Gezocht: allround schoonmaker

gevonden!

We zoeken in de Berghut een enthousiast winterteam voor 2015 dat er helemaal voor gáát! Van 11 december 2014-28 maart 2015 zijn we op zoek naar:

een vrolijk persoon voor de schoonmaak en afwas

 • Ben jij een aanpakker met oog voor detail?
 • Snap jij dat een schone en opgeruimde Berghut voor onze gasten heel belangrijk is?
 • Draai jij je hand niet om voor een flinke afwas nadat gasten genoten hebben van een lekkere maaltijd?

 

vacature allround schoonmaker de Berghut werken in het buitenland Oostenrijk

 

Hans & Nel
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 35 gasten. Veel enthousiaste mensen weten de Berghut te vinden en we werken er hard aan om ieder van deze gasten een toptijd te bezorgen. We hebben twee jongens van 8 en 6 jaar.

 

Over de Berghut
In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de winter van 2015 zijn dat:

Tijdens de schoolvakantieweken en de Jonge gezinnenweken huppelen er veel kinderen in de Berghut rond en bieden we kinderopvang aan voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar [totdat ze op skiles gaan].

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Om het werken met seizoensmensen spoedig in goede banen te leiden, werken we volgens een vaste ‘Berghutmethode’ zodat we op een eenduidige manier de goede kwaliteit te kunnen borgen. Een prettige, ongedwongen sfeer voor de gasten vraagt een geoliede machine van het team. Dit is essentieel als je in de Berghut komt werken:

 1. Weet wat je komt doen: onze gasten staan op 1 en jij bent werkzaam voor de Berghut om dat te kunnen realiseren. #besef
 2. Doe wat je moet doen:  iedereen die in de Berghut werkt, heeft heldere taken die vastgelegd zijn in o.a. checklijsten. We verwachten dat deze taken volgens afspraak uitgevoerd worden. #doen
 3. En stem af wat daarvoor nodig is: als afgesproken taken niet kunnen worden uitgevoerd, om wat voor reden ook, noem je dit; als iets niet helder is, stel je vragen om helderheid te krijgen. #afstemmen
 4. Professionaliteit en plezier gaan samen: werken in de Berghut betekent werken in een omgeving waar professioneel en gefocussed werken én gezelligheid prima samen gaan. #plezier&prestatie

We verwachten van jou en de rest van het team dat je in staat bent om op deze manier te werken.

 

Het winterteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en daarnaast maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

Jouw rol
Als allround schoonmaker neem jij vijf ochtenden per week de dagelijkse schoonmaak van de algemene ruimten voor je rekening [à 1,5 uur per dag] en vijf avonden per week vanaf ongeveer 18.00 uur de afwas. Na de afwas zorg je ervoor dat de keuken schoon en opgeruimd is. Je verzorgt halverwege een gastenweek een opfrisbeurt van alle kamers en je zorgt ervoor dat het parkeerterrein en de entree van de Berghut netjes blijven. Tijdens de wekelijkse wisseldag zorg jij voor de schoonmaak van de badkamers. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de kleine klusjes in de Berghut en nog een paar andere losse taken.

 

Wij vragen…

 • Je bent een vrolijke aanpakker.
 • Jij draait je hand niet om voor een flinke afwas of voor het schoonmaken van toiletten.
 • Jij hebt oog voor detail en snapt dat schoonmaken en afwassen meer is dat ergens een doek overheen halen.
 • Je bent vriendelijk en gastvrij.
 • Je hebt een flexibele instelling.
 • Je bent in goede fysieke conditie.
 • Je kunt je vinden in de Berghutwerkwijze
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 55 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal middagen per week.
 • Een eigen kamer met balkon en gedeelde badkamer  op enkele minuten loopafstand van de Berghut.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: ski-, board- en andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om te reageren als je van 11 december 2014 tot en met 28 maart 2015 beschikbaar bent, als het bovenstaande jou aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

Mail ons uiterlijk zondag 26 oktober 2015 via deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, waarom je in het buitenland wilt werken, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je en cv van je.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode achter elkaar beschikbaar is. De Berghut heeft op vrijdagavond 19 december winteropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team. 

 

We kijken uit naar je reactie!
Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk