Gezocht: kookondersteuner

We zoeken weer een enthousiast winterteam voor 2014  in de Berghut dat er helemaal voor gáát! Voor in de Berghutkeuken zoeken we van 12 december 2013-30 maart 2014:

een leergierige kookondersteuner die zich wil ontwikkelen tot ´Berghutkok´

 

Je hoeft overigens nog geen volleerd kok te zijn;
je hebt wel de ambitie en drive om voor grote groepen te willen koken.

winter kleinschalig pension de Berghut Oostenrijk wintersport Rauris

De Berghut
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 37 gasten. In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal. We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de winter van 2014 zijn dat onder andere:

 • familieweken gedurende de schoolvakanties [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]
 • jonge gezinnenweeken [met ongeveer 14 volwassenen en 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • en weekenden, zoals een bruiloft, een Boostweekend voor ondernemers en een vrienden- en vriendinnenweekend

We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen de bovengenoemde ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen.

 

Het winterteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een allround schoonmaker, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

 

Jouw rol als kookondersteuner
Je bereidt vijf avonden per week het avondeten [2-gangen] voor de gasten, onder begeleiding van Nel. Doordat we veel verse producten gebruiken, snij je grote hoeveelheden ingredîënten voor de maaltijden. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt plannen en op snelheid kunt snijden. We werken ernaar toe dat je de maaltijden na een maand zelfstandig kunt maken met minimale begeleiding. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en de inkopen van het eten. We serveren gerechten die passen bij het berg- en berghutgevoel: lekker, Oostenrijks, stevig en verantwoord. Ze zijn niet ingewikkeld te maken, maar hebben wel een goeie smaak.  We hebben inmiddels een aantal mooie Berghutmaaltijden ontwikkeld, die jij kookt. Heb je zelf een idee voor een echte Berghutmaaltijd, dan heb je ook de ruimte om die te bereiden. Er kunnen ook gasten met dieetwensen zijn. We zorgen dat het eten voor de kinderen ook een feest is, dus dat kan een aangepast menu zijn. Daarnaast is hygiënisch en ordelijke werken heel belangrijk.

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag [wisseldag] en één keer per week het ontbijt verzorgen [zonder afwas].

Wij vragen…

 • Je vindt koken leuk!
 • Je hebt ervaring met grote hoeveelheden ‘snijden, roeren, kneden’ en kunt dit snel.
 • Je hebt gevoel voor smaak.
 • Je werkt op gestructureerde wijze en bent planmatig sterk.
 • Je kunt omgaan met scherpe deadlines.
 • Je hebt oog voor detail waar het nodig is.
 • Je bent flexibel.
 • Je hebt je rijbewijs zodat je twee keer per week flink wat boodschappen kunt doen.
 • Je hebt veel affiniteit met het Berghutconcept.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je 50-60 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal ochtenden.
 • Een eigen kamer met gedeelde badkamer.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: veel ski-, board- en andere outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Reageren
We nodigen je uit om te reageren als je van 12 december 2013 tot en met 30 maart 2014 beschikbaar bent, als het bovenstaande je aanspreekt én als je er volmondig “Ja!” tegen kunt zeggen.

 • Mail ons uiterlijk zondag 20 oktober 2014: deberghut@gmail.com. We willen graag van je weten wie je bent – met je krachten én je aandachtspunten -, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. We ontvangen daarbij graag een duidelijke foto van je.
 • Op 28 en 29 oktober maken we via Skype kennis met een aantal kandidaten.
 • Op maandag 4 november voeren we ten slotte gesprekken op een centrale plek in Nederland.
 • Uiterlijk 7 november is de definitieve samenstelling van het Berghutteam winter 2014 bekend.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode achter elkaar beschikbaar is. De Berghut heeft op vrijdagavond 20 december winteropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team. Alle genoemde data in deze vacature staan vast.

 

We kijken uit naar je reactie!
Zonnige groet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk