. Een dierbare tante van Nel overleed afgelopen zomer en in september overleed Hans zijn vader. Het verlies voelen we nog steeds, maar de mooie herinneringen blijven gelukkig.

 

Een blik op 2016
Hoe gaat 2016 er dan uitzien? Een impressie van onze intenties… [en verder laten we ons verrassen].

De Berghut
Deze winter werken we er 9 weken en weekenden keihard aan om iedereen een topbeleving in de Berghut te laten hebben. En tot nu toe is er al goed gelukt om er onvergetelijke weken van te maken! Naast 5 familieweken komen ook het Boost Your Business-weekend, het NieuweTijdsweekend met Léonne, de IgloExperience en de SneeuwwerkplekWeek voorbij.

DroomplekAcademie
Onze intentie is om na deze winter de rest van het jaar de focus te leggen op de DroomplekAcademie.

  • In april starten we een online programma voor iedereen die een Gouden Gastenconcept zoekt voor hun gastenverblijf.
  • En we zijn bezig met het ontwikkelen van het Proefhotel, als onderdeel van de DroomplekAcademie.

In het proefhotel runnen mensen met een gastendroom een paar weken lang een hotel of b&b op onze locatie in de bergen met hun eigen concept en eigen gasten. Het logo is bijna klaar en de website zal dit voorjaar klaar zijn. Zodra we er klaar voor zijn, gaan we op zoek naar Proefhoteliers en is de planning dat het proefhotel vanaf komende winter een aantal weken per jaar operationeel is.

En ook deze winter draait de DroomplekAcademie op de achtergrond verder: Nel staat 13&14 februari op de Emigratiebeurs met de DroomplekAcademie en we blijven werken aan waardevolle informatie op DroomplekAcademie.nl. We voelen ons verbonden met lotgenoten en delen graag onze inspiratie!

 

Inspirerende groepsaccommodatie
En zoals je wellicht weet is de Berghut enkele keren per jaar beschikbaar als inspirerende groepsaccommodatie. Dus wil je zelf een week organiseren en onze Berghut daarvoor gebruiken? Laat het ons weten!

De zomervakantie
We hebben lang het plan gehad om de zomervakantie te gebruiken als een proefperiode voor het Proefhotel. Maar de afgelopen dagen voelden we dat de komende zomer willen genieten van ruimte met de jongens, huttentochten maken, aan paar weken op vakantie en ruimte voor het verder ontwikkelen van de DroomplekAcademie. Dus dat gaan we gewoon doen. 🙂

 

Want:
We zien eigen altijd kansen en mogelijkheden.
We zitten altijd vol nieuwe ideeën en concepten.
Maar we willen ook meer genieten van de bergen, samen met onze jongens.

We wensen je een heel mooi en waardevol jaar toe!

En we houden je op de hoogte… 🙂

Lees ook onze terugblik op 2016 en vooruitblik op 2017.

Warme groet,
Hans & Nel

PS: Wat is voor jou echt belangrijk in 2016?

 

 

 

Hans en Nel - augustus 2015

 

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk