Gezocht: lieve sportieve oppas en ontzorger

gevonden!

Van 9 december 2014 tot en met 29 maart 2015 zoeken we een lief persoon die:

gek is op kids
goed kan skiën
én ons huishoudelijk ontzorgt!

We denken in het bijzonder aan iemand die eerder skileraar/skilerares is geweest, ervaring heeft met oppassen/kinderopvang en nu iets anders wil doen in de winter. Of iemand die in de kinderopvang werkt[e] en graag skiet.

 

jonge gezinnenweken de Berghut.com Oostenrijk kinderopvang wintersport

 

Hans & Nel
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 35 gasten. Veel enthousiaste mensen weten de Berghut te vinden en we werken er hard aan om ieder van deze gasten een toptijd te bezorgen. Dat is soms best schipperen met onze twee lieverds. Sinds twee jaar werken met opvang als we gasten hebben en dat bevalt ons allemaal prima.

 

Over de Berghut
In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de winter van 2015 zijn dat:

 • familieweken gedurende vier schoolvakanties [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]
 • vier jonge gezinnenweeken [met ongeveer 14 volwassenen en 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • en weekenden in januari: het Boostweekend, inspiratieweekend de nieuwe tijd en een vrienden- en vriendinnenweekenden

Tijdens de schoolvakantieweken en de Jonge gezinnenweken huppelen er veel kinderen in de Berghut rond en bieden we kinderopvang aan voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar [totdat ze op skiles gaan].

 

Jouw rol

1. Kinderopvang
Je hebt twee kinderopvangrollen met twee werkplekken in hetzelfde huis:

 • Gastenkinderen-opvang:
  Als er gasten zijn die in de schoolvakanties [vier weken] en Jonge Gezinnenweken [vier weken] behoefte hebben aan kinderopvang voor hun kinderen, dan verzorg jij in de speelruimte van de Berghut deze opvang. Je speelt met de kinderen, eet en drinkt, brengt hen naar bed als het nodig is en gaat lekker naar buiten. Komende winter gaat het potentieel om maximaal 2-3 kinderen per week in de schoolvakanties. In de vier Jonge Gezinnenweken in maart gaat het om meer kinderen en komt er voor vier weken een extra persoon voor de kinderopvang bij en ben jij achtervang voor deze persoon. Gasten kunnen hun kinderen maximaal 6 dagen tussen ongeveer 9 en 16.30 uur onderbrengen. Het komt zelden voor de kinderen zes dagen lang de hele dag in de opvang zijn.
 • Opvang van onze twee kinderen:
  Zes dagen in de week zorg jij ervoor dat onze kinderen [twee jongens van 6 en 8 jaar] tijdens de drukke gastenweken in hun dagelijkse ritme blijven.  Je bent 4 dagen per week van ongeveer 15.30 tot 21.30 uur voor hen beschikbaar en 2 dagen per week van ongeveer 13.30-21.30 uur. Dit zijn richttijden. Als je opvang van gastenkinderen hebt, begin je later. We hebben in januari geen gastenweken, maar lange weekenden met gasten. In enkele van deze weekenden ben je  full-time beschikbaar voor de kinderen. Je eet ’s avonds met onze kinderen en brengt ze naar bed. Je bent er voor hen tot ze slapen. Eventueel vragen we je een paar keer om de kinderen te begeleiden bij het ochtendproces. Je kunt met de kids thuisblijven of op pad gaan. Je gaat bijvoorbeeld skiën met onze kinderen [dat kunnen ze goed], begeleidt hen zo nodig bij hun huiswerk, doet spelletjes én laat hen zelf spelen. Ondertussen doe je ook huishoudelijk werk.

2. Huishoudelijk werk
Zoals gezegd doe je – tijdens kinderopvangwerkuren bij onze kids – huishoudelijk werk: het is jouw taak om ervoor te zorgen dat ons privéverblijf opgeruimd en schoon blijft. Dat betekent dat je onder andere de afwas verzorgt, dagelijks stofzuigt en onderdelen van onze woning eens per week een goede beurt geeft, verspreid over de week. Af en toe kook je ook voor onze kinderen. [ongeveer 10-12 uur per week]

 

Werkwijze
Om het werken met seizoensmensen spoedig in goede banen te leiden, werken we volgens een vaste ‘Berghutmethode’ zodat we op een eenduidige manier de goede kwaliteit te kunnen borgen. Een prettige, ongedwongen sfeer voor de gasten vraag een geoliede machine achter de schermen. Dit is essentieel als je in de Berghut komt werken:

 1. Weet wat je komt doen: onze gasten staan op 1 en jij bent werkzaam voor de Berghut om dat te kunnen realiseren. #besef
 2. Doe wat je moet doen:  iedereen die in de Berghut werkt, heeft heldere taken die vastgelegd zijn in o.a. checklijsten. We verwachten dat deze taken volgens afspraak uitgevoerd worden. #doen
 3. En stem af wat daarvoor nodig is: als afgesproken taken niet kunnen worden uitgevoerd, om wat voor reden ook, noem je dit; als iets niet helder is, stel je vragen om helderheid te krijgen. #afstemmen
 4. Professionaliteit en plezier gaan samen: werken in de Berghut betekent werken in een omgeving waar professioneel en gefocussed werken én gezelligheid prima samen gaan.

We verwachten van jou en de rest van het team dat je in staat bent om op deze manier te werken.

 

Het Berghutteam
In de Berghut werkt tijdens het winterseizoen ook een team mensen voor de gasten: een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stubewaard [tevens keukenondersteuner] en een kok. Je bent operationeel gezien beperkt onderdeel van de rest van het team; je werkvrije uren kun je uiteraard samen doorbrengen.

 

Wij vragen

 • Je hebt een natuurlijke aantrekkingskracht op kinderen en brengt graag tijd met hen door.
 • Je vindt het leuk om met hen te spelen én je bent in staat om hen zelf te laten spelen.
 • Je bent lief én duidelijk.
 • Je hebt positieve ervaringen met oppassen en/of kinderopvang en hebt er eventueel een opleiding voor.
 • Je bent gewend om met gasten of klanten om te gaan.
 • Je vindt het de normaalste zaak om een huis schoon en opgeruimd te houden.
 • Je bent een echte ontzorger.
 • Je kunt goed skiën.
 • Je hebt een rijbewijs [om bijvoorbeeld de kids van school te kunnen halen].
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. gemiddeld 50 uur per week voor ons in te zetten [dat kan de ene week meer zijn en de andere week minder].

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal dagdelen.
 • Een eigen kamer met gedeelde badkamer.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • En in je vrije uren:  ski-, board- en andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om vóór 3 november 2014 te reageren:

 • als je van 9 december 2014 tot en met 29 maart 2015 beschikbaar bent;
 • als het bovenstaande je aanspreekt;
 • én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

Dit willen we van je weten:

 • Wie ben je, met je krachten én je aandachtspunten.
 • Waarom wil je in het buitenland met kinderen werken?
 • Wanneer je op je best bent?
 • Waarom zou deze job voor jou geschikt zijn?
 • We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je en jouw cv

Reageren kan via: deBerghut@gmail.com

Uiterlijk 10 november weet je of je komende winter in Oostenrijk komt werken.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode achter elkaar beschikbaar is. De Berghut heeft op vrijdagavond 19 december winteropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele Berghutteam. Jij komt een paar dagen eerder, zodat wij het team goed kunnen inwerken en jij er dan voor de kinderen kunt zijn. 

 

We kijken uit naar je reactie.

Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk