‘En, hoe bevalt het jullie?’

Regelmatig krijgen we de vraag van gasten en bekenden hoe de Berghut in de vorm van appartementen ons bevalt. Want na 7 jaar hotel en bijna 5 jaar Proefhotel is dit toch weer iets anders. Kort samengevat: heel goed!

Gasten blij maken
Allereerst vinden we het heel leuk om – na 5 jaar – weer eigen gasten bij te maken, waarbij we hebben gekozen voor gezinnen. Om ze een onvergetelijke vakantie te bezorgen in de bergen en andere gezinnen te laten ontmoeten. Want onze pijlers ontmoeten, inspiratie en bergbeleving zijn gebleven, net als in hotel de Berghut.

Dat stuk ontmoeten vonden we het best even spannend. Want in het hotel ontmoetten gasten elkaar automatisch aan tafel, maar zouden ze elkaar ook opzoeken als ze in een appartement verblijven? Gelukkig wel. Kids weten elkaar heel snel te vinden in de tuin of in de speelruimte en volwassenen treffen elkaar regelmatig in de Stube of buiten op het terras. En dat vinden we te gek!

de berghut oostenrijk rauris actieve zomervakantie wintersport gezin kleinschalig kinderen kindvriendelijk

Minder druk
Wat we heel fijn vinden aan het runnen van de appartementen ten opzichte van het hotel is dat de druk minder groot is. We hoeven niet te zorgen voor eten en hebben daarvoor dus ook geen extra mensen nodig die ons daarbij helpen. De ontbijtbroodjes regel ik (Nel) zelf en we organiseren enkele activiteiten, maar daar hebben we geen extra mensen voor nodig.

Waar we wel extra mensen voor nodig hebben is de wisseldag en de algemene schoonmaak, maar dat is tot dusver prima gelukt. Onze jongste zoon Tobi heeft afgelopen zomer ook geholpen en dat was een aangename versterking.

Verhuren vanuit vrijheid
Als mensen horen dat we naast de Berghut ook nog ons gezin, huttentocht met kinderen, de DroomplekAcademie en Mounttainmoves bestieren, vragen ze zich af hoe we dat allemaal combineren. Dat was ook de vraag die ik mezelf stelde toen de ideeën voor de verbouwing kwamen: hoe gaan we dat doen?

Ik zei tegen Hans: ‘Ik wil verhuren vanuit vrijheid. Niet omdat het moet, maar omdat we het willen en op een manier die te combineren is met onze andere concepten.’ Daarom zijn we maximaal 10 weken per jaar open (in de zomervakantie en wintersportschoolvakantieweken) en houden we voldoende tijd over voor onze andere concepten naast de Berghut.

Weer verliefd op ons huis
En wat ons ook heel blij maakt: we zijn weer verliefd op ons gastenhuis. In 2009 hebben we het een goede pimpbeurt gegeven toen we het hotel startte. In de loop van de tijd kwamen er wat upgradeprojecten op ons lijstje staan, zoals de verlichting en enkele wasbakken die niet goed doorliepen. Dat soort dingen hebben we nu ook meteen goed kunnen aanpakken. En nog véél meer dan dat!

de berghut oostenrijk chalet rauris actieve zomervakantie wintersport gezin kleinschalig kinderen kindvriendelijk

Geschenk
Hier kun je lezen dat we de verbouwing van hotel naar appartementen nooit waren aangegaan als Corona er niet was geweest. Naast veel nare gevolgen van Corona is de verbouwing voor ons eigenlijk een ‘Coronageschenk’. Los van het resultaat waar we heel blij mee zijn, heeft het ons ook een positieve focus gegeven in een lastige periode.

De verbouwing was intens: we hebben het grondig aangepakt. Grondiger dan gepland. Als je toch bezig bent…. En de deadline was strak. Maar: het was ook en heel gaaf gaaf, met een fijn team. We kijken er met een goed gevoel op terug.

 

De tijdelijke verbouwingsfase is afgerond en we hopen nog lang gezinnen blij te maken met Berghut Apartments!

Warme groet,
Nel

 

Zin om naar de Berghut te komen? Bekijk hier de mogelijkheden.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk