Zomerse schrijfweek! [1-8 juni ’13]

Hoe zou het zijn om een week lang op een sfeervolle inspirerende plek in de bergen je langgekoesterde droom te verwezenlijken: een boek schrijven! Een aantal deelnemers van de eerste schrijfweek nemen je even mee in hun schrijfwereld:

 

“De #schrijfweek is meer dan schrijven alleen. Fijne tips en feedback van Esther Jacobs Heerlijk eten, fijne gesprekken met andere schrijvers. En bovendien Gastvrijheid met een hoofdletter G door Hans en Nel.” Linda Commandeur

“Ideale rustgevende en inspirerende omgeving om te schrijven, waar fantastisch eten goed voor de innerlijke mens zorgt. Ik ga hier zeker nog terugkomen, wat een geweldige plek, heerlijke sfeer, prachtige omgeving, leuke mensen.” Bas van de Haterd

“Ik ging naar de Schrijfweek voor rust en ruimte om te schrijven. Vanaf de ontvangst tot het einde voel je je zo enorm welkom bij Hans & Nel. Wat een gastvrijheid en heerlijk eten! De basis voor mijn boek is geschreven. Dankzij de energieke tips van Esther Jacobs en de medeschrijvers, ligt er nu een compleet plan. Van voorwoord, samenwerkingspartners tot promotie mogelijkheden. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots waargemaakt, zelfs ruim overtroffen. Fantastisch!” Annechien Lubbers

In welk stadium je boek ook is [nog een idee of al half af]: je komt met een sterk verbeterde/gegroeide versie terug uit Oostenrijk. Samen met ‘lotgenoten’ aan het werk, dat geeft energie en inspiratie! Daarnaast krijg je feedback en tips van elkaar en van ervaringsdeskundige Esther Jacobs. Je wordt een week volledig verzorgd [dus je hoeft niet zelf te koken!]. En je proeft de Oostenrijkse Alpenzomer én de gastvrijheid van de Berghut.

“Eten voor lichaam, ziel en geest. Een complete beleving ! Opgelet: kan verslavend zijn! De combinatie van de creativiteit van Esther Jacobs en de hartelijke aanwezigheid van Nel werkt inspirerend. Ik kwam met een vaag idee en vertrok uit de schrijfweek met 2 boeken.” Kartrin Derboven


Met Esther Jacobs
Deze schrijfweek organiseren we samen met de NO EXCUSES-LADY, spreekster én schrijfster Esther Jacobs! “Ik heb zelf 3 boeken op mijn naam staan en heb meegewerkt aan een aantal andere, o.a. in de USA. Ik deel mijn ervaring graag om anderen op weg te helpen. En dit doe ik graag in de Berghut om dat je er echt even weg bent. Er wordt zo goed voor je gezorgd dat je geen excuus meer hebt en echt aan de slag gaat met waar je voor komt. Inspiratie, mooie ontmoetingen en bergbeleving: deze drie thema’s worden door een verblijf in De Berghut automatisch toegevoegd aan het programma. En met succes. Alle deelnemers zijn altijd wild enthousiast. Ik zelf probeer ook altijd een paar dagen langer te blijven om optimaal te genieten van dit pareltje en van Hans en Nel.”

Esther deelt haar waardevolle ervaringen en kan talloze praktische tips  en antwoorden geven rondom de onderstaande onderwerpen:

 • speciale aandacht voor de achterflap, inleiding, inhoudsopgave en structuur
 • handige programma’s tijdens het schrijven
 • het schrijf- en editproces
 • een uitgever zoeken of zelf uitgeven?
 • waar let een uitgever op [ook handig als je zelf publiceert]
 • digitaal of print?
 • boekpromo
 • ideeën voor een succesvol boek

 

Ruimte voor jezelf en tijd samen

Er zijn gezamenlijke eetmomenten en sessies met Esther. En er is natuurlijk voldoende schrijftijd. Je kunt je terugtrekken als je schrijfinspiratie hebt. Zit je even vast of heb je feedback nodig, dan is er altijd iemand die met je meeleest en -denkt. En de bergen liggen in de achtertuin: trek er even op uit als je zin hebt!

Wat een extra dimensie aan deze schrijfweek is, is dat je meteen zoveel mensen om je heen hebt die jouw boek omarmen. Je hoeft na de schrijfweek je boek in wording niet meer in de wereld te zetten: het staat er al!

“De ideale omstandigheden om je te focussen op je boek en je tevens gaat bruisen van de energie en inspiratie waardoor je nieuwe wegen ontdekt.” Mirtel Gommans

“De Berghut werd een avontuur waar ik van tevoren niet van had durven dromen. Van begin tot eind een grote ontdekkingsreis, letterlijk en figuurlijk. Met een droomteam hebben we de week doorgebracht, met zinnenprikkelend vers, puur en lokaal eten en te heerlijke bedden. De wandelingen inspireerden alleen maar meer en in de ‘late’ uurtjes durfden we te vragen, spelen en nog meer genieten. Schrijven werd een feestje door de vrijheid, vertrouwen en scherpe analyse van Esther Jacobs die ongekend snel tot de kern weet te komen. Schrijfweek bij De Berghut? Dromen, durven, doen!” Wendy ter Bekke

Wat krijg je?
 • Een bijzondere plek in de bergen met een heerlijke tuin.
 • Een eigen huttekamer, met eigen badkamer met douche, toilet en balkon. Wij zorgen voor handdoeken en beddengoed.
 • 7 dagen ontbijt, lunch én avondeten. je proeft de Oostenrijkse Alpenzomer én de gastvrijheid van de Berghut.
 • Onbeperkt koffie & thee
 • Tijd om te focussen, te schrijven en je terug te trekken en bij te tanken.
 • Tussendoor een paar verwonderende bergactiviteiten ter inspiratie.
 • Schrijftips én persoonlijke begeleiding wanneer jij daar behoefte aan hebt.

 

“Geweldige omgeving, geweldig eten en geweldige tips voor het waarmaken van je boek. Maar vooral: de rust en ruimte om te schrijven en de inspiratie van anderen die via hun eigen proces naar hetzelfde doel toe werken. Als je de kans hebt: zeker doen!” Nienke Gottenbos

 

Investering
Gun jezelf dit cadeautje voor €595,- of €749,- [inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor zakelijke deelnemers]. Deze prijs in inclusief overnachting in een éénpersoonskamer [€749,-] of een gedeelde kamer met aparte bedden [€595,-], alle maaltijden, schrijfbegeleiding en aangeboden activiteiten. Je betaalt daarnaast alleen je drankjes en de reis van en naar Oostenrijk.

 

De reis
Je kunt met de auto komen [carpoolen vaak mogelijk én gezellig/ inspirerend!]. Of met het vliegtuig naar Innsbruck [retour ongeveer 135 euro] en met de trein naar Rauris of vanaf Innsbruck gezamenlijk met de taxi.

 

“Gastvrij, inspirerend en hartverwarmend! Met een hoofd vol ideeën en een koffer vol mooie herinneringen, kwam ik deze week thuis na een week schrijven in De Berghut. Een week met de heerlijke zorg van Nel, Hans en Janne Plukt, inspirerende tips en trics van Esther Jacobs, geweldige maaltijden aan ‘mijn droomtafel’ en het gezelschap van schrijfgenoten die ik nooit meer zal vergeten. Ik wil terug!!!!!” Hannah Overdijk

Bekijk hier een impressie van de schrijfweek 2012.

 

Interesse? Meer weten? [terug] naarSpecials en reserveren – Schrijfweek

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk