Kill your darlings…

Soms vind je iets ontzettend gaaf, maar besluit je toch om het – even – niet meer te doen.

Dat gevoel kennen we…

In de zomer van 2012 wordt het idee geboren voor de FOCUSweek: kom een week lang focussen in de Berghut op iets waar je thuis niet aan toe komt. En in juni 2013 vindt de eerste editie plaats. Gaaf in verschillende opzichten: al die verschillende mensen met de verschillende focuswensen, met een hele mooie gemene deler: focus. Of het nou gaat over ‘wat wil ik later worden’, tijd voor jezelf of focus op een aspect van je eigen bedrijf. Met deze FOCUSweek komt er ook een mooie wens van ons uit: een week inhoudelijk begeleiden, met de combinatie van kwaliteiten die wij – Hans & Nel – samen hebben. En in de zomer van 2014 volgt er wederom een FOCUSweek. Ook een hele bijzondere week, vol inspiratie en verbindingen!

 

vlinder op een margriet bij de Berghut.com in Oostenrijk focusweek

 

Het concept FOCUSweek is er eentje vol mogelijkheden en voor veel mensen toegankelijk. Waarom niet eentje in de winter? Dus we besluiten een wintervariant in te plannen, eind maart 2015. En we gaan het toch niet doen… Ook volgende zomer komt er geen FOCUSweek.

Geen focus zonder focus
Het voelt heel dubbel. Ik – Nel – vind dit soort weken met een sterk persoonlijke component geweldig: zoveel inspiratie, verwondering en mooie contacten. En het brengt mensen zo ontzettend veel. Het blijken vaak belangrijke keerpunten of mijlpalen in de levens van mensen. Ja, klinkt een beetje zwaar, maar dedeelnemers geven het zelf terug. Tegelijkertijd zijn het voor ons weken waarin we naast het faciliteren van deze inspiratie, ook gastheer en gastvrouw zijn én een team van mensen aansturen aan om alle verzorging in goede banen te leiden. En dat vind ik… heavy… Voor mijzelf voelt zo’n FOCUSweek eerder unFOCUSsed.

Verwerken
Als we daarna even rust zouden hebben en ook alles even op ons in zouden kunnen laten werken en verwerken, zou het prima kunnen werken. Maar ook daarna volgen er weer vele mooie weken. In combinatie daarmee voelt het TOO MUCH en zullen we voor nu even geen FOCUSweek meer organiseren, in de huidige vorm…

Kill Your Darlings…
Hoe pijnlijk ook…

Gelukkig  blijft er genoeg inspiratie over!
Toch blijft er het komende jaar genoeg inspiratie over… We organiseren in 2015 een aantal mooie weken samen met fijne andere mensen. Dus als je van plan wat om naar de FOCUSweek te komen: we hebben mooie alternatieven! [klik op de foto’s voor meer info!]

 

Boost Your Business in de Berghut.com wintersport ondernemers dromen waarmaken WHY eigen bedrijf beginnen droom

Inspiratieweekend de nieuwe tijd de nieuwe aarde de Berghut.com Leonne Meiresonne

Krachtweek in de Berghut.com 2015 Marjon Bohré Brené Brown

Schrijfweek 2015 in de Berghut boek schrijven

 

En ondertussen verkennen de toekomst op mogelijkheden om vanuit minder verschillende rollen weer meer zelf te kunnen begeleiden. Daar nemen we even de tijd voor. Wordt vervolgd!

Warme groet uit de Berghut,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk