8x gespot @deBerghut

“Waar komt het fotobehang in de stilteruimte vandaan?”
“Hans, wat heb je een gave fotorugzak!”
“Waar kun ik jullie kruidenthee kopen?”

Dit soort leuke vragen en opmermingen krijgen we zo vaak, dat we een paar dingen voor jullie op een rijtje hebben gezet. Doe er jullie voordeel mee!

 

Beeld & beleving

1. Fotorugzak
Hans had een hele grote verjaardagswens: een fijne fotorugzak. En hij is niet de enige die ‘m mooie vindt. Hij krijgt afgelopen zomer veel positieve reacties en vragen van gasten. Merk: F-Stop. ty[e Loka UL

fotorugzak

 

2. Hans zijn ‘camaraharnas’ 
Als je de berg op loopt met een camera om je nek, bungelt-ie alle kanten op #nietfijn. Dit ‘fotoharnas’ van het merk Cotton Carrier is een hele fijne oplossing!

Fotoharnas Cotton Carrier deBerghut.com


3. Fotolens
De 35 mm F2.0 van Canon is een lens waarmee je mooie portretten kunt maken en mooie scherpte-diepte foto’s kunt maken. Het is ook een prettige allround lens om mee op pad te nemen.

fotolens de Berghut.com

 

Wonen & slapen

4. Fotobehang stilteruimte
De fotowand in onze stilteruimte maakt indruk. Deze foto is een heel mooi voorbeeld hoe een niet al te grote ruimte veel diepte kan krijgen.We hebben het behang besteld via nikkel-art.nl. Je kunt zelf een afbeelding inbrengen of kiezen uit de vele foto’s. Je kunt geheel je eigen afmetingen en effecten kiezen. Je kunt veel verschillende soorten afwerking kiezen #keuzestress. Ons fotobehang heeft de afwerking ‘Erfurt CA DV 662’. Je kunt ook meteen zien hoeveel jouw fotobehangwensen kosten. Daarna moet je alleen nog wel een plaatselijke behanger vinden die het behang mooi bevestigd… PS: gladde ondergrond is essentieel!

Stilteruimte fotobehang in de Berghut.com (1)

En voor degenen die graag willen weten welk klooster er in onze stilteruimte hangt: ik heb het even opgezocht. Het is: Abbaye de Fontenay in Montbard [Frankrijk] – www.abbayedefontenay.fr

 

5. Tafelzeil Stubetafel
Elke dag stoffen tafelkleedjes wassen: dat zagen we niet zitten. Dus hebben we in de Stube elk seizoen nieuwe tafelzeilen, twee soorten per keer, voor de afwisseling. De grote bloem grijs van ‘Lola’is mijn favoriet. Ik bestel het zeil bij tafelzeilonline.com, met regelmatig goede aanbiedingen en een goede service.


inrichting tafelzeil lola tafelzeilonline.com bloekmen in de Berghut.com

 

6. Onze Berghut dekbedruitjes
Bij velen waarschijnlijk al bekend, maar toch noem ik het nog even. Onze dekbedden komen van mooi-ruitje.nl! En Nicole heeft nog veel meer leuke dingen met ruitjes. Neem gerust contact met haar op als je speciale wensen hebt.

de Berghut stapelbed zelfgemaakt hout ruitjes stof dekbedovertrek Mooi-ruitje.nl

 

7. Loungebankkussens op maat
Onze kussens op maat komen van kussengigant.nl. We hebben er inmiddels drie keer besteld en elke keer met prettige en snelle service. Ze hebben ontzettend veel keuze en dat heeft voor- én nadelen. Want: Welk materiaal moet je hebben? Welke dikte van kussens is prettig?

gespot in de Berghut.com loungekussens op maat www.kussengigant.nl

Buitenkussens
Onze buitenkussen zijn 8 centimeter dik en het materiaal is schimmelvrij. Handige specificaties als je wilt bestellen: ‘Geconfectioneerd uit Sunproof Outdoor Textile  – voorzien van lange rits – schuimplaatvulling – met een dikte van 8 cm  – in de kwaliteit SG25’ – kleur zwart.

Binnenkussens
De zitkussen in onze stilteruimte zijn ‘plofkussens’ zwart, daar zak je meer in weg. Ik schrok wel even toen ze aankwamen: ontzettend dik! Maar ze moeten ‘ingezeten’ worden. Het plofkussen voor de rug vonden we toch te dik en die ligt op de grond als een soort zitzak en we hadden nog een plat buitenloungekussen over, dus we aan de achterkant hebben we dit platte buitenkussen gezet. Specificaties van onze binnenloungekussens: ‘Plofkussen met binnenkussen 120 cm x 100 cm en 12 cm dik.Inclusief 20 procent bolling van het gevulde plofkussen. Stofsoort outdoorstof Staal A Cartenza Uni 090 black’.

Stilteruimte in de Berghut.com loungekussens op maat kussengigant.nl

De loungebanken hebben we zelf gemaakt. We horen van veel mensen dat ze het vooral lastig vinden om de verhoudingen te bepalen. Welke hoek moet een rugleuning hebben? En hoe diep moet het zitvlak zijn? Stel ons gerust je vragen.

 

Eten & drinken

8. 9-kruidenthee
Onze 9-kruidenthee is erg geliefd bij onze gasten. Je kunt ‘m kosten bij de Spar in Rauris en ongetwijfeld op veel meer plekken. En wil je ‘m via internet bestellen: het is de ‘9-Kräutertee’ van Milford.

milford 9 kraütertee deBerghut.com

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk