“Dit is het niet. Maar wat wel?”

De gratis te downloaden PassieWijzer is inmiddels beschikbaar!

 

We ontmoeten in de Berghut vaak mensen die zich afvragen of ze wel bezig zijn met de dingen waar ze gelukkig van worden. Ze weten wel dat wat ze nu doen niet helemaal hun ding is, maar wat is ‘het’ dan wel?

 

passiekaart wat wil jij passiewijzer passie vinden

 

Tien jaar geleden begin ik -Nel- met mijn eigen ‘wat wil ik later worden’-zoektocht. Ik geef mezelf in het najaar van 2003 een half jaar de tijd om erachter te komen waar ik nou echt blij van word. Waar zou ik meer tijd aan willen besteden? Hoe kan ik daar mijn werk van maken? En mijn belangrijkste vraag is misschien nog wel: hoe kom ik daarachter?

Ik ga lezen, met mensen praten, uitproberen en voelen. Om een lang verhaal kort te maken: ik kom erachter dat ik anderen wil helpen om hun passie te ontdekken! Ik start de PassiePraktijk geef workshops, organiseer PassiEvents en ondersteun mensen individueel. Daarvoor maak ik onder andere de ‘Passiewijzer’, een effectief passieinspiratie- en doeboek.

De afgelopen 5 jaar ligt deze PassieWijzer letterlijk eenzaam in de la, terwijl Hans en ik een nieuwe droom realiseren. Zonde eigenlijk, want ik weet inmiddels hoeveel mensen ‘willen, maar niet weten hoe’. Na een paar jaar ondergedompeld te zijn in onze eigen droomdrukte voel ik langzaamaan weer ruimte om anderen actief te helpen achter hun unieke kwaliteiten te komen.

wat wil jij passie vinden hoe vind ik mijn passie passiezwijzer de Berghut.com

Als er in  de Schrijfweek van 2012 in onze Berghut in Oostenrijk in een ‘Durftevragen-sessie’ verschillende ‘wat wil ik nou eigenlijk’-vragen voorbij komen en ik vertel dat ik daar een kant-en-klaar doeboek voor heb, springt iedereen op. “Mag ik die hebben?” Ik reageer wat terughoudend. “Eh ja, natuurlijk. Maar… het is al 10 jaar oud en ik heb er helemaal niet meer naar gekeken. Er zijn alweer zoveel nieuwe boeken verschenen en…” Daar komt mijn angst naar boven of het nog wel iets voorstelt. En tegelijkertijd weet ik dat het mensen echt kan helpen.

Dus…. de komende weken ga ik de PassieWijzer aanvullen met mijn eigen ervaringen van de afgelopen jaren, met inspirerende verhalen van bijzondere mensen, die de afgelopen 10 jaar ontmoette, en met inspirerende films en boeken. De PassieWijzer krijgt een eigen website waar je het boek kunt downloaden.

 

Wil je een berichtje ontvangen als de PassieWijzer beschikbaar is? Stuur me even een bericht!

 

passiekaart gewoon doen passie vinden

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk