Afscheid nemen…

Mei 2009. Beretrots zijn we op onze Berghutwebsite: ontwerp, bouw, design, teksten en foto’s. Helemaal samen gemaakt. Met een combi van modern én authentiek, net als in de Berghut. Op dat moment staat de site nog vol fotomateriaal uit Zwitserland en van een winter en voorjaarsbezoek aan het dal. We moeten nog compleet verbouwen, dus foto’s van de binnenkant kunnen we nog niet laten zien…

We maken ‘m helemaal zelf om kosten te besparen, omdat we het een superleuk project vinden om samen te doen én omdat minder afhankelijk bent en je dus snel dingen kunt aanpassen. We krijgen veel positieve reacties!

website de Berghut 2009

website de Berghut 2009 2

Op advies van een vriend bouwt Hans de site in Flash. “Daar kunnen jullie alles in doen wat jullie willen”, verzekert hij. De iPhone is net uit en de iPad bestaat dan nog niet.

Maar ondertussen…..

De opkomst van Apple-producten zoals de iPhone en de iPad zijn niet meer te stoppen. Het probleem is dat je met deze tools niet op onze site komt, omdat Apple en Flash ‘elkaar niet zo lief’ vinden en Apple Flashsites niet laat zien [simpel gezegd ;-)]. Ons BerghutBlog uit 2008 werkt wel, maar die heeft veel minder Berghutuitstraling dan onze website. Daarnaast is flash geen vriendelijk systeem om te onderhouden.

We weten: hier moeten we wat aan doen. Willen we met de tijd meegaan, dat moet je website een ‘responsive design’ hebben [responsive zijn], zodat het toegankelijk is voor zowel tablets, smartphones, laptops als de desktop pc. Maar ja, bouw tussen de drukke bedrijven maar eens wat anders.

Eerst dachten we onze website te herbouwen in een ander programma. Maar later hebben we ons laten overtuigen dat een nieuw jasje echt geen kwaad kan. Niemand zou toch snappen dat dat boek op onze site ene huttenboek voorstelt, een belangrijk onderdeel van een Berghut… 🙂

Dus gaan we afgelopen winter – tussen de drukke gastenweken door – samen met webdesigner Paul Bos en webbouwer Massim Knaapen – met een nieuwe site aan de slag. Op dit moment leggen we de laatste hand aan onze compleet nieuwe site, waarin ook ons blog geïntegreerd is. De komende dagen wordt de site door een paar mensen getest en aan het einde van komende week staat-ie live!

Voor de fans van onze huidige site: jullie kunnen langzaamaan afscheid gaan nemen….

website de Berghut 2009 3

website de Berghut 2009 7

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk