Vier ‘tolle’ Berghutcombitrips!

“Ik vind het alleen zo jammer dat we alleen op zaterdag kunnen aankomen. Het is zo ontzettend druk op de weg.”

Denkend aan een aantal ideeën die we al hadden, zijn we hiermee aan de slag gegaan. Met als resultaat: een aantal superleuke zomer-Berghutcombitrips, zodat je niet op zaterdag hoeft te reizen!  [maar ook niet-Berghutgangers kunnen er natuurlijk gebruik van maken…]

  1. Een 3-daagse huttentocht met kinderen
  2. Sound of Music-zwerftocht
  3. Legoland Duitsland
  4. Schloss Mohren in Zuid-Duitsland

 

1. Een 3-daagse huttentocht met kinderen
De wens om samen met de kinderen een keer een huttentocht te maken, horen we inmiddels regelmatig. We hebben inmiddels de eerste tochten gemaakt die geschikt zijn voor kinderen vanaf 5-6 jaar met een paar overnachtingen op de mooiste plekken in echte berghutten of almhutten. Inmiddels hebben we een compleet eBook beschikbaar, zodat jullie als gezin de tochten zelfstandig kunnen lopen. De tochten starten maximaal op 1,5 uur rijafstand van de Berghut.

Kijk voor meer info op: www.huttentochtmetkinderen.com

huttentocht met kinderen Grossarltal - de Berghut

huttentocht met kinderen Grossarltal - de Berghut

 

2. Sound of Music-zwerftocht
Op de berg staan waar Maria “The hills are alive….” zong. In de tuin aan het water staan waar Maria en de Von Trapp-kinderen in het water vielen. En de kerk bezichtigen in het mooie merengebied rondom Salzburg waar Maria en Herr Von Trapp trouwden…

Salzburg ligt ruim een uur van de Berghut.

PS: een week verblijf ten zuidoosten van Salzburg, in de provincie Tennengau, is sowieso een aanrader! Vraag ons om tips als je meer wilt weten.

kerk mondsee trouwen sound of music vierkant

tuinkoepel sound of music vierkant

 

3. Legoland Duitsland
Wij dachten ook dat Legoland in Denemarken lag, maar in Duitsland is ook een Legolandpark. Een paradijs voor Legoliefhebbers! Nou ja, eigenlijk had onze 7-jarige grote Legoliefhebber meer oog voor de ridderachtbaan en waterattracties. Voor wat kleinere kids is er ook genoeg vertier: er is een Duplopark en een ‘madurodam’ van Lego. O ja, in een nagebouwde Legofabriek kun je zien hoe Lego wordt gemaakt en in de fabrieksshop kun je alle je Legostukjes die je kwijt bent, weer compleet maken. Opvallend was de kindvriendelijkheid en geduldigheid van het personeel. En in het park zijn niet alleen snacktenten: je kunt er ook lekker gezond eten en zelfs glutenvrij!

Het park is prettig compact opgebouwd; toch is het handig om twee dagen de tijd te nemen om alle attracties te beleven. O ja, voor verschillende attracties moet je minimaal 1.10 meter zijn Je kunt ook bij het park slapen in het Legovakantiepark. Goedkoop is het niet, maar wel een belevenis.

Legoland ligt op ongeveer 60% van de reis naar de Berghut, nabij Ulm.

legoland Nederland vierkant

legoland waterbaan vierkant

 

4. Schloss Mohren in Zuid-Duitsland
Een vakantiepareltje in Duitsland: een voormalig jachtslot dat in 2005 gekocht is door een leuk Nederlands stel Sandra & Ruud [+kids] en de ouders van Ruud. Zelf hebben we niet zo’n ontzettend warm gevoel bij Duitsland als vakantieland, maar zelfs gasten van Sandra & Ruud die voorheen naar Frankrijk gingen, vragen zich af waarom ze dat deden. Duitsland is veel gemoedelijker! En Schloss Möhren voelt heel fijn.

Er zijn vier vakantieappartementen, ieder op een eigen plek op het slotterrein, er is veel ruimte voor de kinderen om te spelen en de ligging is mooi. En dan die grote walnotenboom op het midden van het plein met een paar lange tafels eronder: die plek is magisch. In de buurt kun je fossielen zoeken, mooie kastelen bezoeken, geweldig wandelen én Legoland en het Playmobielpark bezoeken. Ik zou zeggen: zet ‘m op je verlanglijstje.

Schloss Möhren ligt op ongeveer 60% van de reis naar de Berghut. Een bezoek aan het slot is ook zeker in het voor- of najaar de moeite waard.

de Torenwoning - SchlossMoehren.com

genieten onder de grote walnotenboom - SchlossMoehren.com

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk