Gezocht: vrolijke ontbijtkok

Gevonden!

We zoeken weer een enthousiast zomerteam in de Berghut dat er helemaal voor gáát!

 

Zoals een ontbijtkok die van 24 mei – 24 augustus 2013 zes ochtenden in de week het ontbijt goedgehumeurd klaarmaakt voor onze Berghutgasten.

 • Heb je geen problemen met vroeg opstaan [rond 5.45 uur] om zes ochtenden per week het heerlijke ontbijt met vers gebakken brood klaar te maken voor onze Berghutgasten?
 • Vind je het leuk om mensen blij te maken?
 • Staat kwaliteit in je werk voorop?

zomer 2013 banner

De Berghut
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 37 gasten. In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de zomer van 2013 zijn dat:

 • inspiratieweken: schrijfweek, focusweek, inspiratieweek [met 10-15 volwassenen]
 • een jonge gezinnenweek [met 10 volwassenen en 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • familieweken gedurende de hele zomervakantie [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]

We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen deze ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen!

 

Het zomerteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een schoonmaakondersteuner, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner [en begeleider Nel] en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

 

Jouw rol
We bieden onze gasten elke dag een gezond stevig ontbijt aan. Jij bent zes ochtenden verantwoordelijk voor het ontbijtproces in de Berghut: voorbereiding, klaarzetten buffetvorm, beschikbaar zijn voor vragen, afruimen en de ochtendafwas. We werken ook met mooie lokale producten, zoals zelfgemaakte jam en honing van onze buurman en kaas van een boerin uit het dal. De kookondersteuner doet ‘s avonds de voorbereidingen voor het brood, dat jij ‘s morgens afbakt.

Je houdt rekening met gasten die dieetwensen hebben. Daarnaast zorg je voor orde en hygiëne [hygiënisch werken en de keuken, keukenapparatuur en – machines schoonhouden e.d].

 

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag [wisseldag] en een Stubedienst per week [middag en avond]

 

Wij vragen…

 • Je bent servicegericht.
 • Je hebt geen moeite met vroeg opstaan.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een restaurant, hotel of pension [maar de kunst beheersen om gasten blij te maken is belangrijker!].
 • Je werkt gestructureerd.
 • Je bent gastvrij, communicatief, flexibel en stressbestendig.
 • Je hebt oog voor detail.
 • Je hebt affiniteit met het Berghutconcept.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 50 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

 Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Eer week 1 gehele vrije dag en een aantal middagen per week.
 • Een eigen kamer met [gedeelde] badkamer.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: veel outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Interesse?
We nodigen je uit te reageren als bovenstaande je aanspreekt. Mail ons vóór zaterdag 20 april: deberghut@gmail.com
We willen graag van je weten wie je bent, met je krachten én je aandachtspunten, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. Op 22 en 23 april maken we via Skype kennis met een aantal kandidaten. Ten slotte voeren we donderdag 2 mei gesprekken op een centrale plek in Nederland om tot een definitieve samenstelling van het Berghutteam zomer 2013 te komen. Deze dagen staan vast.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode beschikbaar is. De Berghut heeft op zaterdag 1 juni zomeropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team.

 

We zien uit naar je reactie!

Zonnige berggroet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk