Gezocht: kookondersteuner [zomer 2014]

Gevonden!

 

We zoeken weer een enthousiast zomerteam voor 2014  in de Berghut dat er helemaal voor gáát! Voor in de Berghutkeuken zoeken we van 23 mei-23 augustus 2014:

 

een leergierige kookondersteuner die zich wil ontwikkelen tot ‘Berghutkok’

 

Je hoeft nog geen volleerd kok te zijn; je hebt wel de ambitie en drive om voor grote groepen te willen koken.

zomer 2011 emailbanner


De Berghut
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek kleinschalig en persoonlijk verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 35 gasten. In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de zomer van 2014* zijn dat onder andere:

 • een schrijfweek, levensgenietersweek [55+], focusweek en inspiratieweek
 • twee jonge gezinnenweken [met 14 volwassenen en ongeveer 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • zes familieweken gedurende de schoolvakanties [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]

We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

*De Berghut heeft op zaterdag 31 mei zomeropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team. 

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. Als je voor de Berghut werkt, werk je in een concept: in het Berghutconcept van Hans & Nel met een krachtige visie en een helder doel.

We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, zodat de gasten vanaf het eerste moment een Berghutbeleving kunnen ervaren, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen.

 

Het zomerteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

 

Jouw rol als kookondersteuner
We serveren gerechten die passen bij het berg- en berghutgevoel: lekker, Oostenrijks, stevig en verantwoord. Ze zijn niet ingewikkeld te maken en een goeie smaak. We hebben inmiddels een aantal mooie Berghutmaaltijden ontwikkeld, die jij kookt. Je bereidt vijf avonden per week het avondeten [2-gangen] voor de gasten, onder begeleiding van Nel. Je begint daarmee aan het begin van de middag. Doordat we veel verse producten gebruiken, snij je grote hoeveelheden ingrediënten voor de maaltijden. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt plannen en op redelijke snelheid kunt snijden. We werken ernaar toe dat je de maaltijden na een maand zelfstandig kunt maken met minimale begeleiding. Heb je zelf een idee voor een echte Berghutmaaltijd, dan heb je ook de ruimte om die te bereiden.

Je kneedt na het avondeten de broden voor bij het ontbijt. Je bent daarnaast verantwoordelijk het voorraadbeheer en je doet twee keer per week de inkopen voor al het eten in de Berghut. Er kunnen ook gasten met dieetwensen zij; jij bent verantwoordelijk voor de realisatie van deze wensen. We zorgen dat het eten voor de kinderen ook een feest is, dus dat is regelmatig een aangepast menu. Daarnaast is hygiënisch en ordelijk werken heel belangrijk.

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag [wisseldag] en één keer per week het ontbijt verzorgen [zonder afwas].

 

Wij vragen…

 • Je vindt koken leuk!
 • Je bent handig in grote hoeveelheden ‘snijden, roeren en kneden’
 • Je hebt gevoel voor smaak.
 • Je werkt op gestructureerde wijze en bent planmatig sterk.
 • Je kunt omgaan met scherpe deadlines.
 • Je hebt oog voor detail waar het nodig is.
 • Je bent flexibel.
 • Je hebt je rijbewijs zodat je twee keer per week flink wat boodschappen kunt doen.
 • Je hebt veel affiniteit met het Berghutconcept, weet wat dit inhoudt en wilt hier ‘achter de schermen’ graag onderdeel van uitmaken.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je 50-60 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal ochtenden.
 • Een eigen kamer met [gedeelde] badkamer, op 3 minuten loopafstand van de Berghut in een huis waar je samen met de andere teamleden woont.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: veel outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
Werken in de Berghut betekent: drie maanden in een nieuwe omgeving verblijven en werken met allemaal nieuwe mensen, nieuwe taken én nieuw werk in een succesvol concept waar we kwaliteit, professionaliteit én gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan.  Dat kan best pittig zijn. Het is meer dan ‘zomaar een vakantiebaan’.

We nodigen je uit om te reageren als al het bovenstaande je aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen en als je van 23 mei tot en met 23 augustus 2014 beschikbaar bent:

 • Mail ons jouw brief/motivatie, foto en cv naar deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, waarom je in het buitenland wilt werken, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn.
 • Nadat we je gegevens hebben ontvangen, laten we je zo snel mogelijk weten of we verder met je in gesprek gaan.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode aaneengesloten beschikbaar is. We gaan niet verder in gesprek met mensen die korter dan de aangegeven periode beschikbaar zijn. Alle genoemde data in deze vacature voor de gesprekken staan vast.

 

We kijken uit naar je reactie!

Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk