Doordromen

 

“Wer wirklich weiss, wohin er gehen will,
dem gibt die Welt auch den Weg frei.”
Charles L. Allen

 

[gebruik de pijltjes rechtsonderin om het filmscherm te vergroten]

 

“Jullie gaan het anders doen, hè. Weten jullie het al?”

“Op de piste hoorden we iemand zeggen dat jullie dichtgaan.”

“We willen volgend jaar wel weer heel graag komen hoor! Wanneer kunnen we boeken?”

 

Onze boekingsbreak en de reden daarvoor waren afgelopen winter interessante gespreksstof met de gasten. En juist deze gesprekken en feedback hebben ons geholpen bij het vormgeven van onze nieuwe plannen. Tot in de laatste gastenweek en zelfs daarna… Want onze onderzoeksvraag was geen makkelijk puzzel:

 “Hoe kunnen we met minder operationele inspanning
toch dezelfde sfeer onder de gasten behouden?”

Om daarover na te denken, hebben we afgelopen kerst besloten om tot begin mei even geen boekingen aan te nemen voor 2016. Gewoonweg om bedenk- en borreltijd te creëren. Om te voelen hoe we na 6 jaar Berghut-succes onze droom voor te zetten.

 Omdat onze droom zich mee-ontwikkelt met onze eigen ontwikkeling.

Nou, het is met recht een ontwikkeling…
We nemen je even mee in ons gedachtenproces en gevoelsleven 🙂

 

Waarom veranderen?
De afgelopen maanden hebben we gemerkt dat er drie hoofdredenen zijn waarom een pas op de plaats goed was en de Berghut even goed onder de loep te nemen:

  • Onze kinderen zitten inmiddels beide op de lagere school. Vanaf deze zomer hebben zij 9 weken zomervakantie [op de Kindergarten waren dat 6 weken]. Het besef dat de tijd vliegt dus snel groter worden en de lengte van hun vakantie maakt dat we in de toekomst meer ruimte willen om met hen zomervakantie te willen. Voor je ’t weet zijn ze het huis uit… [afhankelijk van de plaats van de vervolgopleiding, zijn kinderen vanaf hun 14e vaak al de midweken van huis].
  • De stuk voor stuk echt mooie en bijzondere weken die we organiseren volgen elkaar snel op in de twee periodes dat we nu open zijn [zomer en winter]. Soms gebeuren er zoveel mooie dingen in een week, dat het lastig is om de mooie momenten en vele indrukken te kunnen verwerken! We zouden we weken wat meer willen spreiden over het jaar.
  • We ontvangen heel veel blije gasten en daar werken we hard en met hart voor. En dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we de hulp van anderen bij nodig. Het kost met name Nel veel energie om dit intensieve operationele proces aan te sturen [en wat ook Hans zijn ding niet is :-)]. Hoe vinden we daar een oplossing voor?

 

Wat hebben we afgelopen winter ervaren?
De winter was een mooie setting om te onderzoeken wat de ingrediënten voor de toekomst konden gaan zijn.

Wat merkten dat we het rondom de weekenden in januari even een adempauze te hebben.

Elke type week of weekend heeft een warm plekje in ons hart. Stuk voor stuk! Met heel veel blije gasten. Echt super. Waarbij de ene week meer verzorging vraagt dan de ander. Zo vraag een ontbijt voor familie en jonge gezinnen toch meer dan een ontbijt voor 10 ondernemers. De intensiteit ligt een stuk lager.

We hebben nagedacht over welke dingen we eventueel zouden kunnen uitbesteden, zonder op kwaliteit in te boeten. Het eten uitbesteden was wel vaker een gespreksonderwerp, maar Nel liep niet warm voor Knödels, Schnitzels und Sauerkraut. Totdat we eind januari op het idee kwamen om eens te onderzoeken of we een deel van het eten – volgens Berghutrecept – ergens anders kunnen laten maken. We hebben inmiddels een partij gevonden in het dorp die dat voor ons wil doen!

En zoals we ook in ons januaribericht hebben genoemd: gasten helpen graag een handje mee. Alleen met altijd drie mensen in de kleine keuken, is er weinig ruimte voor nog meer mensen.

We kregen zo langzaamaan beelden hoe we het voor ons zagen: verspreider open, de verzorging wat meer samen doen met de gasten en wat minder families en meer ondernemers.

 

In een razend tempo
Geen idee hoe dat bij jou zit, maar de afgelopen tijd lijken ontwikkelingen sneller en sneller te gaan. Ook bij ons. We dachten er in februari al uit te zijn: “Zo gaan we het doen.” Maar omdat we onszelf tot begin mei 2015 hebben gegeven, hebben we de ruimte ervaren om goed te voelen wat er ons bepaalde wensen zit. We hebben diep ervaren waar ons lichaam ‘nee’ tegen zegt en wat ervoor nodig is om er een ‘ja’ van te maken. En soms is de uitkomst niet altijd even makkelijk, omdat het misschien een grotere verandering impliceert dan we hadden verwacht.

Pas sinds enkele weken begint ons plaatje echt scherp te worden. Een plaatje wat we tijdens het maken van de film ook nog niet eens echt zo scherp hadden…

Hans en Nel meer en meer als inspiratiebron…

We gaan onze persoonlijke krachten op een andere manier nog meer inzetten

de Berghut meer als broedplaats voor vernieuwing en verbinding.

Spannend en gaaf!

 

Wat gaat dat betekenen?

deBerghut.com Oostenrijk zomer 2015
deBerghut.com Oostenrijk winter 2016
deBerghut.com Oostenrijk broedplaats verbinding vernieuwing groepsaccomodatie Alpen
deBerghut.com Oostenrijk DroomplekAcademie.nl Ik vertrek tips opleiding
deBerghut.com Oostenrijk berghutje.com huttentochtmetkinderen.com PassieWijzer.nl PassieReis.nl HipHeidi.com

 

Samengevat

  • Wij, Hans & Nel, gaan onze inspiratie en ervaring meer en meer delen.
  • Deze Berghutzomer draait 98% als vanouds.
  • In de winter van 2016 zijn we minder open en richten we ons op families en ondernemers.
  • Vanaf het voorjaar van 2016 wordt de Berghut dé bruisende broedplaats voor vernieuwing en verbinding in de Alpen. De Berghut is te huren als accommodatie, de verzorging is optioneel. We gaan dit najaar aan de slag met het uitwerken van dit idee.
  • En vanaf deze zomer begeleiden we mensen bij het realiseren van een uniek en succesvol gastenverblijf, mensen die de droom hebben of als een droomplek runnen. DroomplekAcademie.nl

 

Ook dingen niet meer doen…
Een flinke verandering dus! En dat zal niet voor iedereen de leukste boodschap zijn. Pfff…

Want we zullen na de zomer van 2015 geen Jonge Gezinnenweken meer aanbieden in de Berghut vanuit het perspectief van verzorging. Yep, kill your darlings… Het was zo vaak schot in de roos! Kijkende naar onze wens om het operationele proces minder intensief te maken: voor de winterse Jonge Gezinnenweek hebben we, naast onszelf, zes teamleden rondlopen. Daarnaast, kijkend naar onze eigen levensfase: onze kinderen worden ook groter.

Maar ook goed nieuws: hotel Wieshof in Rauris staat er helemaal voor open om in maart 2016 winterse Jonge Gezinnenweken te organiseren! Ook zij hebben een speelruimte en kunnen ook in de avond voor eten zorgen. We helpen hen op dit moment om het mogelijk te gaan maken. Heb je interesse, mail ons even. Dan houden we je op de hoogte.

En daarnaast zullen we vanaf de winter geen gezellige vriendenweekenden met organiseren en vanaf de zomer 2016 geen vrolijke familieweken meer. Maar voor de toekomst sluiten we niets uit.

PS: Ken jij mensen met een Droomplek[droom]?
Ken jij mensen die net als wij, een droomplek voor gasten in Nederland of het buitenland, hebben, gaan realiseren of ervan dromen? Ken je mensen die een gastenverblijf willen opstarten? Hoor je ze wel eens met vragen rondlopen? En denk je dat wij ze van waardevolle info kunnen voorzien? Dan mag je ze attent maken op DroomplekAcademie.nl!

Vragen?
We zijn best nieuwsgierig… Wat vind je ervan? Heb je vragen? Of wil je reageren? Mail het ons!

Heel erg bedankt!
We vonden het spannend om een film te maken. Om jezelf terug te zien :-), passende fragmenten te kiezen en daar een mooi verhaal van de maken. We willen Rick Mellink en Teun Kruip ontzettend bedanken voor het maken van onze bijzondere film. En alle gasten van de SneeuwWerkplekWeek eind maart 2015, die een rol kregen in deze film. We zijn heel blij met het resultaat. Dank jullie wel!

 

Lees hier een kleine septemberupdate.
We hopen je wederom te blijven ontmoeten, live of in de Berghut!

 

Warme groet,
Hans & Nel

Hans en Nel deBerghut.com droomplekacademie.nl mei 2015
de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk