Geheimtipp: Schloss Möhren

“Hoe doen jullie dat: met jonge kinderen emigreren, samen kinderen opvoeden, samen werken, zelfstandig ondernemen, een vakantieplek op de kaart zetten….”

Eind vorig jaar stuurt Sandra van Schloss Möhren ons een mailtje. Zij is in 2005 met haar man en schoonouders naar Zuid-Duitsland verhuist om in een voormalig jachtslot te gaan wonen. In ons boek ziet ze veel overeenkomsten met hun eigen avontuur en ze hoopt dat we elkaar eens zullen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen.

En afgelopen weekend zijn we op uitnodiging op hun geweldige slot!

 

schloss moehren vakantie in Duitsland

 

We genieten van de mooie uitzichten, van de herfstkleuren, van de Torenwoning waar we slapen, van de ruimte en van de spontane gezelligheid met Sandra en Ruud. It’s magic.

Ideale vakantiecombinatie
Na dit weekend weet ik het zeker: een weekje ridderlijk genieten in een appartement in Schloss Möhren én een weekje Berghut vol ontmoeten, inspiratie en bergbeleving is een magische zomervakantiecombinatie van twee Bijzondere Plekjes voor gezinnen die open staan voor ontdekken en beleven!

We hebben fossielen gevonden, we zijn een dag in Legoland geweest en hebben genoten van gezelligheid onder de grote walnotennotenboom om het slotplein. Helaas hadden wij geen tijd voor een mooie wandeling in het natuurpark Altmühltal, de dagje Palymobielpark of een bezoek aan de plaats Nördlingen, waar 15 miljoen jaar geleden een meteoriet insloeg en… Maar: genoeg redenen om een keer terug te komen.

Ruud en Sandra, dank jullie wel voor de fijne tijd die eigenlijk veel te kort was!

PS: heb je nog geen plannen voor de herfst, dan hebben we een tip voor je… Sandra heeft nog twee plekjes vrij.

 

fossielen zoeken - SchlossMoehren.com

fossielen zoeken nabij Schloss Möhren

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk