Moddermassa’s

4 Jun 2013

Kom je binnenkort naar de Berghut? Vraag je je af of je de Berghut wel kunt bereiken? Vanuit de richting Salzburg is Rauris via een kleine omweg gewoon te bereiken. De weg tussen Rauris en Zell am See is op dit moment enkele uren per dag te berijden. Kijk hier voor de actuele informatie over de bereikbaarheid in Rauris. En hier lees je info over de begaanbaarheid van de wegen in heel Oostenrijk. Wil je weten of de trein bij Taxenbach kan komen, mail ons even!

 

Terwijl alle schrijfgasten hier afgelopen zondag met frisse zin beginnen met ‘de eerste letters’ van hun boek, blijkt het gebied rondom de Berghut langzaamaan uitgeroepen te worden tot ‘Katastrophegebiet’. Twee vermisten in Taxenbach, een met water ondergelopen treinstation Taxenbach-Rauris – waar we de dat ervoor nog gasten waren aangekomen – en met modderbedolven spoorrails. Onze gasten, die tussen het schrijven door een frisse neus halen, zien ook dat er in het Rauriserdal steeds meer modderstromen tevoorschijn komen.

Het gevoel van ‘afgesloten zijn van de buitenwereld’ bekruipt me. Nu hebben we dit in de winter al eens eerder meegemaakt, net op een moment dat we geen gasten hadden. Maar wat als we wel gasten hebben en niet voldoende inkopen kunnen doen? Dus om de maaltijden van de komende dagen dagen veilig te stellen, rijd ik maandagmorgen nog voor 7 uur naar Rauris. En na een minuut sta ik stil voor wat later een modderstroom over de weg.

Op de terugweg moet ik zo lang wachten, dat ik besluit om mijn auto op een achteromweggetje te parkeren en het laatste stuk met de boodschappen samen een ochtendwandeling naar de Berghut te maken. 🙂

modderstroom over de weg bij Rauris

allemaal kleine modderlawines in het Rauriserdal

modderlawine in het Rauriserdal

booooee!

En afgelopen zondag het treinstation van Taxenbach

station Taxenbach 3

station Taxenbach

 

Welkom in de Berghut