Hij komt: de nieuwe skilift!

Sinds we hier wonen – 2009 – wordt er al over gesproken: een nieuwe skilift aan de rechterkant van ons skigebied in Rauris. Deze winter hoorden we hier en daar al serieuze plannen, die op dit moment zelfs zwart op wit staan. Het gaat om een Masterplan voor de ontwikkeling van het skigebied voor de komende jaren.

En nee, het skigebied krijgt niet meteen voor volgende winter een complete metamorfose… Maar het begin gaat er zijn.

 

pisteplan nieuwe liften rauris


Wat is het belangrijkste nieuws?
We snappen zelf ook nog niet alles wat er op de tekening staat, maar dit hebben we uit de tekst gehaald en samengevat:

  • Er komt een waterbekken – ‘Teich’ – om de rechterkant van het gebied te kunnen voorzien van kunstsneeuw. [gepland in 2015]

 

  • De ankerlift rechts bovenin het gebied – tussen de Kreuzbodenhut en de Waldalmhut – wordt vervangen door een 8-persoons gondel*. Deze gondel komt 450 meter hoger uit dan het einde van de huidige ankerlift.
    [1. Bauabschnitt – gepland in 2016, afhankelijk van de financiering]

 

  • Er komt een stoeltjeslift op de verbindingsroute tussen de Waldhalmhut [rechterdeel van het skigebied] en de Heimalm [linkerdeel van het gebied. Deze lift gaat in de richting van de Gratlift, de ankerlift aan de rechterkant van het eindpunt van de huidige eerste blauwe gondel vanuit het dal.
    [1. Bauabschnitt – in 2016, wanneer is afhankelijk van de financiering]

 

  • De stoeltjeslift die vanuit het dal naar de Kreuzbodenhut gaat, wordt eveneens vervangen door een 8-persoons gondel*. De parkeerplaats onderaan het rechterdeel van het gebied wordt ook groter gemaakt.
    [2. Bauabschnitt – gepland na 2016, afhankelijk van de financiering]

 

Met de komst van de nieuwe liften, komen er ook extra piste[kilo]meters bij.

*Beide gondels worden los van elkaar worden gebouwd en we hebben begrepen dat ze daarna als 1 baan kunnen functioneren, maar ook losgekoppeld worden, als bijvoorbeeld de dalafdaling niet mogelijk is.


Toeristenbelasting
Goed nieuws dus! Maar zoals gezegd wordt er nog hard gewerkt aan de financiering. En dan gaan alle gasten van het Rauriserdal vanaf volgende winter terugzien in de toeristenbelasting: deze gaat van 1,10 euro per persoon per nacht naar 1,60 euro p.p.p.n. Aiiiii… Maar het is voor een goed doel. 🙂

 

Wordt vervolgd!

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk