Gezocht: allround schoonmaker

We zoeken in de Berghut een enthousiast winterteam voor 2014  dat er helemaal voor gáát! Van 12 december 2013-30 maart 2014 zijn we op zoek naar:

een vrolijk persoon voor de schoonmaak en afwas

 

 • Ben jij een aanpakker met oog voor detail?
 • Snap jij dat een schone en opgeruimde Berghut voor onze gasten heel belangrijk is?
 • Draai jij je hand niet om voor een flinke afwas nadat gasten genoten hebben van een lekkere maaltijd?

 

winter kleinschalig pension de Berghut Oostenrijk wintersport Rauris


De Berghut

Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 37 gasten. In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de winter van 2014 zijn dat onder andere:

 • familieweken gedurende de schoolvakanties [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]
 • jonge gezinnenweeken [met ongeveer 14 volwassenen en 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • en weekenden, zoals een bruiloft, een Boostweekend voor ondernemers en een vrienden- en vriendinnenweekend

We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen.

 

Het winterteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

 

Jouw rol
Als ondersteuner neem jij vijf ochtenden per week de dagelijkse schoonmaak van de algemene ruimten voor je rekening [à 1,5 uur per dag] en vijf avonden per week vanaf ongeveer 18.00 uur de afwas. Na de afwas zorg je ervoor dat de keuken schoon en opgeruimd is. Je verzorgt halverwege een gastenweek een opfrisbeurt van alle kamers en je zorgt ervoor dat het parkeerterrein en de entree van de Berghut netjes blijven. Tijdens de wekelijkse wisseldag zorg jij voor de schoonmaak van de badkamers.

 

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden.

 

Wij vragen... 

 • Je bent een vrolijke aanpakker.
 • Jij draait je hand niet om voor een flinke afwas of voor het schoonmaken van toiletten.
 • Jij hebt oog voor detail en snapt dat schoonmaken meer is dat ergens een doek over halen.
 • Je bent vriendelijk en gastvrij.
 • Je hebt een flexibele instelling.
 • Je bent in goede fysieke conditie.
 • Je hebt affiniteit met het Berghutconcept.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 55 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

 Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal middagen per week.
 • Een eigen kamer met gedeelde badkamer.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: ski-, board- en andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om te reageren als je van 12 december 2013 tot en met 30 maart 2014 beschikbaar bent, als het bovenstaande je aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

 • Mail ons uiterlijk zondag 20 oktober 2014: deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, waarom je in het buitenland wilt werken, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je.
 • Op 28 en 29 oktober maken we via Skype kennis met een aantal kandidaten.
 • Op maandag 4 november voeren we ten slotte gesprekken op een centrale plek in Nederland.
 • Uiterlijk 7 november is de definitieve samenstelling van het Berghutteam winter 2014 bekend.

 

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode achter elkaar beschikbaar is. De Berghut heeft op vrijdagavond 20 december winteropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team. Alle genoemde data in deze vacature staan vast.

 

We kijken uit naar je reactie!
Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk