Iglo-avontuur

Lange tijd is het een droom van mij, Hans: slapen in een iglo. Na twee jammerlijk mislukte pogingen in 2009 en 2010, slaap ik begin 2011 met twee sneeuwvrienden in een zelfgemaakte iglo, ergens in ons Rauriserdal. En sindsdien is ‘de iglo’ een terugkerend fenomeen bij de Berghut. In de winter van 2013 slagen we er zelfs in om een iglo van 3,5 meter doorsnee te bouwen met onze ICEBOX!

 

iglo bouwen met de ICEBOX bij de Berghut.com in Oostenrijk wintersport

 

En het blijft borrelen. Zo ontstaat afgelopen herfst het idee voor een iglo-kamp: met een groep mannen [‘kerels’] op één dag meerdere iglo’s bouwen. ‘s Avonds rond het kampvuur eten en glühwein drinken en en dan na een dag lekker bezig te zijn geweest in je comfortabele slaapzak voldaan in slaap vallen. Althans, dat is het idee. En de beste manier om te kijken of het een goed idee is: dóén!

Zo gezegd zo gedaan. We hebben een aantal Berghutgasten gespot en benaderd: “Zou je het leuk vinden om hier bij te zijn?” Veel positieve reacties volgen, inclusief de vraag of zij ook weer sneeuwvrienden kunnen meenemen. En zo ontstaat er een groep van tien man die op dit moment de dagen aftellen om in het 2e weekend van februari vier iglo’s te gaan bouwen [en te gaan sneeuwschoenwandelen en toerskiën en…].

Het leuke is dat het grootste gedeelte van het Nederlandse deel van de groep vanavond een Snowsafetycursus volgt bij MK Skiservice in de Bilt, voorafgegaan door een heerlijke raclette. Veel plezier, mannen!

En zo is ook dit iglo-avontuur nú al een ultiem ontmoet-, inspiratie- en bergbelevingsavontuur…

 

zo maak je in iglo in 40 seconden

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk