Gewoon even níét doen!

De gratis te downloaden PassieWijzer is inmiddels beschikbaar!

Zojuist heb ik een beslissing genomen die voor mij, Nel, wellicht nog wel groter voelt dan de stap om te emigreren:

 Ik heb besloten dat ik een – door mijzelf opgelegde – deadline niet ga halen!

Dat voelt nog een beetje onwennig, want het voelt on-Nels [“Wat je afspreekt, kom je na.” Toch?]. Maar ohhhh, er komt langzaamaan een straal van verlichting over me heen…

 

Ik wilde namelijk de PassieWijzer graag klaar hebben voordat ons wintergastenseizoen in de Berghut begint. Dat zou me rust geven. Maar zoals wel vaker het geval is, hebben mijn projecten iets meer voeten in de aarde dan ik vooraf voorzie ;-). De PassieWijzer is wat grootser geworden dan ik had voorzien. Er staat al een hoop moois op papier, zeg 90%. Maar juist aan die die laatste 10% wil ik ook rustig en met aandacht kunnen werken en genieten!

 

Ik ben vandaag eigenlijk al de hele dag met mezelf in gesprek over het wel of niet afmaken van de PassieWijzer de komende dagen.  Tot de volgende gedachte mij vanavond de doorslag geeft:

 Het kan toch niet zo zijn dat ik met een opgejaagd plichtsbesef naar mezelf toe
en me in alle bochten wringend de PassieWijzer aan het afmaken ben?
Een inspirerend boekwerk van bijna 300 pagina’s dat mensen gaat inspireren om hun hart te gaan volgen?
No go.

 

Passiewijzer mensen spreken (13 van 18)

 

Ik vertel Hans net over mijn beslissing. Hij heeft er veel bewondering voor.  Hij moet er ook een beetje om lachen dat dit voor mij een grotere beslissing is dan onze emigratie. Het klinkt misschien vreemd, maar…

Voor mij is besluiten om iets niet te doen misschien nog wel lastiger dan te besluiten iets wel te doen.

 

Wat de PassieWijzer mij de afgelopen weken heeft geleerd, is dat het mij niet aan passie ontbreekt. Sterker nog: mijn uitdaging zit ‘m juist in mezelf rust gunnen in mijn passierijke leven. Dus ik ga komend weekend, als Hans met zijn sneeuwhelden aan het skiën is,  met de kids genieten in de sneeuw. Ik ga me de komende dagen verder voorbereiden op de komst van het winterteam en ik elke dag even genieten van onze mooie stilteruimte in wording die de Berghut met de kerst rijker is…

 

PS. Van uitstel komt geen afstel: die PassieWijzer gaat er komen! Waarschijnlijk ga ik  de komende weken de tijd nemen om het huidige concept uitgebreid te laten testen. Op een rustiger moment ga ik ‘m afronden en de wereld in brengen. Wil je meetesten? Laat het me weten.

 

Passiewijzer.nl hart volgen het roer om loopbaancoach

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk