NIEUW vanaf zomer 2021: Berghut Apartments

Wat er sinds Covid-19 met de wereld gebeurt, is niet mis. Dat behoeft geen toelichting.

Ook ons gaat het niet in de koude kleren zitten.

  • Ver weg van familie en vrienden.
  • Kids veel thuis (wat fijn en af en toe lastig tegelijk is).
  • Het Proefhotel voor de zomer was onzeker en kon gelukkig toch doorgaan, maar Proefhotel winter is in het water gevallen, wat voor alle betrokkenen ontzettend jammer is.
  • Hans zijn teamactiviteiten in de bergen die al sinds maart 2020 stil liggen (alleen in oktober lukte 1 event).

Tegelijkertijd voelen we ons ook heel dankbaar voor onze gezondheid en voor de plek waar we wonen.

 


Tijd voor reflectie en creativiteit

Er komen ideeën bovendrijven die we een half jaar geleden niet hadden bedacht of plannen komen sneller tot ontwikkeling. Ook bij ons.

Gespreksonderwerpen van in 2020 zijn:

  • We hebben in de planning om van 2 kamers een appartement te maken, zodat bekenden die langs komen zelfvoorzienend kunnen zijn.
  • We willen daarnaast graag een aantal dingen in de Berghut aanpakken, zoals verlichting.
  • Ik merk dat ik (Nel) weer van het ‘grote huis’ wil gaan houden.
  • Na 5 jaar voelt het Proefhotel in de huidige vorm langzaamaan ‘rond’ voor ons.
  • Mochten we ooit weer iets met onze locatie willen, dan hebben we zelf niet de ambitie fullswing verzorging aan te bieden.
  • We vinden het leuk om mensen blij te maken met onze droomplek en met de bergen en om de inspiratie van ontmoetingen te ervaren.
  • Hans heeft veel tijd heeft doordat zijn bergactiviteiten stil liggen.


Berghut Apartments

De afgelopen 2,5 maand hebben we het idee ‘Berghut apartments’ samen onderzocht. We hebben er veel over gepraat en gevoeld:

 • Hoe zou het zijn om de huidige Berghut/het Proefhotel met 11 kamers om te bouwen tot appartementen?
 • Wat betekent dat?
 • Hoe ziet dat eruit?

We hebben het er ruim een jaar geleden een keer over gehad. Maar we hebben niet de ambitie om fulltime te verhuren én het is een flinke investering.

We praten er uitgebreid met elkaar over tijdens vele wandelingen en laten het idee rijpen.

 

Want:

 • Als we het doen, gaan we wel weer een enorme verbouwing aan.
 • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het een leuke verbouwing wordt, zonder té veel tijdsdruk.
 • Ik wil genoeg tijd overhouden het coachen van onze DroomplekAcademie-cursisten
 • Wat als Hans opeens wel weer teams de bergen in mee mag nemen?
 • ……..

Als we er beide een goed gevoel over hebben, zo rond eind december, besluiten we ervoor te gaan.

 

 

Nog steeds: ontmoeten, inspiratie & bergbeleving

Het voelt fijn om onze droomplek te kunnen blijven delen. Om onze gasten elkaar te laten ontmoeten, inspireren en de bergen laten beleven, in verbinding en met vrijheid.

Dus na 7 jaar Berghut en 5 jaar Proefhotel krijgt onze droomplek een ‘3e leven’: Berghut Apartments. Met dezelfde boodschap: ontmoeten, inspiratie en bergbeleving in berghutsfeer, maar in een andere vorm: van hotel naar appartementen.

 

Dubbel gevoel

Het idee is om de verbouwing begin maart te starten en om volgende winter open te gaan. Maar meer en meer wordt duidelijk dat ook de Krokusvakantie in het Proefhotel niet door kan gaan… Wat ontzettend zuur voor de gasten, voor Rianne en Michiel, voor onszelf. We hadden heel graag met elkaar nog te gekke vakantieweken ervaren én met elkaar afscheid genomen van een weer een bijzondere fase in Oostenrijk.

We besluiten de verbouwing eerder te starten en Berghut Apartments in de zomer te openen. Na de persconferentie op 12 januari en na het informeren van de Proefhotelgasten besluiten we de verbouwing te starten.

 

 

Maximaal 12 weken per jaar open voor gezinnen

In de basis ontvangen we vanaf komende zomer [2021] gasten en zijn we maximaal 12 weken per jaar voor gezinnen open:

 • in de zomervakantie [5-8 weken]
 • in de winter schoolvakanties [kerstvakantie en krokusvakantie 2x 2 weken]

 

Mocht er daaromheen een keer iemand zijn die een boek wil schrijven in een van de huttenappartementen of een businessplan willen uitwerken, dan kan dat ook.

Dus vanaf komende zomer ben je al welkom met je gezin met kids vanaf 4 jaar [pubers zijn ook zeker welkom]! We zijn dan van 17 juli t/m 21 augustus geopend. Je kunt per week verblijven in Berghut apartments. En we bieden komende zomer 10% korting voor de gezinnen die vóór 1 mei 2021 op een appartement.


5 Berghutappartementen

De 11 gastenkamers (= 8 familiekamers) toveren we om tot 5 sfeervolle Berghutappartementen op de 1e & 2e verdieping:

 1. Alpenglück [3 kamers – tot 4 gezinsleden]
 2. Sonnenschatz [4 kamers – tot 7 gezinsleden]
 3. Almtraum [4 kamers – tot 7 gezindsleden]
 4. Pisteliebe [3 kamers – tot 5 gezinsleden]
 5. Gipfelblick [3 kamers – tot 7 gezinsleden]

 

Daarnaast komt er op de begane grond een knus 2-kamer appartement voor gasten of voor het geval iemand ons een seizoen ondersteunt.

Dit is de situering van de 5 appartementen, gelegd op de plattegrond van hoe het hotel was. De indeling van de appartementen wordt anders. Meer info over de indeling volgt later.

 

 

Overeenkomsten en verschillen

Er veranderen dingen, maar er blijven ook dingen hetzelfde.

Dit blijft hetzelfde
De speelruimte, Stube en de tuin blijven. In de speelruimte, de Heidilounge, kunnen kids elkaar treffen. De Stube is de ontmoetingsplek voor alle gezinnen. En natuurlijk kun je heerlijk relaxen of spelen in de tuin met uitzicht op de bergen. Daarnaast zijn de mooie bergen in het Raurisertal er nog steeds om van te genieten. O ja, ook onze zelfgemaakte houten (stapel)bedden blijven! Je kunt zelfs nog slapen in de Matratzenlager [in Gipfelblick], want die blijft ook. En ook de Berghutruitjes blijven. 🙂 Ons interieurcombi hout, wol, steen en ruit blijven ook, maar het hout wordt in de appartementen wat donkerder.

 

Interieurelementen Berghut Apartements

 

Dit wordt anders
Er veranderen natuurlijk ook dingen:

 • Jullie krijgen nu niet alleen een kamer, maar een compleet eigen sfeervol en knus huttenappartement, waar jullie als gezin zelf kunnen koken.
 • Alle badkamers worden nieuw [en ruimer dan voorheen :-)].
 • Als je wilt, verzorgen wij elke ochtend verse broodjes.
 • We laten verder dingen spontaan gebeuren en vinden het so wie so leuk om lekker een keer in de week met onze gasten de bergen in te gaan.

 

Sfeerimpressie appartementen

De appartementen krijgen wederom een sfeervolle huttenuitstraling. Waarbij je in de huiskamer met elkaar kunt eten en spelletjes kunt doen in zo’n gezellige Oostenrijkse houten eethoek [zelfgemaakt]. Daarnaast staat er in elke huiskamer een relaxbank om te chillen, te kletsen of een filmpje te kijken op je eigen ‘scherm’. De kidsrooms zijn stoer en compact; de ouderslaapkamers zijn ruimer en comfortabel. De badkamers zijn sfeervol en functioneel. En: elk appartement heeft een ruim balkon met uitzicht op de bergen.

 

sfeerimpressie Berghut Apartments appartementen Rauris Oostenrijk Salzburgerland

 

De verbouwing

Maar voordat het zover is…. is er werk aan de ‘hut’!

Momenteel worden de 1e en 2e verdieping leeggehaald en worden er muren weggebroken. Daarna wordt alles stap voor stap weer opgebouwd. De verbouwing kun je via het blog op deze website volgen. En op Facebook [als de Facebookpagina van de Berghut weer overal functioneert :-)].

 

Wil je boeken?

Leuk! Vooralsnog kan dat op de huidige Berghutwebsite www.deberghut.com.

De website werkt nog niet optimaal en is verre van SmartphoneFriendly. Maar begin april is de website ook Mobilefriendly. Je mag ons ook altijd een mailtje sturen.

Blijf de ontwikkelingen vooral volgen. En:

geniet vanaf de zomer 2021 in de zomer- en wintersportvakantie met je gezin een week lang in de knusse, sfeervolle Berghut apartments in het schitterende Raurisertal en ontmoet gelijkgestemde gezinnen in de speelruimte, Stube en berghuttuin.

 

Vragen?
Misschien komen er allerlei vragen in je op. Hieronder les je de MEEST GESTELDE VRAGEN over onze hernieuwde koers.
Je mag ons ook altijd mailen.

 

Warme groet, ook namens Hans,
Nel

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

– ‘Maar… het Proefhotel dan?’
Het Proefhotel in de huidige vorm, in de zin van ‘hotel’ met ontbijt en avondeten, komt – hoogstwaarschijnlijk – niet meer terug. We houden de gastenkeuken wel, maar deze zullen we in de basis de komende tijd niet gebruiken. Verder zetten we het idee van leren is proberen en proefdraaien even ‘on hold’. Zo zijn we nu ook heel blij dan we ‘de Berghut’ niet hebben overboord gegooid hebben. Wat is in vat zit, verzuurt niet. Wellicht dat we nog een vorm vinden rondom de appartementen.

– ‘Blijven jullie nog mensen met een B&B-droom begeleiden?’
Zeker! DroomplekAcademie.nl blijft gewoon bestaan en we blijven mensen die een gastenbedrijf hebben of een B&B, hotel, camping, trainingslocatie of vakantiewoningen online coachen. Alleen onze VIP-training ‘het Proefhotel’ gaat on hold.

– ‘Wanneer gaan jullie dan zelf op vakantie?’
Ja, die vraag hebben we onszelf ook gesteld. Onze kids hebben tot half september vrij, dus we kunnen altijd begin september op vakantie. Althans, als onze 14 jarige nog op vakantie wil met ons. 😉 Hij wil het liefste thuis zijn bij zijn vrienden. Daarnaast voelen we de ruimte om eventueel ook tijdens de zomervakantie op pad te gaan. En dan zorgen we ervoor dat we fijne waarnemers hebben. Maar voorlopig vinden we het veel te leuk om zelf weer gasten te ontmoeten.

– ‘Maar jullie waren de Berghut toch gestopt?’
Dat klopt! In 2016 stopten we met de Berghut als hotel. Ik vond het heel fijn om onze gasten blij te maken met een fijne accommodatie én met lekker eten. Maar het aansturen van het team dat daarvoor nodig was, lag niet in onze energie.  Nu de verzorging van eten wegvalt, hebben we maar beperkte ondersteuning nodig.

– ‘Welke rol heeft Covid-19 gespeelt bij jullie beslissing?’ 
Een hele belangrijk rol. Zonder Covid-19 was Hans druk geweest met het begeleiden van teamactiviteiten in de bergen e geen tijd gehad voor een verbouwing. Zonder Covid hadden we de keuze voor Berghut Apartments niet gemaakt. Omdat dat door Covid-19 stil ligt, kwam er veel tijd vrij voor hem.  Toen het idee kwam bovendrijven, werden we er steeds enthousiaster van.

Heb jij ook een vraag? Laat het ons gerust weten via de contactpagina.

 

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk