Gezocht: vrolijke ontbijtkok [zomer 2014]

Gevonden!

We zoeken weer een enthousiast zomerteam in de Berghut dat er helemaal voor gáát! Zo zoeken we van 23 mei – 23 augustus 2014:

 

een ontbijtkok die zes ochtenden per week
het ontbijt goedgehumeurd verzorgd voor onze Berghutgasten

 

 • Heb je geen problemen met vroeg opstaan?
 • Vind je het leuk om mensen blij te maken?
 • Staat bij jouw kwaliteit in je werk voorop?

Lees dan vooral verder…

 

zomer 2013 banner

 

De Berghut
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek kleinschalig en persoonlijk verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 35 gasten. In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de zomer van 2014* zijn dat onder andere:

 • een schrijfweek, levensgenietersweek [55+], focusweek en inspiratieweek
 • twee jonge gezinnenweken [met 14 volwassenen en ongeveer 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • zes familieweken gedurende de schoolvakanties [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]

We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden voor ons. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

*De Berghut heeft op zaterdag 31 mei zomeropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team. 

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. Als je voor de Berghut werkt, werk je in een concept: in het Berghutconcept van Hans & Nel met een krachtige visie en een helder doel.

We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, zodat de gasten vanaf het eerste moment een Berghutbeleving kunnen ervaren, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen.

 

Het zomerteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

 

Jouw rol
We bieden onze gasten elke dag een gezond, stevig ontbijt aan vanaf ongeveer 7.45 uur. Jij bent zes ochtenden verantwoordelijk voor het ontbijtproces in de Berghut: voorbereiding, klaarzetten buffetvorm, voldoende hoeveelheden bewaken tijdens het ontbijt, beschikbaar zijn voor vragen, afruimen, de ochtendafwas en de keukenschoonmaak. We werken  met diverse mooie lokale producten, zoals zelfgemaakte jam en honing van onze buurman en kaas van een boerin uit het dal. De kookondersteuner doet ‘s avonds de voorbereidingen voor het brood, dat jij ‘s morgens afbakt.

Je houdt rekening met gasten die dieetwensen hebben. Daarnaast zorg je voor orde en hygiëne [hygiënisch werken en de keuken, keukenapparatuur en – machines schoonhouden e.d].

 

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag [wisseldag] en gras maaien.

 

Wij vragen…

 • Je bent servicegericht.
 • Je hebt geen moeite met vroeg opstaan [rond 5.00 uur].
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een restaurant, hotel of pension [maar de kunst beheersen om gasten blij te maken is belangrijker].
 • Je werkt gestructureerd.
 • Je bent gastvrij, communicatief, flexibel en stressbestendig.
 • Je hebt oog voor detail en vindt kwaliteit leveren belangrijk.
 • Rijbewijs is een pré, geen must.
 • Je hebt affiniteit met het Berghutconcept en wilt graag in dit concept werken.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 55 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

 Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal middagen per week.
 • Een eigen kamer met [gedeelde] badkamer op 3 minuten loopafstand van de Berghut, in een huis waar je samen met de andere teamleden woont.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: veel outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
Werken in de Berghut betekent: drie maanden in een nieuwe omgeving verblijven en werken met allemaal nieuwe mensen, een compleet nieuwe rol in een succesvol concept waar we kwaliteit, professionaliteit én gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Dat kan best pittig zijn. Werken in de Berghut is meer dan ‘zomaar een vakantiebaan’.

We nodigen je uit om te reageren als al het bovenstaande je aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen en als je van 23 mei tot en met 23 augustus 2014 beschikbaar bent:

 • Mail ons uiterlijk dinsdag 22 april 2014 jouw brief, foto en cv naar deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, waarom je in het buitenland wilt werken, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn.
 • Op woensdag 23 april hoor je per mail of je donderdag 24 april een sollicitatiegesprek via Skype hebt met ons.
 • Een eventueel tweede skypegesprek vindt dinsdag 29 april plaats.
 • Uiterlijk vrijdag 2 mei is de definitieve samenstelling van het Berghutteam zomer 2014 bekend.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode aaneengesloten beschikbaar is. We gaan niet verder in gesprek met mensen die korter dan de aangegeven periode beschikbaar zijn. Alle genoemde data in deze vacature  voor de gesprekken staan vast.

 

We kijken uit naar je reactie!

Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk