Nieuw in de Berghut! #winter2014

Bedenken en creëren, groot of klein. Heerlijk… Ook afgelopen herfst hebben we weer een aantal nieuwe dingen bedacht en/of gemaakt in de Berghut. Naast het onderhoud van een aantal dingen in huis, deel ik de top vijf  ‘nieuw in de Berghut’ met je!

 

1. Stilteruimte
Naast het feit dat we twee topruimtes hebben voor groot én klein om elkaar te ontmoeten – de Stube en de speelruimte – leek het ons heel mooi om ook inspiratie in stilte te kunnen faciliteren. Dus we hebben dit najaar gewerkt aan een stilteruimte. En we zijn ontzettend blij met het resultaat!

stilteruimte de Berghut.com Oostenrijk chalet

 

Vriendinnetje Marinka, die interieurdesigner is, heeft me met slechts 1 woord een topconcept in handen gegeven voor de stilteruimte. Een fantastische integratie van retraite en Oostenrijk: kloosterlounge. Op afstand heeft ze me aanvullende tips gegeven voor de uitwerken. Daarnaast hebben onze Berghutfans meegedacht over wat zij wensen in de stilteruimte. Wat gaaf weer!

Er inmiddels al verschillende keren gebruik van gemaakt de afgelopen weken: het is een aanwinst voor de Berghut.

PS Waar we nog even een ruimte vandaan getoverd hebben in de Berghut? Het was een slaapkamer voor een teamlid. Inmiddels slaapt het hele Berghutteam bij onze boerbuurman en bleef deze kamer over.

 

2. Discobal
Iedereen weet dat de Berghut geen aprèsskihut is. Maar als we een feestje vieren, doen we dat graag goed. Daarom hebben we vanaf deze winter ook een discobal in de Berghut. Voor de kinderdisco’s en af en toe een grote mensen-feestje :-). En we kunnen je vertellen: het eerste feest mét discobal was meteen een succes!

discobal de Berghut Oostenrijk

 

3. Berghuthelmhoesjes
We hebben vanaf nu Berghuthelmphoesjes! Ze zijn te leen voor op de piste, zodat alle kindjes – en grote mensen? – van de Berghut direct herkenbaar zijn.

skihelmhoesjes deBerghut.com

Een hut op voorkant, achterkant of misschien bovenop? We vonden het lastig om het ontwerp te maken… Ik legde vraag op tafel toen we afgelopen herfst bezoek hadden van vrienden. Een van hun kinderen zei: “Anders doe je toch gewoon allemaal hutjes door elkaar?” Dat we daar niet aan gedacht hadden… Dank je wel, Tijmen!

 

4. Berghutwinkeltje
Ergens in het huis hadden we nog een heel leuke kleine ruimte over met veel hout; het is nu ons Berghutwinkeltje! Het assortiment is niet heel groot, maar wel helemaal Berghut. Natuurlijk kun je ons Berghutboek komen voor onze speciale Berghutgastenprijs, onze kruikenzakken, Berghutsloffen, onze zelfgemaakte stenen kandelaars en Zweedse fakkels.

PS: ons boek ‘Het geheim van de Berghut’ is nu ook gratis te downloaden!

Het geheim van de Berghut boek emigratietips

 

5. Nieuw Berghutteam
We hebben natuurlijk ook een nieuw winterteam waar we heel blij mee zijn.

berghutteam 2014 werken in de Alpen Oostenrijk vacature

Voor onze zomergasten zit er een bekend gezicht tussen: Maarten is er ook weer bij!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk