Nieuw in de Berghut #zomer2014

De zomeropening van de Berghut is weer in zicht: het nieuwe team is aangekomen, morgen begint de inwerkweek en zaterdag 31 mei trappen we af met de Schrijfweek, gevolgd door de Levensgenietersweek! Afgelopen winter hadden we natuurlijk een fantastische nieuwkomer: de stilteruimte. En het nieuwtje wat boven aan ons lijstje staat is ook niet mis…

 

1. Met Maarten de bergen in
Toen hij bij ons kwam werken, zag hij dat als een mooi avontuur om erachter te komen wat hem als mens drijft. Maarten werkte de afgelopen twee seizoenen met plezier en in de Berghut en wij met hem. Hij was een hele fijne en passende Stubewaard. Hij blijft nog steeds voor ons werken, maar in een nieuwe rol. En het zal een aantal van jullie die ‘m kennen niet verbazen:  Maarten is sinds een paar weken gediplomeerd wandelgids en hij gaat komende zomer met mensen de bergen in. In het eerste zomerseizoen hadden we Edwin; nu hebben we Maarten! En daar zijn we heel blij mee.

We hebben in ieder geval in de familieweken een kinder-wandel-middag op het programma staan. En in alle Berghutzomerweken bieden we op verzoek een ‘bikkeltocht’ aan met Maarten. Daarnaast is Maarten als gids beschikbaar voor gezinnen [of individuen] die bijvoorbeeld een wandeling willen maken die ze anders niet snel zouden doen. Op zondagmiddag en -avond werkt Maarten in de Berghut.

 

“Ik vind het prachtig om te merken hoe weinig je nodig hebt om mooie dingen te kunnen doen.
Op één van de meest basic manieren van voortbewegen, wandelen, maximaal genieten van de bergen.
Het maakt niet uit hoe lang of kort, hoe zwaar of ligt de wandeling is.
Er zíjn is wat telt. En dan alleen nog maar genieten…”

met Maarten de bergen in Raurisertal actieve vakantie met de kinderen Oostenrijk

 

2. Al ons nieuwe Berghutaanbod bij elkaar
Het afgelopen jaar hebben we – naast alle Special Weeks in de Berghut – met plezier flink wat extra Berghutaanbod gecreëerd rondom ontmoeten, inspiratie en bergbeleving, waaronder:

  • Huttentochtmetkinderen.com – een berg avontuur met de kids! Een eBook met een complete huttentochtbeschrijving voor gezinnen met kinderen vanaf 5-6 jaar.
  • HipHeidi.com – elke dag Alpenglück… Een beeldblog vol verrassende Alpenbeelden.
  • Ons boek ‘Het geheim van de Berghut‘ – over dromen najagen en hobbels nemen
  • Wandelcoaching

Deze hebben we – naast al onze Special Weeks – op een rijtje gezet op onze website onder ‘more…’. Voor elk wat wils dus!

overzicht website aanbod deBerghut.com

 

3. Nieuwe kampvuurplek
Heerlijk, die avonden bij het kampvuur met mooie gesprekken. Alleen die rook steeg er direct op naar enkele kamers boven het terras. Dus we hebben vanaf nu in de zomer een andere vuurplek, in een van de hoeken van de tuin. We zijn natuurlijk zelf ook erg nieuwsgierig hoe de nieuwe plek bevalt. Nu alleen nog vuur én de mensen… 🙂

nieuwe vuurplek de berghut rauris zomervakantie met kinderen (1 van 1)

 

4. Voetbaldoeltjes
Vooral in de familieweken wordt er door de jongens en de mannen graag gevoetbald. Vanaf komende zomer hebben we ook echte doelen

nieuwe voetbalgoals de berghut rauris zomervakantie met kinderen (1 van 1)

 

5. De Levensgenieterweeek
We krijgen regelmatig te vraag of mensen in de zomer ook langs kunnen komen, maar dan zonder kinderen. Eigenlijk hadden we nog niet zo’n week. Dus sinds deze zomer hebben we de Levensgenieterweek voor mensen die geen kinderen hebben of mensen die zonder kinderen komen.  Heerlijk genieten van de bergen en van ontmoeting. Niets moet, alles mag.

Voor de late beslissers: we hebben nog een paar plekjes vrij! Mail ons gerust: deBerghut@gmail.com

 

Dit bericht is onderdeel van onze lente-nieuwsbrief 2014

Levensgenietersweek in berghut.com, zomer

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk