Een vierseizoenen-winter

Het is een bijzondere winter: de winter van 2014.

Er valt op de hogergelegen pistes bij vrijwel elke week verse sneeuw, maar het dal komt er bekaaid van af. Deze is meer groen dan wit. En laten we het maar niet meer hebben over die kwakkelzondagen met regen.

Vanaf de laatste week van februari heeft de zon de overhand, heerlijk! Het lijkt wel zomer. Elke dag zie je het gras in het dal groener worden. Na het skiën genieten de gasten nog volop van de zon op het Berghutterras. Maar na een flink aantal warme dagen beginnen we ons langzaamaan zorgen te maken over de gasten die in de laatste week van maart komen, onze 3e Jonge Gezinnenweek. De sneeuw begint boven  aardig ‘pap’ te worden en van de witte oefenweide is gister – zaterdag – weinig meer over…

 rauriserdal smeltende sneeuw

 

Totdat vandaag de sneeuwkraan opengaat: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw! Dikke vlokken, hele dikke vlokken bedekken de tuin met een witte laag van ruim 25 centimeter. En het sneeuwt nu – zondagavond 21.00 uur – nog steeds. Heerlijk!

 

winter in maart in Oostenrijk sneeuw bij de Berghut.com Rauris zomer

Is het toch nog even echt winter voor de laatste maartgasten!

winter in maart in Oostenrijk sneeuw bij de Berghut.com Rauris

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk