Zelf vlierbloesemsap maken

Drie jaar geleden maakte ik samen met een Berghutgast voor het eerst vlierbloesemsiroop, of op z’n Oostenrijks: Holunderblutensaft. We legden het proces vast op beeld en ik heb er een slidesharepresentatie van gemaakt, zodat je het tempo van de te doorlopen stappen makkelijk zelf kunt bepalen. Inmiddels is het ‘stap-voor-stap’-recept duizenden keren bekijken.

 

zelfgemaakte vlierbloesemsap deBerghut.com

De hoeveelheid suiker die erin gaat is even schrikken, maar als je de siroop aanlengt met heel veel water, beperkt je de schade. Mijn favoriete drank als ik na een lange wandeling bij een berghut aankom. Twee keer een halve liter graag!

Omdat het weer vlierbloesemtijd is, deel ik het recept nog een keer met je:

Wil je liever geen suiker gebruiken? Laat een ongeveer vijf bloesems een paar uur in water staan en zeef daarna de bloesems eruit. Resultaat: fantastisch smakend water.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk