Gezocht: zonnige Stubewaard

gevonden!

Voor het komende winter- én zomerseizoen* zoeken we een gastvrije aanpakker in de Berghut voor het tweede deel van de dag: voor het gezellig maken en houden van de Stube en het terras, voor keukenondersteuning en voor het serveren van het avondeten.

 • Geef jij mensen het gevoel dat ze meer dan welkom zijn?
 • Ben jij een harde werker; een mutitasker?
 • Heb jij oog voor detail?

Lees dan vooral verder…

*dit betreft de periode van 11 december 2014-eind maart 2015 en half mei-eind augustus 2015.

 

vacature stubewaard de Berghut werken in het buitenland Oostenrijk

 

Hans & Nel
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 35 gasten. Veel enthousiaste mensen weten de Berghut te vinden en we werken er hard aan om ieder van deze gasten een toptijd te bezorgen. We hebben twee jongens van 8 en 6 jaar, die komende winter weer veel in de sneeuw te vinden zijn.

 

Over de Berghut
In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de winter van 2015 zijn dat:

Tijdens de schoolvakantieweken en de Jonge gezinnenweken huppelen er veel kinderen in de Berghut rond en bieden we kinderopvang aan voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar [totdat ze op skiles gaan].

Het zomerseizoen loopt in 2015 van eind mei tot en met eind augustus, voorafgegaan door een inwerkweek met het nieuwe zomerteam. Je kunt in april en een deel van mei in Nederland verblijven; je kunt ook in Oostenrijk blijven. Over nadere bijzonderheden spreken we graag met je als je interesse hebt.

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Om het werken met seizoensmensen spoedig in goede banen te leiden, werken we volgens een vaste ‘Berghutmethode’ zodat we op een eenduidige manier de goede kwaliteit te kunnen borgen. Een prettige, ongedwongen sfeer voor de gasten vraagt een geoliede machine van het team. Dit is essentieel als je in de Berghut komt werken:

 1. Weet wat je komt doen: onze gasten staan op 1 en jij bent werkzaam voor de Berghut om dat te kunnen realiseren. #besef
 2. Doe wat je moet doen:  iedereen die in de Berghut werkt, heeft heldere taken die vastgelegd zijn in o.a. checklijsten. We verwachten dat deze taken volgens afspraak uitgevoerd worden. #doen
 3. En stem af wat daarvoor nodig is: als afgesproken taken niet kunnen worden uitgevoerd, om wat voor reden ook, noem je dit; als iets niet helder is, stel je vragen om helderheid te krijgen. #afstemmen
 4. Professionaliteit en plezier gaan samen: werken in de Berghut betekent werken in een omgeving waar professioneel en gefocussed werken én gezelligheid prima samen gaan. #plezier&prestatie

We verwachten van jou en de rest van het team dat je in staat bent om op deze manier te werken.

 

Het winterteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stubewaard tevens keukenondersteuner, een kookondersteuner en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en daarnaast maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

Jouw rol
Als Stubewaard en keukenondersteuner ben jij een vertrouwd gezicht voor de gasten. Je maakt zes middagen en avonden per week de Stube -de gezamenlijke gastenruimte- en het terras gezellig en je dient het avondeten voor de grote [en kleine] gasten op. Kinderen en volwassenen eten regelmatig op verschillende tijdstippen. Daarnaast heb je dagelijks ondersteunende werkzaamheden in de keuken: snijwerk, salades maken e.d. voor de avondmaaltijd en je kneedt het brood voor de volgende ochtend.  Je werkt veelal tussen ongeveer 14.30-22.30 uur.

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag [wisseldag].

 

Wij vragen…

 • Jij bent vrolijk en gastvrij, ook als het even heel druk is.
 • Je bent een gedisciplineerde werker.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen.
 • Je hebt oog voor detail.
 • Je begrijpt wat mensen nodig hebben nog voordat ze het zeggen.
 • Je hebt ervaring de bediening in een restaurant of hotel.
 • Je hebt een rijbewijs [geen must, wel handig]
 • Je hebt affiniteit met het Berghutconcept voor de gasten en kunt je vinden in de werkwijze die wij hanteren voor het Berghutteam.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 55 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal ochtenden plus voormiddag per week.
 • Een eigen kamer met balkon en badkamer op enkele minuten loopafstand van de Berghut.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: ski-, board- en andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om te reageren als je twee seizoenen wilt meedraaien in de Berghut, als het bovenstaande jou aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

Mail ons uiterlijk zondag 26 oktober 2014 via deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, waarom je in het buitenland wilt werken, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je en cv van je.

De Berghut heeft op vrijdagavond 19 december winteropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team. 

 

We kijken uit naar je reactie!

Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk