Inspiratieweekend ‘de Nieuwe Tijd’


“Alles wat wij doen dat niet overeenstemt met wat wij werkelijk willen,
voelen of vinden, werkt niet meer.

Dit geldt ook voor oude systemen in de wereld, op alle niveaus.
We houden het niet meer vol en het maakt ons ziek.

Dus onze belangrijkste taak is:
verantwoordelijkheid nemen en naar onszelf gaan luisteren.

Het geeft rust als je begrijpt wat er in je leven gebeurt:
dan hoef je wat minder aan jezelf te twijfelen, wat veel energie scheelt.

Dat is de 4e dimensie, dat is de Nieuwe Tijd”

 

Léonne Meiresonne heeft sinds 2009 veel geschreven over ‘de Nieuwe Tijd’. “Of je nu ‘gelooft’ in iets als de Nieuwe Tijd of niet: we hebben allemaal in de gaten dat er veel verandert. En snel verandert. Door het intreden van de 4e dimensie op aarde beweegt alles sneller en ook op een andere manier. Deze nieuwe energie geeft vele nieuwe mogelijkheden maar zorgt er ook voor dat oude gewoontes niet meer werken, oude vormen niet meer functioneren en bekende wegen niet meer begaanbaar zijn.

De vraag is vooral: hoe ga je ermee om? Wat vraagt het van ons om in de nieuwe wetmatigheden te leven en op welke manier kun je meebewegen met deze nieuwe stroom zodat je minder weerstand of tegenwind ondervindt? Er wordt van ons gevraagd dat we vanuit een ander perspectief naar onszelf en het leven gaan kijken, alleen… Hoe doe je dat?”

Na het succes van twee inspiratieweekenden in 2014 en 2015, organiseren we in 2016 wederom een winterse inspiratieweekend ‘de Nieuwe Tijd’: van donderdag 28 tot en met zondagavond 31 januari 2016. In dat weekend geeft Léonne je veel waardevolle handvatten.

 

inspiratieweekend in de bergen de Berghut.com hart kandelaar

Meer over de Nieuwe Tijd
Door het intreden van de 4e dimensie op aarde beweegt alles sneller en ook op een andere manier. Deze nieuwe energie geeft vele nieuwe mogelijkheden, maar zorgt er ook voor dat oude manieren niet meer werken en bekende wegen niet meer begaanbaar zijn. Kon je eerst nog met droge ogen zeggen en doen alsof je een leuke baan of een leuk huwelijk had, nu kan dat niet meer want de 4e dimensie maakt alles zichtbaar wat werkelijk is. Alleen datgene wat werkelijk uit ons zelf komt zal werken. Veel mensen staan op dit moment op een punt dat ze alleen nog weten hoe het niet werkt en wat ze niet meer willen, maar hoe dan wel…?

En dat is precies de crux: dit nieuwe energieveld is nog nooit vertoond op deze planeet dus niemand kan je vertellen hoe het ‘moet’. Wij zijn zelf degenen die dit uit mogen gaan vinden. Ontdekken wat er mogelijk is en hoe de wetmatigheden van dit nieuwe veld werken.

 • Wat zijn de oude patronen en overtuigingen die niet meer functioneren en op welke nieuwe manieren kunnen we wel te werk gaan?
 • Hoe beweeg je je in de nieuwe tijd?
 • Wat is er allemaal mogelijk?
 • Kun je je daar voorstellingen van maken of lukt dat eigenlijk niet?

Hoewel dit alles nieuw is en er geen concrete handleidingen zijn die je het vertellen, zijn er wel contouren te schetsen en praktische richtingwijzers te vinden. In dit weekend gaan we met elkaar op ontdekkingsreis om de contouren van de nieuwe energie zichtbaarder te krijgen en bakens te vinden die je verbinden met je unieke scheppende vermogen, het deel in jou dat staat te popelen om dit nieuwe gebied te verkennen.

De  stukken die Léonne tussen 2010 en 2012 over de Nieuwe Tijd geschreven heeft, zijn de basis voor dit inspiratieweekend. Op haar website kun je al deze stukken in één keer downloaden. Een vrije samenvatting van deze stukken kun je hier downloaden in de vorm van een mini-ebook.

Als je naar dit inspiratieweekend komt, gaan we ervan uit dat je deze stukken gelezen hebt.

 

“Spiritueel zijn niet iets bijzonders.
Tenslotte hebben we allemaal een lichaam en een geest [spirit],
dus spiritueel zijn we allemaal.”

 

wintersport Oostenrijk inspiratie sneeuwschoenwandelen sneeuwscooter Raurisertal Kolm Saigurn nieuwetijdsweekend deBerghut.com

 

Wat gaan we doen?
Léonne laat zich leiden door haar gidsen om te bepalen wat we per dag gaan doen rondom dit thema.  Er is geen volledig uitgestippeld programma; er is wel een dagindeling:

 • ´s Morgens geniet je van een heerlijk stevig ontbijt. Tijdens het ontbijt kun je desgewenst een lunchpakketje maken, die je op jouw moment nuttigt.
 • Je kunt de ochtend invullen zoals je wilt: een boekje lezen in onze stilteruimte, wandelen, skiën, lang slapen: wat je maar wilt. Samen of alleen.
 • Na het lunch hebben we een plenaire middag waarin de Nieuwe Tijd centraal staat. Léonne vertelt, inspireert en geeft inzicht en praktische tools, er kunnen vragen gesteld worden en waar verdieping gewenst is, gaan we de diepte in.
 • Na een break geniet je rond 18.30 uur van een heerlijke huttenmaaltijd.
 • Na het avondeten praten we ongedwongen door over de Nieuwe Tijd.

De inhoud ontstaat in het moment door de inbreng en behoefte van iedereen die erbij is. Eigenlijk precies zoals de Nieuwe Tijd werkt. Daarbij zal Léonne de kennis die ze in de afgelopen jaren heeft opgedaan over het reilen en zeilen in de onstoffelijke wereld inbrengen. Ook zal ze de geestelijke wereld deel laten nemen aan wat wij doen.

 

“Ik voelde me een geluksvogel om deze training bij te wonen.
Ik vond het heel erg fijn om informatie te krijgen over de tijd waarin we momenteel leven.
Om door Léonne uitleg te krijgen over deze nieuwe energie en wat er is veranderd.
Een mooie balans tussen het ontvangen van de vele waardevolle informatie van hierboven
en er vervolgens met concrete opdrachten mee aan de slag te gaan.

Naast de nieuwe inzichten was er ruim de tijd voor ontspanning.
Tijd om de bergen of het dorp in te gaan, te wandelen, lezen, te praten met elkaar en plezier te hebben.
Het waren slechts een paar dagen, maar t leek zoveel langer.

Thuisgekomen merkte ik dat ik echt veranderde inzichten had.
Ik herkende patronen bij mezelf, ik had meer inzicht in mezelf en in relatie tot anderen.
Soms verwarrend, maar voornamelijk moeitelozer.
Alsof ik steviger in mezelf ben komen te staan.
Ik ben er een rijker mens van geworden.”

Marjolijn ten Hove 

wintersport Oostenrijk inspiratie sneeuwschoenwandelen sneeuwscooter Raurisertal Kolm Saigurn deBerghut.com

 

Voor wie?
Dit weekend over de Nieuwe Tijd is voor iedereen die er meer over wilt weten. Het is bedoeld voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat persoonlijke vragen centraal zullen staan met aan weerszijde een grens: niet te dichtbij en niet te ver weg. We gaan niet [te] diep in op de persoonlijke vragen van één individu, want het is uitdrukkelijk geen therapie-weekend. Anderzijds zorgen we ervoor dat het niet te ver van je persoonlijke leven afdrijft, dus geen ‘ver van m’n bed’-show over wereldthema’s waar je niets mee aan kunt vangen. Wereldthema’s kunnen zeker aan de orde komen, maar dan altijd met de vraag: “Wat kan of wil ik daarmee in mijn leven?” Ook kan blijken dat de vragen van één individu door meerderen gedeeld worden.

Voorafgaand aan het weekend brengen we de deelnemers in contact met elkaar en kan er bijvoorbeeld  samen gereisd worden.

 

Léonne Meiresonne - Dani v.Uffelen vierkant 

 

Over Léonne
We kennen Léonne inmiddels 9 jaar en we zijn ontzettend blij met de inzichten die zij ons in die tijd heeft gebracht!

“Ik ben geboren met de gave om achter de fysieke werkelijkheid te kunnen kijken. Het centrale thema in mijn leven is het bij elkaar brengen van de aardse en de geestelijke werkelijkheid. Beide hebben evenveel invloed op ons, alleen ‘zien’ we de laatste niet zo makkelijk. Nadat ik ervaring heb opgedaan in verschillende segmenten van de maatschappij (gezondheidszorg, bedrijfsleven, ideële organisaties en als moeder), ben ik in 2002 begonnen met de Praktijk voor Gidswerk. Sinds 2008 ben ik ook verbonden aan een huisartsenpraktijk, waar wij met een multi-disciplinair team streven naar de integratie van de reguliere, natuurlijke en spirituele geneeswijzen.

In mijn werk is de realiteit van het hier en nu altijd het uitgangspunt. Op die manier kun je de geestelijke werkelijkheid verankeren en vorm geven in de aardse realiteit. Anders wordt het zweverig en heb je er niet zo veel aan. ‘Spiritueel zijn’ is geen doel op zich en al helemaal niet iets bijzonders. Tenslotte hebben we allemaal een lichaam en een geest (spirit), dus spiritueel zijn we allemaal.”

 

wintersport Oostenrijk inspiratie sneeuwschoenwandelen sneeuwscooter Raurisertal Kolm Saigurn nieuwetijdsweekend in deBerghut.com

 

De Berghut
Het inspiratieweekend vindt plaats in Oostenrijk, waar Hans en Nel vol passie hun kleinschalige Berghut runnen: een plek vol ontmoeten, inspiratie en bergbeleving. Dé plek voor dit bijzondere inspiratieweekend over De nieuwe tijd. Een plek voor bezinning in de bergen. Je wordt er heerlijk verwend met lekker eten en fijne mensen. Er is een gezellige Stube om te eten, een workshopruimte, een stilteruimte [nieuw!], een hele fijne tuin met fantastisch uitzicht en er zijn in de Berghut 11 huttenkamers om te slapen. In de omgeving zijn talloze mogelijkheden om te wandelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen en skiën. Tijdens één van de avonden maken we een fantastische sneeuwschoenwandeling ‘bij maanlicht’ in de bergen.

 

“In één woord: geweldig!
In meerdere woorden:
heerlijke eenpersoonskamer, Berghut exclusief, prachtige plek op aarde,
verrukkelijk gezond eten, vrije ochtenden met skiën, wandelen, lezen,
bijzondere middagen Nieuwe Tijd, heldere Léonne,
praten luisteren ervaren delen over wat de Nieuwe Tijd voor ons persoonlijk betekent,
erg goed gezelschap, sfeertje bij vuurtje, sprookjesachtige sneeuwschoenwandeling by night,
lief personeel en persoonlijk betrokken Hans en Nel.
Dit alles in 4 dagen.”

 Jeanneke Geijsel – Deugdenyogaouderkerk.nl

 

Wat betaal je?
Voor dit inspiratieweekend met Léonne betaal je 649,00 euro. Dat is inclusief:

 • vier nachten slapen op een sfeervolle huttekamer voor jezelf [met een toilet, douche en balkon]
 • dagelijks heerlijk en stevig ontbijt, een lunchpakketje en een lekkere, gezonde huttenmaaltijd in de avond
 • koffie en thee
 • een bijzondere sneeuwschoenwandeling bij maanlicht de berg op en rodelend naar beneden
 • toeristenbelasting
 • en bijzondere inspirerende begeleiding van Léonne Meiresonne

De prijs is inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor ondernemers.
Je betaalt verder alleen de reis en je drank [en wintersportbenodigdheden].

Het officiële programma start donderdagmiddag 28 januari rond 14.00 uur en duurt tot zondagmiddag 31 januari 16.30 uur. Mensen die komen vliegen, vertrekken zondagmiddag rond 18.30 uur naar Salzburg; autorijders kunnen maandagochtend 1 februari vertrekken.

 

Aantal deelnemers
De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers

 

De reis

Met de auto
Je kunt met de auto komen en met elkaar meerijden. Rauris ligt op ruim 1000 kilometer van Utrecht en is prima te bereiken. Als je met de auto komt, kun je maandagochtend 1 februari vertrekken.

Met het vliegtuig
Laat je lekker vliegen! Binnen 5 uur van je huis zit je in de Berghut. Als je met het vliegtuig – Transavia.com – komt, is dit de beste reisroute:
* Heenreis donderdagochtend 28 januari: Amsterdam 7.05 uur – Salzburg 8.40 uur.
* Terugereis zondagavond 31 januari: Salzburg 21.45 uur – Amsterdam 23.30 uur of Salzburg 21.35 uur – Eindhoven 23.00 uur.
Wij regelen een taxi voor de rit Salzburg – de Berghut [1 uur en 15 minuten]. Kosten zijn ongeveer 130 euro per taxibusje voor 8 personen. 

 

Vragen?
Heb je vragen? Laat het ons gerust weten! deberghut@gmail.com

 

Interesse? Meer weten? [terug] naar ‘Specials en reserveren – Inspiratieweekend ‘Nieuwe Tijd’

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk