Gezocht: toegewijde kookondersteuner

Gevonden!

We zoeken een enthousiast winterteam in de Berghut dat er helemaal voor gáát!
Zo zoeken we van 11 december 2014 – 29 maart 2015:

leergierige kookondersteuner die zich wil ontwikkelen tot ‘Berghutkok’*

*Je hoeft geen volleerd kok te zijn; je hebt wel de ambitie en drive om voor grote groepen smaakvol te willen koken.

 

kookondersteuner kok vacatures werken in het buitenland deBerghut.com


Hans & Nel

Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 35 gasten. Veel enthousiaste mensen weten de Berghut te vinden en we werken er hard aan om ieder van deze gasten een toptijd te bezorgen. We hebben twee jongens van 8 en 6 jaar, die komende winter weer veel in de sneeuw te vinden zijn.

 

Over de Berghut
In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de winter van 2015 zijn dat:

Tijdens de schoolvakantieweken en de Jonge gezinnenweken huppelen er veel kinderen in de Berghut rond en bieden we kinderopvang aan voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar [totdat ze op skiles gaan].

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Om het werken met seizoensmensen spoedig in goede banen te leiden, werken we volgens een vaste ‘Berghutmethode’ zodat we op een eenduidige manier de goede kwaliteit te kunnen borgen. Een prettige, ongedwongen sfeer voor de gasten vraagt een geoliede machine van het team. Dit is essentieel als je in de Berghut komt werken:

 1. Weet wat je komt doen: onze gasten staan op 1 en jij bent werkzaam voor de Berghut om dat te kunnen realiseren. #besef
 2. Doe wat je moet doen:  iedereen die in de Berghut werkt, heeft heldere taken die vastgelegd zijn in o.a. checklijsten. We verwachten dat deze taken volgens afspraak uitgevoerd worden. #doen
 3. En stem af wat daarvoor nodig is: als afgesproken taken niet kunnen worden uitgevoerd, om wat voor reden ook, noem je dit; als iets niet helder is, stel je vragen om helderheid te krijgen. #afstemmen
 4. Professionaliteit en plezier gaan samen: werken in de Berghut betekent werken in een omgeving waar professioneel en gefocussed werken én gezelligheid prima samen gaan. #plezier&prestatie

We verwachten van jou en de rest van het team dat je in staat bent om op deze manier te werken.

 

Het winterteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en daarnaast maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

Jouw rol
We serveren gerechten die passen bij het berg- en berghutgevoel: lekker, Oostenrijks, stevig en verantwoord. Ze zijn niet ingewikkeld te maken en een goeie smaak. We hebben inmiddels een aantal mooie Berghutmaaltijden ontwikkeld, die jij kookt. Je bereidt vijf avonden per week het avondeten [2-gangen] voor de gasten, onder begeleiding van Nel. Je begint daarmee aan het begin van de middag. Na het koken maak je jouw kookwerkdeel goed schoon.

Doordat we veel verse producten gebruiken, snij je grote hoeveelheden ingrediënten voor de maaltijden. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt plannen en op redelijke snelheid kunt snijden. We werken ernaar toe dat je de maaltijden na een maand zelfstandig kunt maken met minimale begeleiding met blijvende afstemming, waarbij er altijd een ‘proefmoment’ zal blijven vanuit de Berghut. Heb je zelf een idee voor een echte Berghutmaaltijd, dan heb je ook de ruimte om die te bereiden.

Je bent daarnaast verantwoordelijk het voorraadbeheer en je doet twee keer per week de inkopen voor al het eten in de Berghut. Er kunnen ook gasten met dieetwensen zijn; jij bent verantwoordelijk voor de realisatie van deze wensen. We zorgen dat het eten voor de kinderen ook een feest is, dat is regelmatig een aangepast menu. Daarnaast is hygiënisch en ordelijk werken heel belangrijk.

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag [wisseldag] en één keer per week het ontbijt verzorgen [zonder afwas].

 

Wij vragen…

 • Je vindt koken leuk!
 • Je bent handig in grote hoeveelheden ‘snijden, roeren en kneden’
 • Je hebt gevoel voor smaak.
 • Je werkt op gestructureerde wijze en bent planmatig sterk.
 • Je kunt omgaan met scherpe deadlines.
 • Je hebt oog voor detail waar het nodig is.
 • Je bent flexibel.
 • Je hebt je rijbewijs [zodat je twee keer per week flink wat boodschappen kunt doen].
 • Je kunt je vinden in de werkwijze van de Berghut.
 • Je hebt affiniteit met het Berghutconcept, weet wat dit inhoudt voor jouw rol en wilt hier ‘achter de schermen’ graag onderdeel van uitmaken.
 • Je kunt je vinden in de bovengenoemde werkwijze van de Berghut.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je gemiddeld 50 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel kunt leren.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal ochtenden.
 • Een eigen kamer met balkon en badkamer op enkele minuten loopafstand van de Berghut.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: ski-, board- en andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om te reageren als je van 11 december 2014 tot en met 29 maart 2015 beschikbaar bent, als het bovenstaande jou aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

Mail ons via deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, waarom je in het buitenland wilt werken, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je en cv van je.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode achter elkaar beschikbaar is. De Berghut heeft op vrijdagavond 19 december winteropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team. 

 

We kijken uit naar je reactie!

Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk