Gezocht: kinderoppas & ontzorger

Gevonden!

Van 20 mei tot en met 24 augustus 2013 zoeken we een lief persoon die gek is op kids en ons huishoudelijk ontzorgt!

 • Ben jij gek op kinderen?
 • Ontzorg jij graag?
 • Ben je sportief?

kinderoppas-zomer-2013

Hans & Nel
Wij -Hans & Nel- zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf in Oostenrijk met 11 gastenkamers voor maximaal 37 gasten. Veel enthousiaste mensen weten de Berghut te vinden en we werken er hard aan om ieder van deze gasten een toptijd te bezorgen. Dat is soms best schipperen met onze twee lieverds. Twee jaar geleden adviseerden bekenden ons om een au-pair te nemen. We voelden een drempel: we hebben al zo weinig privéruimte en dan ook nog iemand in huis… Woonruimte voor een kinderoppas hadden we niet. En het voelde niet goed naar de kinderen toe.

We hadden het er wel regelmatig over: hoe zou dat zijn? En toen meldde zich voor het winterseizoen 2013 spontaan iemand aan. We hebben de stap gezet en het is ons [en de kinderen!] zo goed bevallen, dat we voor komende zomer weer iemand zoeken. Zo hebben wij onze handen wat meer vrij voor de gasten en voor Berghutwerkzaamheden achter de schermen. En de kinderen vinden het geweldig!

 

Jouw rol
We zoeken een liefdevol persoon die gek is op kinderen en die ervoor zorgt dat onze kinderen [twee jongens van 4 en 6 jaar] tijdens de drukke gastenweken in hun dagelijkse ritme blijven.

Komende zomer bestaat uit twee perioden: een periode dat onze kinderen naar school gaan en een vakantieperiode [vanaf eind juli]. Je bent in de eerste periode 4 dagen per week van 16.00 tot 21.30 uur en 2 dagen per week van 13.30-21.30 uur voor onze kinderen beschikbaar. In de tweede periode ben je veelal 5 dagen per week vanaf 12.30 uur beschikbaar. Je kunt met de kids thuisblijven of op pad gaan. Je eet ’s avonds met onze kinderen en brengt ze naar bed. Je bent er voor hen tot ze slapen. Eventueel vragen we je een paar keer om de kinderen te begeleiden bij het ochtendproces.

Daarnaast ontzorg je ons in ons privéhuishouden: het is je taak om ervoor te zorgen dat eigen huis opgeruimd en schoon blijft. Daarnaast verricht je diverse werkzaamheden voor de Berghut, zoals meehelpen met bedden opmaken op de wisseldag [zaterdag] en schone gastenhanddoeken opvouwen.

 

Over de Berghut
In de Berghut kunnen gasten -allemaal Nederlandssprekend- de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de bergen nabij het plaatsje Rauris, in het Rauriserdal.

We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor de zomer van 2013 zijn dat:

 • inspiratieweken: schrijfweek, focusweek, inspiratieweek [met 10-15 volwassenen]
 • een jonge gezinnenweek [met 10 volwassenen en 10 kinderen tot en met 4 jaar]
 • familieweken gedurende de hele zomervakantie [met zo’n 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]

We verzorgen alle ochtenden ontbijt en vijf avonden avondeten. Twee avonden gaan gasten uit eten of kunnen ze iets halen. Gasten ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich snel thuis. Vertrouwen en ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. Meer informatie vind je op deBerghut.com.

In de Berghut werkt tijdens het seizoen ook een team mensen voor de gasten: een ontbijtkok, ondersteuner voor de schoonmaak en afwas, Stube- en keukenondersteuner en kookondersteuner. Je bent operationeel beperkt onderdeel van het team; je werkvrije uren kun je uiteraard wel samen doorbrengen.

 

Wij vragen

 • Je hebt een natuurlijke aantrekkingskracht op kinderen en brengt graag tijd met hen door.
 • Je vindt het leuk om met hen te spelen én je bent in staat om hen zelf te laten spelen.
 • Je vindt het de normaalste zaak om een huis schoon en opgeruimd te houden.
 • Je bent lief én gedisciplineerd.
 • Je bent een echte ontzorger.
 • Je hebt bij voorkeur een rijbewijs.
 • je hebt ervaring met oppassen en/of kinderopvang of heb er een opleiding voor.
 • Je bent in de genoemde periode beschikbaar om je ca. 50 uur per week voor ons in te zetten.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende werkomgeving waar je veel leert.
 • Per week 1 gehele vrije dag en een aantal ochtenden.
 • Een eigen kamer met [gedeelde] badkamer.
 • Het dagelijkse eten [3 hoofdmaaltijden] en drinken gedurende het werk.
 • Een vaste vergoeding per maand en een maandelijkse bonus bij functioneren naar tevredenheid.
 • En in je vrije uren: veel outdoormogelijkheden in een schitterend landschap.

 

Interesse?
We nodigen je uit te reageren als bovenstaande je aanspreekt. Mail ons vóór zaterdag 20 april: deberghut@gmail.com
We willen graag van je weten wie je bent, met je krachten én je aandachtspunten, wanneer je op je best bent en waarom deze job voor jou geschikt zou zijn. Op 22 en 23 april maken we via Skype kennis met een aantal kandidaten. Ten slotte voeren we donderdag 2 mei gesprekken op een centrale plek in Nederland om tot een definitieve samenstelling van het Berghutteam zomer 2013 te komen. Deze dagen staan vast.

We zijn op zoek naar iemand die uitsluitend in de gehele genoemde periode beschikbaar is. 

 

Wie weet tot ziens!

Zonnige berggroet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk