Gezocht: extra kinderoppas

GEVONDEN!
We zoeken echter van eind mei-eind augustus ook weer een oppas, voor onze eigen sportieve kinderen van 8 en 6 jaar, en tevens ontzorger in het huishouden. Dus mail ons gerust als dat je aanspreekt!

 

Van 28 februari-20 maart 2015 zoeken we voor onze Jonge Gezinnenweken een extra kinderoppas:

 • een lief, zelfstandig persoon
 • die gek is op kleine kinderen én sneeuw
 • en ervaring heeft met oppassen of werktheeft gewerkt in de kinderopvang!

 

jonge gezinnenweken de Berghut.com Oostenrijk kinderopvang wintersport

 

Hans & Nel
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 35 gasten. Veel enthousiaste mensen weten de Berghut te vinden en we werken er hard aan om ieder van deze gasten een toptijd te bezorgen.

 

Over de Berghut
In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks: familieweken, vriendenweekenden en ondernemersweken en weekenden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.


Jong Gezinnenweken

Daarnaast hebben we in maart drie Jonge Gezinnenweken. Daar komen gezinnen met kinderen tussen de 0-4 jaar, die nog niet schoolplichtig zijn. Kinderopvang is bedoeld voor kinderen vanaf 1 jaar. Kinderen van 4 gaan vaak al op skiles. Ouders gaan regelmatig een paar dagen skiën en doen ook dingen samen met de kinderen. We organiseren elke dag wel een leuke activiteit voor de kids.

Jouw rol
Als er gasten zijn die in Jonge Gezinnenweken [vier weken] behoefte hebben aan kinderopvang voor hun kinderen, dan verzorg jij in de speelruimte van de Berghut deze opvang. Je speelt met de kinderen, eet en drinkt, brengt hen naar bed als het nodig is en gaat lekker naar buiten. Voor sommige kinderen is dat een ochtend; voor anderen een hele dag, een paar dagen in de week. Gasten kunnen hun kinderen maximaal 6 dagen tussen ongeveer 9 en 16.30 uur onderbrengen. Het komt zelden voor dat kinderen zes dagen lang de hele dag in de opvang zijn. Daarnaast bieden we gasten op woensdagavond een babyfoonservice aan.

Er zijn in de Jonge Gezinnenweken gemiddeld 12-14 kinderen. Vaak zijn er maximaal 6 kinderen per keer in de opvang.

Je doet de opvang niet alleen. We hebben een kinderoppas die sinds december in de Berghut werkt, voor de gastenkinderen en voor onze kinderen. Ook zij is beschikbaar voor de opvang in de Jonge Gezinnenweken, als achtervang. Als het nodig is, doen jullie het samen. Als er bijvoorbeeld meer dan 4 kinderen zijn of als er kinderen naar bed gaan. Zij blijft gedurende die periode de oppas van onze kinderen en doet huishoudelijk werk voor ons.

 

Het Berghutteam
In de Berghut werkt tijdens het winterseizoen ook een team mensen voor de gasten: een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stubewaard [tevens keukenondersteuner] en een kookondersteuner. Je bent operationeel gezien beperkt onderdeel van de rest van het team.

Werkwijze
Om het werken met seizoensmensen spoedig in goede banen te leiden, werken we volgens een vaste ‘Berghutmethode’ zodat we op een eenduidige manier de goede kwaliteit te kunnen borgen. Een prettige, ongedwongen sfeer voor de gasten vraag een geoliede machine achter de schermen. Dit is essentieel als je in de Berghut komt werken:

 1. Weet wat je komt doen: onze gasten staan op 1 en jij bent werkzaam voor de Berghut om dat te kunnen realiseren. #besef
 2. Doe wat je moet doen:  iedereen die in de Berghut werkt, heeft heldere taken die vastgelegd zijn in o.a. checklisten. We verwachten dat deze taken volgens afspraak uitgevoerd worden. #doen
 3. En stem af wat daarvoor nodig is: als afgesproken taken niet kunnen worden uitgevoerd, om wat voor reden ook, noem je dit; als iets niet helder is, stel je vragen om helderheid te krijgen. #afstemmen
 4. Professionaliteit en plezier gaan samen: werken in de Berghut betekent werken in een omgeving waar professioneel en gefocussed werken én gezelligheid prima samen gaan.

We verwachten van jou en de rest van het team dat je in staat bent om op deze manier te werken.

 

Wij vragen

 • Je hebt een natuurlijke aantrekkingskracht op kinderen en brengt graag tijd met hen door.
 • Je vindt het leuk om met hen te spelen én je bent in staat om hen zelf te laten spelen.
 • Je bent lief én duidelijk.
 • Je kunt luiers verschonen 🙂
 • Je hebt positieve ervaringen met oppassen en/of kinderopvang en hebt er eventueel een opleiding voor.
 • Je bent een zelfstandige en verantwoordelijke werker.
 • Je bent gewend om met gasten of klanten om te gaan.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. gemiddeld 50 uur per week voor ons in te zetten [dat kan de ene week meer zijn en de andere week minder].

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving.
 • Per week 1 gehele vrije dag per week [zaterdag]
 • Een eigen kamer met eigen badkamer in de Berghut.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk.
 • Een vergoeding voor drie weken
 • En in je vrije uren:  ski-, board- en andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om 10 februari 2015 te reageren:

 • als je van 28 februari 2014 tot en met 20 maart 2015 beschikbaar bent;
 • als het bovenstaande je aanspreekt;
 • én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

Dit willen we van je weten:

 • Wie ben je, met je krachten én je aandachtspunten.
 • Waarom wil je in het buitenland met kinderen werken?
 • Wanneer je op je best bent?
 • Waarom zou deze job voor jou geschikt zijn?
 • We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je en jouw cv

Reageren kan via: deBerghut@gmail.com
We kijken uit naar je reactie.

Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk