Toerskiën: wat is dat eigenlijk?

Veruit de meeste mensen komen in de winter naar Rauris om te skiën, bij het dorp omhoog. Maar wist je dat het ‘einde van het dal’ een toerskiparadijs is?

Met toerskiën loop je met speciale skies met vellen eronder de berg op.  De achterkant van je skischoenen zitten dan los, waardoor je makkelijker omhoog loopt. De vellen onder je skies zijn zo gemaakt dat je grip houdt de berg op. Je kunt je voorstellen dat je er wel een beetje conditie voor moet hebben; voor een beetje afdaling moet je toch een paar uur omhoog lopen. Eenmaal boven, haal je de vellen onder je toerskies vandaan en geniet je van een off-piste paradijs.

Maarten liep afgelopen week twee keer omhoog naar de Hochar [3200], nog hoger dan de Sonnblick waar het hoogste weerstation van Europa huist. Overigens board hij het liefst naar beneden. Dat kun je doen met een splitboard: een board dat je voor het gemakkelijker omhoog lopen in twee delen kan splitsen. Maarten daalt liever met zijn eigen board af en gaat met sneeuwschoenen omhoog.

Geniet even mee van de mooie plaatjes!

 

toerskien maarten rauris kolm saigurn hohe sonnblick vierkant (1 van 10)

toerskien maarten rauris kolm saigurn hohe sonnblick vierkant (3 van 10)

toerskien maarten rauris kolm saigurn hohe sonnblick vierkant (6 van 10)

toerskien maarten rauris kolm saigurn hohe sonnblick vierkant (8 van 10)

toerskien maarten rauris kolm saigurn hohe sonnblick vierkant (9 van 10)

toerskien maarten rauris kolm saigurn hohe sonnblick vierkant (10 van 10)
toerskien maarten rauris kolm saigurn hohe sonnblick vierkant (7 van 10)

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk