Even gluren in ons nieuwe huis

Eind juni 2009 pimpten we in een week onze privéwoning bij de Berghut, haalden de kids op en ging vervolgens alle focus naar de Berghut. Ook na wat interne aanpassingen heeft ons huis nooit echt als een thuishuis gevoeld. De Berghutkeuken werd door één schuifdeur gescheiden van onze eigen keuken, de kinderen sliepen op 1 kamer, een eigen voordeur hadden we niet en we raakten maar geen vrienden met onze serre, waar zowlel de speelruimte van onze kinderen was als onze computerplek. En waar het in de winter héééél koud was en in de zomer héééél warm.

Nadat ik – Nel – in het najaar van 2014 mijn moeder vertelde over toekomstige verbouwwensen, zei ze: “Hoe sneller je het doet, hoe meer plezier je ervan hebt nu de kinderen nog jong zijn.” Dat voelde voor ons ook zo en dus leek de herfst van 2015 – de periode waarin we 3,5 maand geen gasten hebben – het aangewezen tijdblok.

 

Uitbreiden
We hadden mooie plannen om uit te bouwen, maar dat ging helaas niet door: ons terrein zou al maximaal bebouwd zijn voor het aantal vierkant meter grond dat we hebben, hoorden we in maart. Dus moesten we roeien met de riemen die we hadden. Uiteindelijk ging het ons niet om groot, maar we wilden wel heel graag dat de kids een eigen kamer zouden krijgen en dat er ruimte was voor een werkkamer. Met wat creativiteit zou dat lukken.

 

Hoe woonden we?
We hebben eigenlijk maar weinig foto’s van ons oude huis: zo ontzettend warm werden we er zelf ook niet van. Op het laatste moment, net voor de sloop, hebben we toch nog wat foto’s genomen, voor de herinnering. Zwaar onopgeruimd….

“Sorry for the mess, but we live here.” 🙂

huis oud Hans en Nel

 

Slopen
Direct na het vertrek van de laatste zomergasten ‘verhuisden’ we naar de Berghut en ging de bijl er flink in.

huis slopen
1slopen 21

 

Opbouwen
En vanaf half september konden we weer gaan opbouwen. Waarbij Hans veel heeft geholpen en 100 vierkante meter het houtwerk op de muur heeft bevestigd!

huis weer opbouwen

 

Chaletstijl
We hoeven je niet te vertellen dat we van Chateltstijl houden… Dus gingen we op zoek naar hout. Veel hout. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet te donker wordt met veel hout? Door voldoende lichtinval te hebben en gebruik te maken van wit.

We hebben door de decemberdrukte nog lang niet alles klaar en ingeruimd, maar de foto’s geven toch een kleine indruk van ons nieuwe huis. We zijn er ontzettend blij mee en gaan in januari lekker verder met opruimen en inruimen!

 

canvas

hoekbank

Een grote familiehoekbank!

gewei

openhaardhoek

Wederom een spekkachel, maar dan iets kleiner… En we zien graag vuur!

huiskamer chalet stijl 2jpg
huiskamer chalet stijl
bed

Even gluren in de slaapkamer

keukenuitzicht

Uitzicht vanuit de keuken

eettafelstoelen hartjes

We willen in de keuken heel graag een gezellige Oostenrijkse eethoek.
Tot die tijd doen we het met een ‘gewone’ tafel…

uitzicht op een berg

Dit uitzicht vanuit de huiskamer zal nooit gaan vervelen…

En onze voordeur laat nog even op zich wachten, maar over een paar weken hebben we een voordeur die geïnspireerd is deze hartjesdeur…

hartjesdeur hout

home sweet home

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk