Onthaasten tussen de almkoeien

Berghutje.com
back to basic onthaasten tussen de koeien

 _uitzicht vanaf het Berghutje smalle foto

 

In alle rust tot jezelf komen in de bergen: back tot basic, terug naar jezelf, terug naar de natuur. Dat is Berghutje en daarvan kun jij ook genieten!

Berghutje is een authentiek almhutje voor maximaal 6 personen, gelegen op ruim 1400 meter hoogte in het Gasteinerdal in Oostenrijk. Zo’n leuk heidihutje, maar dan iets kleiner. Het was één van onze – Hans & Nel – droompjes om naast onze droomplek ‘de Berghut eens de beschikking te hebben over zo’n authentiek primitief hutje en die hebben we eind 2013 gevonden! In het voorjaar van 2014 zijn we begonnen met mooi maken en sinds zomer 2014 kunnen er ook mensen gebruik van maken.

 

Overnachten in een almhutje Berghutje.com

 

In Berghutje

Je komt binnen in een knusse Stube waar je zelf de kachel aanmaakt voor de warmte én om eten te maken. Je kunt slapen in een van de zes door ons zelfgemaakte bedden, verdeeld over twee kamers. Er is stromend water in de bron buiten en er is elektriciteit via zonnepanelen. Een douche en toilet zijn aanwezig in het hutje. Maar je moet er wel even moeite voor doen om te kunnen douchen…

 

vakantie in een berghutje almhut Oostenrijk vakantiehuis in de bergen

 

Buitenleven

Je kunt er heerlijk buiten zitten en genieten van het weidse uitzicht. Van ’s morgens vroeg tot aan het einde van de middag. Er staat een picknickbank waar je ’s morgens in het zonnetje heerlijk kunt ontbijten. Daarnaast hebben we een enorme loungebank gemaakt om te luieren, lezen of de luisteren. Op de vuurplek kun je ’s avonds een lekker vuurtje maken. Maar een lange nacht maken klinkt ook heel aantrekkelijk…

Zelf vinden we het heerlijk om op struintocht te gaan: gewoon gaan wandelen, struinen en kijken wat we tegenkomen. Onze jongens wijzen ons op de mooiste bloemen en plantjes. Daarnaast kun je heerlijk wandelen in de omgeving. Op ongeveer een uur loopafstand vind je een mooi kapelletje. En in de ‘achtertuin’ van Berghutje ligt de Bernkogel, te bereiken met een wandeling van ongeveer 3 uur. Daarnaast zijn er talloze wandelingen te maken in het Gasteinerdal. Ook voor kinderen is er in het dal van alles te doen. Maar in principe hoef je de alm niet af voor een paar heerlijke dagen onthaasten…

 

terras Bergutje.com vierkant

 

Back tot basic

In Berghutje stap je een aantal dagen in het almleven. Je hebt eigenlijk alles wat je nodig hebt, het is alleen niet luxe. In de keuken zijn alle benodigdheden aanwezig om een lekkere maaltijd te koken. Je komt in Berghutje voor de rust, de natuur en voor alles wat daar is. Rondom de hut lopen koeien te grazen. PS: Wij hebben een aantal lekkere, gezonde, makkelijke maaltijden voor je verzameld om in het hutje te maken!

 

De oorsprong van Berghutje

Berghutje is een almhutje uit 1950. Een alm is een bergweide waar in de zomer koeien van boeren op grazen. Lange tijd is de schuur, die aan het hutje vastzit, gebruikt om in de zomer de koeien te melken die op de alm verblijven. Het hutje was in die tijd de plek waar de boer in de zomer regelmatig sliep. Tegenwoordig verpachten veel boeren de hutjes voor recreatief gebruik. Je kunt een hutje via commerciële partijen huren of een hutje voor langere tijd privé pachten [langdurig huren]. Wij hebben Berghutje gepacht van een boer in het dal. We vinden het heerlijk om daar lekker tot rust te komen. We maken je graag deelgenoot van het rustieke almleven.

 

Koeien bij Berghutje.com almhut alm koeien

 

Sinds half april 2017 heeft Berghutje een eigen website! Bezoek Berghutje.com voor meer informatie.

Zonnige berggroet,
Hans & Nel

 

Volg Berghutje ook op Facebook!
Lees hier hoe we aan Berghutje gekomen zijn.

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk