Even bijpraten…

“The greatest lesson in life is
that you are responsible for your life.”

Oprah

Bijna 4 maanden niet bloggen: dat is nog niet eerder voorgekomen! Maar dat wil niet zeggen dat het stilgevallen is. Sterker nog: we zitten in grote ontwikkelingen! We praten je even uitgebreid bij en de ‘daily’ Berghut-ontwikkelingen delen we veelal via Facebook.

Onze laatste gastenzomer
Veel zon, veel mooie gesprekken en weer zoveel blije gasten. Heerlijk! En dan is opeens onze laatste Berghutgastenzomer voorbij. We hebben er zelf voor gekozen en toch voelt het heel raar. Geen zomer meer zoals de afgelopen 5 zomers…

We krijgen deze zomer vaak de vraag: “Kunnen we hier dan helemaal niet meer komen?”
Daarnaast begrijpt niet iedereen precies wat we een andere koers gaan vragen. En waarom iets stoppen wat succesvol is? We’ll explain.

de Berghut inspirerende groepsaccomodatie in de Alpen Oostenrijk

Krachten
We proberen continu voor ogen te houden waar onze energiegevers zitten. Die zitten o.a. in het verbinden en inspireren van mensen en minder in het aansturen van ons operationele hotelproces [en wat daar allemaal bij komt kijken]. Dus we willen heel graag mensen blijven ontmoeten en verbinden op onze droomplek ‘de Berghut’, maar op een andere manier. En ja, het is naar onze gasten toe lastig om de huidige vorm los te laten…

We gaan niet weg, we blijven! Maar vanaf het voorjaar van 2016 in een andere vorm. In twee andere vormen eigenlijk.

Inspirerende groepsaccommodatie
De Berghut wordt na de winter van 2016 een inspirerende groepsaccommodatie:

Hét bruisende hart van de Alpen voor mensen die zich bezighouden met
vernieuwing, verandering, ondernemerschap, ontdekken en ontwikkelen.

Jij bedenkt een thema en verzamelt de mensen bij elkaar; wij zorgen voor een onvergetelijke accommodatie. En hoe we die verzorging gaan regelen: daar gaan we deze herfst een klap op geven. Een gepassioneerd kookliefhebber laten koken, lokaal eten uit het dorp laten komen, zelf koken. Wat wil zou jij willen?

_bergwandelen vakantie de Berghut.com

Een paar denkrichtingen voor weken en weeekenden:

Jan Henk Bouman van laat organisaties onconventioneel nadenken over hun toekomst.
Hij is razend enthousiast om groepen mee te gaan nemen naar de Berghut.

Henk Jan van Maanen werkt heeft een succesvol en inspirerend bakkersbedrijf
en werkt volgens het principe van Ricardo Semler.
Hij mist gelijkgestemden om mee te sparren.
Hoe gaaf zou het zijn om hier een paar dagen lang mensen met een soortgelijke werkvisie bij elkaar te hebben…?!

We krijgen veel gasten die bezig zijn met onderwijsvernieuwing.
We zien zomaar een lang weekend over dit onderwerp in de ‘nieuwe’ Berghut voor ons.

En natuurlijk zijn bedrijfsteam en MT’s zijn welkom, ook in ons Berghutje!

Vol vertrouwen vertrekken [en blijven!]
Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf: DroomplekAcademie.nl
Met onze DroomplekAcademie begeleiden we mensen bij het realiseren van een uniek en succesvol gastenverblijf, in Nederland en in het buitenland. Mensen met een daverende hoteldroom, bonte B&B-plannen, idyllisch campingidee, vakantiehuisjesparadijs… Het maakt niet uit in welke fase: van droom tot realisatie, beginnend of al even operationeel. De eerste versie van onze website, inclusief blog vol tips, staat als. En vanaf eind september starten we met online workshops en trainingen.  Vanaf het voorjaar van 2016 vinden er ook Droomplekactiviteiten ook op onze droomplek plaats.

logo-droomplekacademie-emigratietips-ik-vertrek

En we hebben nog wat NIEUWS te vertellen…
We gaan wederom een uniek concept uitrollen, als onderdeel van de DroomplekAcademie… Verschillende van onze zomergasten hebben ons ‘geheimpje’ al gehoord. Mensen kunnen in de toekomst gedurende enkele weken hun eigen droomplekconcept op onze locatie uitproberen, met eigen te werven gasten en eigen personeel [als dat nodig is]. Dit wordt onderdeel van een jaartraject die droomplekondernemers bij ons kunnen gaan doen. Daarin zullen wij een coachende rol hebben. Hoe & wat precies: daar gaan we in de loop van de tijd meer over vertellen. De naam houden we nog even geheim… Keep you posted!

O ja, mochten er dus kandidaten komen die in dit nieuwe concept ‘familieweken’ als droom hebben, dan kun je nog gaan komen met de kids! 🙂
Wij gaan tot half september ook genieten van vakantie met onze kids en we zijn inmiddels begonnen met een grondige verbouwing van onze privéwoning die we laten meegroeien met onze toekomstplannen.

Huttentocht met kinderen
Vorige week maakten we weer een schitterende huttentocht! Onze derde met kinderen. De eerste hebben we compleet uitgewerkt in een kleurrijk e-book, waar veel belangstelling voor is. De tweede tocht bleek helaas een paar veel te stijle stukken te hebben en we vonden het niet verantwoord om deze als huttentocht met kinderen aan te bieden. Onze recente 3e huttentocht was een pareltje, vol afwisseling. Ook hiervan gaan we een e-book maken, zodat iedereen – want het kan ook zonder kinderen natuurlijk! – deze tocht kan maken.

huttentoxht Raurisertal huttentochtmetkinderen.com vierkant 2huttentocht Raurisertal huttentochtmetkinderen.com vierkant 1huttentoxht Raurisertal huttentochtmetkinderen.com vierkant 3

Komende winter
Komende winter verwelkomen we nog heel graag vijf weken lang familie’s, waaronder met kerst, mijn hele eigen familie, wat ik heel bijzonder vindt. En we organiseren nog paar onvergetelijke ondernemersgerichte weken en weekenden:

  • het 5e Berghut Boost Your Business-weekend [13-17 januari]
  • het Nieuwetijds-weekend met Léonne Meiresonne [28-31 januari] -> ook voor niet-ondernemers!
  • de Iglo-Experience [9-12 maart]: neem jou grootste ondernemersvraagstuk de sneeuw mee in waar je samen iglo’s gaat maken én erin gaat slapen.
  • de SneeuwWerkplekWeek [12-18 maart]: neem gewoon je werk mee naar de Berghut en wissel dat af met sneeuwplezier en goeie gesprekken met mede-ondernemers!
deberghut.com

We zijn dus minder open dan de voorgaande winters, om daarnaast ook van de sneeuw te kunnen genieten én de DroomplekAcademie verder vorm te geven.

Verbouwen
Dit najaar staat er ook een flinke verbouwing van onze privéwoning op stapel. We krijgen bijvoorbeeld een eigen voordeur :-), de jongens krijgen een eigen kamer en we krijgen een werkkamer. Iets meer comfort en privacy voor onszelf dus! En wij logeren nu 3 maanden in de Berghut! 🙂

We willen alle zomergasten wederom bedanken voor de fijne herinneringen. #lovely
We wensen je nog een hele fijne nazomer!

Warme groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk