Gezocht: Stube- en keukenhulp

Gevonden!

We zoeken weer weer een enthousiast zomerteam in de Berghut dat er helemaal voor gáát!

 

Van 24 mei-24 augustus 2013 zoeken we een gastvrij persoon in de Berghut voor het tweede deel van de dag: voor het gezellig maken en houden van de Stube en het terras, voor kookondersteuning en voor het serveren van het avondeten.

 • Geef jij mensen het gevoel dat ze meer dan welkom zijn?
 • Ben jij een mutitasker?
 • Heb jij oog voor detail?

zomer 2013 banner

De Berghut
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 37 gasten. In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de zomer van 2013 zijn dat:

 • inspiratieweken: schrijfweek, focusweek, inspiratieweek [met 10-15 volwassenen]
 • een jonge gezinnenweek [met 10 volwassenen en 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • familieweken gedurende de hele zomervakantie [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]

We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich enorm thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

 

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen deze ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk voor de gasten en oog voor detail. We werken veelal met nieuwe mensen in het team. Om je taken zo snel mogelijk onder de knie te hebben, verwachten we tijdens de werkuren volledige focus van je zodat alle processen in korte tijd gaan stromen. Jij werkt op een gestructureerde manier samen met andere teamleden om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen!

 

Het zomerteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een schoonmaakondersteuner, een Stube- en keukenondersteuner, een kookondersteuner [en begeleider Nel] en een lief persoon voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

 

Jouw rol
Als Stubeondersteuner ben jij een vertrouwd gezicht voor de gasten. Je maakt zes middagen en avonden per week de Stube -de gezamenlijke gastenruimte- en het terras gezellig en je dient het avondeten voor de grote [en kleine] gasten op. Kinderen en volwassenen eten regelmatig op verschillende tijdstippen.

Daarnaast heb je dagelijks ondersteunende werkzaamheden in de keuken: snijwerk, salades maken e.d. voor de avondmaaltijd en je maakt de ‘lekkernij’ voor bij het ontbijt  Je werkt veelal tussen ongeveer 14.30/15.00-22.30 uur.

 

Bijkomende werkzaamheden
Jouw werk bestaat voor maximaal 20% van de uren uit andere werkzaamheden, waaronder schoonmaakactiviteiten op zaterdag met het gehele team [wisseldag] en je gaat één of twee keer per week [mee] boodschappen doen.

 

Wij vragen…

 • Jij bent vrolijk en gastvrij, ook als het even heel druk is.
 • Je bent een gedisciplineerde werker.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen.
 • Je hebt oog voor detail.
 • Je hebt ervaring de bediening in een restaurant of hotel.
 • Je hebt een rijbewijs [zodat je één of twee keer per week [mee] boodschappen kunt doen].
 • Je hebt affiniteit met het Berghutconcept.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 50 uur per week voor de Berghut in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal ochtenden plus een paar uur in de middag per week.
 • Een eigen kamer met [gedeelde] badkamer.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk in de Berghut.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • Fooien.
 • En in je vrije uren: veel outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Interesse?
We nodigen je uit om te reageren als bovenstaande je aanspreekt. Mail ons vóór zaterdag 20 april: deberghut@gmail.com
We willen graag van je weten wie je bent, met je krachten én je aandachtspunten, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. Op 22 en 23 april maken we via Skype kennis met een aantal kandidaten. Ten slotte voeren we donderdag 2 mei gesprekken op een centrale plek in Nederland om tot een definitieve samenstelling van het Berghutteam zomer 2013 te komen. Deze dagen staan vast.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode beschikbaar is. De Berghut heeft op zaterdag 1 juni zomeropening; daarvóór starten we met een inwerkweek voor het gehele team.

 

We zien uit naar je reactie!

Zonnige berggroet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk