Verandering…

“Zeit für Neues.”

Lieve mensen,

Vijf rijke en succesvolle jaren Berghut. Vol mooie herinneringen en zoveel blije gasten. We hebben er verschillende blogs aan gewijd en een zelfs boek. We zijn in vele opzichten zo dankbaar wat we allemaal hebben geleerd en mogen betekenen voor anderen. We hadden op geen andere plek zoveel kunnen meemaken en leren. En in de bergen nog wel…

Wie ons goed kent, weet ook dat we niet stilstaan. Een droom staat niet stil.

 Een droom blijft in ontwikkeling, omdat je zelf ook ontwikkeld. Dus onze droom ontwikkelt zich mee met onze ontwikkeling.

 Onze ontdekking die leven heet.

We voelen ons op handen gedragen die keer op keer zo blij zijn in de Berghut! Ik -Nel- vind het heerlijk om mensen blij te maken en aan ieders specifieke wensen te voldoen. Ik ontzorg onze gasten graag. Maar dat kan ik niet alleen; daar hebben we ook andere toegewijde mensen voor nodig. En bij het functioneel aansturen van dit operationele deel van de huidige Berghut ligt bij ons beide niet onze ambitie.

 

Terug naar de basis?
Afgelopen kerst delen we onze gedachten met de gasten. Zonder al exact aan te kunnen geven hoe we de verandering exact gaan vormgeven. Het voelt kwetsbaar om dit te vertellen. Delen, zonder precies te weten. We willen onszelf ook niet centraal stellen door dit te delen. Maar we willen tegelijkertijd wel uitleggen dat ze op dit moment niet kunnen boeken voor de volgende kerst… Want die vragen waren er.  En: wie beter dan onze eigen gasten kunnen live meedenken over de match tussen onze ideeën en hun wensen?

Het gesprek is voor ons heel waardevol. De lieve gasten delen wat hun wensen zijn als ze op vakantie gaan. Een van de gasten stelt de vraag: “Hoe hadden jullie je de Berghut voorgesteld toen jullie begonnen?” Daar moeten we even over nadenken. Hoe was dat ook alweer?

Het bijzondere is dat in deze kerstweek een oud-collega van Hans als gast op bezoek is. Hij had de verzorging die hij deze week kreeg, totaal niet verwacht. Hij verwachtte het veel eenvoudiger. Hij vind het een geweldige week! En op basis van ons verhaal zijn zijn eenvoudige en treffende woorden: “Terug naar de basis.”

Dat is misschien wel het antwoord:
terug naar de basis?

We komen hiermee tot het inzicht dat de Berghut in de loop van de jaren van een comfortabele Berghut eigenlijk een steeds meer verzorgd hotel is geworden. Met alles wat daarvoor nodig is achter de schermen. En dat is een hele hoop. Dit is echt een belangrijk inzicht voor ons.

 

Ontmoeten, inspiratie & bergbeleving
Wat voor ons heel helder is, is dat onze pilaren blijven staan: ontmoeten, inspiratie en bergbeleving. Waarbij we de wens hebben voor minder personele zorg – en daarmee minder verzorging – en meer ruimte voor ons gezinsleven. Met nog meer ruimte voor vernieuwing en verbinding in de Berghut.

De Berghut als broedplaats voor vernieuwing en verbinding.

En daarmee gaan we in 2016 experimenteren. We weten alleen nog niet precies hoe. Dat willen we de komende maanden gaan voelen en uitdenken. Gasten mee laten helpen met koken? ‘Locals’ die een paar keer per week het avondeten verzorgen en brengen? We weten het nog niet. Het ligt open. En er zijn vast goeie ideeën die we zelf nog niet bedacht hebben.

Borrelen er na het lezen van ons verhaal ideeën bij je op die mogelijk passen bij onze wensen: we horen ze graag! Deel ze op het hart van de Berghut op Facebook of mail ons.

 

Ruimte creëren
Waarom vertellen we dit nu al? Omdat onze boekingen ruim een jaar vooruit lopen. Sinds afgelopen zomer komen de aanvragen voor de winter van 2016 al binnen. En dat is natuurlijk geweldig! Maar we kunnen niet anders dan op dit moment geen toezeggingen doen totdat we weten hoe we de Berghut vanaf 2016 gaan vormgeven en wat je dan kunt verwachten als je boekt.

We hebben besloten tot 1 mei 2015 geen boekingen aan te nemen en de ruimte te nemen voor de ‘nieuwe’ Berghut. En oef, dat voelt lastig, want we weten hoeveel mensen staan te trappelen om te boeken, omdat ze al zo lang graag naar de Berghut willen komen. Maar we hebben even de tijd nodig.

In rust en ruimte.

We hebben recentelijk al een aantal gasten moeten teleurstellen met onze ‘1 mei’-boodschap. Ik was dan ook heel blij van de reactie van iemand, die al een tijdje wil komen.

“Heel goed dat je even een stop hebt ingelast om zaken uit te werken.
Zo weet de klant waar hij aan toe is.
Wij waren afgelopen zomer ergens waar we al vaker komen
en bleek dat de eigenaar het hotel verkocht had aan een andere eigenaar.
Wij gingen juist voor het totaalplaatje. Dat was dus wel een teleurstelling.
Ondanks dat hebben we wel een superleuke vakantie gehad.
Maar ik vind het dus goed dat jullie deze beslissing nemen.”

In 2015 krijgen alle gasten gewoon de verzorging die ze van ons gewend zijn. En daar gaan we volledig voor.

Want wie ons kent, weet ook dat we niet voor half werk gaan…


2015: vol inspiratie!

En ook in 2015 hebben we nog een aantal geweldig inspirerende weken in het vooruitzicht!

 • Alweer het 4e Boostweekend in de Berghut, waar zoveel kracht van uit gaat. 15-18 januari 2015
 • Een bijzonder Nieuwe Tijds-weekend met Léonne Meiresonne: wat is die nieuwe tijd waar we nu in leven en wat kun jij daarmee? 29 januar-1 feburari 2015
 • NIEUW SneeuwWerkPlek-week: combineer jouw werk met wintersport én veel nieuwe contacten. 21-27 maart
 • Ben je geraakt door het werk van Brené Brown en wil je daarmee aan de slag? Kom naar het Krachtweekend29 mei-3 juni

 

inspiratie de Berghut 2015

 

En voel jij dat er in 2015 ook verandering voor jou in de lucht zit en staat je jezelf toe om daar wat ondersteuning bij te krijgen?

 • Download mijn gratis ebook de PassieWijzer:
  hét startpunt voor jouw ontdekkingsreis in 15 concrete stappen.
 • Ga op PassieReis
  Ik heb het laatste jaar een online training ontwikkeld van 12 weken: onderweg naar jouw bestemming [vanaf 7 januari beschikbaar].
 • Of zorg voor nog meer duurzaam resultaat:
  Ervaar de kracht van online delen en verbinding met de PassieReis SUMMIT die op 7 januari start met een selecte groep deelnemers [nog slechts 5 plekken vrij!].

 

12 PassieReis volg je hart online training

 

Ik -Nel- kijk ernaar uit om dit jaar in de Berghut én online tijdens de SUMMIT bijzondere ontmoetingen te hebben en verbindingen aan te gaan.

We wensen je een inspirerend 2015 toe, vol vertrouwen in de toekomst, zonder dat je precies waar er gaat gebeuren!

Warme groet,
Hans & Nel

Update februari 2015: Inmiddels doen we deze winter tijdens lekker veel inspiratie op, samen en met onze gasten, en wordt het beeld voor de toekomst beetje bij beetje helderder. Zodra we het plaatje compleet hebben, laten we dit via ons blog weten!

Dit gaat er veranderen…

 

23 december deBerghut.com

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk