Gezocht: kinderoppas en ontzorger

Van 10 december 2013 tot en met 30 maart 2014 zoeken we een lief persoon die gek is op kids en ons huishoudelijk ontzorgt!

 • Ben jij gek op kinderen?
 • Ontzorg jij graag?
 • Ben je sportief?

Dan hebben wij wellicht een interessante winterbaan voor je.

 

kinderopvang in de Berghut hotel Oostenrijk vacature

 

Hans & Nel
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 37 gasten. Veel enthousiaste mensen weten de Berghut te vinden en we werken er hard aan om ieder van deze gasten een toptijd te bezorgen. Dat is soms best schipperen met onze twee lieverds. Twee jaar geleden adviseerden bekenden ons om een au-pair te nemen. We voelden een drempel: we hebben al zo weinig privéruimte en dan ook nog iemand in huis… Woonruimte voor een kinderoppas hadden we niet. En het voelde niet goed naar de kinderen toe.

We hadden het er wel regelmatig over: hoe zou dat zijn? Ze worden elk jaar een jaartje ouder. Inmiddels hebben we twee seizoenen iemand gehad voor de zorg van onze kinderen en het is ons heel goed bevallen. Zo hebben wij onze handen wat meer vrij voor de gasten en voor Berghutwerkzaamheden achter de schermen. De kinderen vinden het geweldig!

 

De Berghut
In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de winter van 2014 zijn dat onder andere:

 • familieweken gedurende de schoolvakanties [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]
 • jonge gezinnenweeken [met ongeveer 14 volwassenen en 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • en weekenden, zoals een bruiloft, een Boostweekend voor ondernemers en een vrienden- en vriendinnenweekend

Tijdens de schoolvakantieweken en de Jonge gezinnenweken huppelen er veel kinderen in de Berghut rond en  bieden we kinderopvang aan voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar [totdat ze op skiles gaan].

 

Jouw rol
Eigenlijk heb je twee oppasrollen en twee werkplekken:

 • Als er gasten zijn die in de schoolvakanties en Jonge Gezinnenweken behoefte hebben aan kinderopvang voor hun kinderen, dan verzorg jij in de speelruimte van de Berghut deze opvang. Komende winter gaat het potentieel om maximaal 2-3 kinderen per week in de schoolvakanties. In de drie Jonge Gezinnenweken in maart gaat het om meer kinderen en komt er voor 3 weken een extra persoon voor de kinderopvang bij. Gasten kunnen hun kinderen 6 dagen tussen ongeveer 9 en 16.30 uur onderbrengen. Het komt zelden voor de kinderen zes dagen lang de hele dag in de opvang zijn. Je speelt met de kinderen, eet en drinkt, brengt hen naar bed als het nodig is en gaat lekker naar buiten.
 • Zes dagen in de week zorg jij ervoor dat onze kinderen [twee jongens van 5 en 7 jaar] tijdens de drukke gastenweken in hun dagelijkse ritme blijven.  Je bent 4 dagen per week van 15.30 tot 21.30 uur voor hen beschikbaar en 2 dagen per week van 13.30-21.30 uur voor onze kinderen beschikbaar. Dit zijn richttijden. Als je opvang van gastenkinderen hebt, begin je later.  We hebben in januari geen weken, maar lange weekenden met gasten. In enkele van deze weekenden ben je  full-time beschikbaar voor de kinderen. Je kunt met de kids thuisblijven of op pad gaan. Je eet ’s avonds met onze kinderen en brengt ze naar bed. Je bent er voor hen tot ze slapen. Eventueel vragen we je een paar keer om de kinderen te begeleiden bij het ochtendproces. Daarnaast ontzorg je ons in ons privéhuishouden: het is je taak om ervoor te zorgen dat ons privéverblijf opgeruimd en schoon blijft.

Daarnaast verricht je twee vaste werkzaamheden voor de Berghut: je helpt mee bedden opmaken op de wisseldag en je vouwt twee keer per week schone gastenhanddoeken op.

 

Het Berghutteam
In de Berghut werkt tijdens het winterseizoen ook een team mensen voor de gasten: een ontbijtkok, een allround schoonmaker, Stube- en keukenondersteuner en kookondersteuner. Je bent operationeel beperkt onderdeel van het team; je werkvrije uren kun je uiteraard samen doorbrengen.

 

Wij vragen

 • Je hebt een natuurlijke aantrekkingskracht op kinderen en brengt graag tijd met hen door.
 • Je vindt het leuk om met hen te spelen én je bent in staat om hen zelf te laten spelen.
 • Je vindt het de normaalste zaak om een huis schoon en opgeruimd te houden.
 • Je bent lief én gedisciplineerd.
 • Je bent een echte ontzorger.
 • Je hebt een rijbewijs.
 • Je houdt van de sneeuw 🙂
 • Je hebt positieve ervaring met oppassen en/of kinderopvang en hebt er eventueel een opleiding voor.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 50 uur per week voor ons in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal dagdelen
 • Een eigen kamer met gedeelde badkamer.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • En in je vrije uren: veel ski-, board- of andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om te reageren als je van 10 december 2013 tot en met 30 maart 2014 beschikbaar bent, als het bovenstaande je aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

 • Mail ons uiterlijk zondag 20 oktober 2014: deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, waarom je in het buitenland met kinderen wilt werken, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je.
 • Op 28 en 29 oktober maken we via Skype kennis met een aantal kandidaten.
 • Op maandag 4 november voeren we ten slotte gesprekken op een centrale plek in Nederland.
 • Uiterlijk 7 november weet je of je volgende winter in Oostenrijk komt werken.

 

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode achter elkaar beschikbaar is. De Berghut heeft op vrijdagavond 20 december winteropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele Berghutteam. Jij komt een paar dagen eerder, zodat wij het team goed kunnen inwerken en jij er dan voor de kinderen kunt zijn. Alle genoemde data in deze vacature staan vast.

 

We kijken uit naar je reactie!

Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk