Vervolg huttentocht met kinderen

“Het was het hoogtepunt van onze vakantie in Oostenrijk, we hebben er echt van genoten.”

“Wat hebben we genoten van de wandeling. Een aanrader voor iedereen.”

 

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (21)

Afgelopen voorjaar hebben we een eerste eBook met een route voor een huttentocht met kinderen gemaakt. Het idee is dat je aan de hand van het document – met alle tips, de complete route, reserveringsinstructie voor de hutten en de foto’s – de tocht zelf kunt lopen. We weten niet hoeveel mensen onze eerste tocht al daadwerkelijk hebben gelopen, maar de reacties die we hebben gehad, zijn positief!

Wij – Hans, Nel en kids – hebben eind augustus, tussen de regenachtige dagen door, wederom een mooie tocht gelopen. Wat heerlijk om te zien hoe de kids zich met weinig kunnen vermaken: rennend de berg op, door een drooggevallen beekjes wandelen, van rots naar rots klouteren, elke gat in de grond onderzoeken en stenen verzamelen. En dat je onderweg je zoon hoort zeggen:

“Dank jullie wel voor deze leuke dag, papa en mama!”

 

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (13)

 

Der Weg ist das Ziel
En ja, soms moet je ze even ergens doorheen praten en vooral voldoende pauzes houden [na elke minuten even pauzeren en wat drinken/eten, werkt heel goed bij onze 5-jarige]! Maar of je nu een half uur eerder of later aankomt bij de volgende hut: “Der Weg ist das Ziel”…  Zo hebben we over een wandeling waar 2 netto uur voor staat [zonder pauzes] 6 uur gedaan. Toegeven: met flinke bagage om mijn rug, voel ik, Nel, zelf ook wat minder haast… En we blijven maar foto’s maken, zo mooi als het is.

“Het leven is geen wedstrijd”, horen we ons regelmatig tegen de kinderen zeggen 😉 Het gaat tijdens het wandelen niet om snelheid, maar om de beleving. En dat we die beleving ook toegankelijk kunnen maken voor gezinnen met wat jongere kinderen, vinden we erg gaaf!

 

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (1)

 

Volgend eBook
Ook van deze tocht gaan we weer een eBook maken. Het kan nog wel even duren voordat deze klaar is. We hebben de foto’s en de route, waarmee we aan de slag gaan. En als alles op papier staat, lopen we de tocht nog een keer na in een dag, zonder kids, om te checken of alles klopt. Aangezien de meeste hutten in de 2e helft van september dicht gaan, gebeurt het ‘nalopen’ waarschijnlijk in het voorjaar. Net als vorige keer zullen we eerst de conceptversie beschikbaar stellen, totdat in juni de definitieve versie klaar is. De tochten zullen niet eerder dan vanaf juni gelopen kunnen worden, omdat er vaak nog sneeuw ligt en/of de hutten nog niet bemand zijn.

 

Een berg avontuur met de kids!

 

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (4)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (5)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (6)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (7)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (9)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (8)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (10)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (12)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (16)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (20)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (22)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (30)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (33)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (35)

huttentocht met kinderen.com in Oostenrijk (36)

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk