Aftellen….Het geheim van de Berghut! #BerghutBoek

Maandag 19 november mogen we ons boek gaan zien, voelen en ruiken!

Het idee van een boek schrijven was er al langer, alleen de tijd was er nog niet. En precies een jaar geleden bedenken we dat  het BerghutBoek er zo op dit moment gaat zijn: tijdens een 2012-editie van Flavourites Live [23-25 november].

Een nieuwe wereld
Aan het einde van het boek schrijf ik dat ik in de toekomst wat meer rust voor mezelf zou willen inbouwen. Dat is in ieder geval de afgelopen weken nog niet gelukt ;-). Maar een avontuur is het wel! Wat een gaaf proces: schrijven over onze eigen reis rondom de Berghut en dan ook nog in boekvorm. De opmaak uitdenken, spitten in ons archief van tienduizenden foto’s, de beleving eromheen creëren en het samenwerken met mensen om dit boek te krijgen zoals het nu is.

Bijzonder
We hebben het boek in eigen beheer gemaakt, zonder uitgever, externe vormgever, zonder fotograaf. Maar we hebben het niet alleen gedaan! De hulp die een aantal mensen heeft geboden, is hartverwarmend! Mensen die ons en de Berghut een warm hart toe dragen. Echt super bedankt! Zonder jullie was het niet zo mooi geworden. Speciale dank gaat uit naar Berghutgast Nathalie die in een periode van drie weken in okteober elk woord in ons boek twee keer  heeft aangeraakt om het boek nog prettiger leesbaar te maken.

En we hebben het getroffen met een drukker die zo goed heeft meegedacht. Eind augustus doe ik een oproep op Facebook: ik zoek een drukker voor een niet alledaags boek. En Annemarie Kleve reageert meteen. Zij maakt ons wegwijs in een voor ons totaal onbekende wereld en denkt mee.

vers van de pers!

Wanneer en waar kun je het boek kopen?

  • Het boek is vanaf dinsdag 27 november te bestellen op de website hetgeheimvandeBerghut.com.* We zijn tot die tijd superdruk met de lanceringsavond op 21 november in Amersfoort én met het beursevent Flavourites Live.
  • Maaarrrrrr: je kunt het boek op 23,24 en 25 november op FlavLive in Amsterdam al kopen! En dan maak je ook nog eens kans op een WinterWeekend in de Berghut a.s. januari.
  • Daarna is het boek vooralsnog alleen via de site te koop. Als je winkels kent die ons boek zouden willen kopen: leuk!
*De website is vanaf vandaag online, maar onze tijd is nu even op. Over een paar dagen zetten we in Nederland de puntjes op de i en vullen de inhoud nog aan. En we hopen de shop op de 20e draaiende te hebben :-). Als je nog tips hebt voor de site: vertel het ons!

Waar gaat het boek over?
De Berghut in Oostenrijk is een inspirerende plek waar de magie voelbaar is. Wat is het geheim? Wat maakt dit hotelletje in de bergen zo succesvol? Hans & Nel van de Berghut vertellen in hun boek ‘Het geheim van de Berghut’ over de geheimen achter het succes. Daarnaast geven zij je een onthullend kijkje achter de schermen en nemen je mee op hun persoonlijke ontdekkingsreis van de afgelopen vier jaar, die tot nu toe geheim is gebleven… Het is gaat over een groot avontuur en een spannende tijd in de tropenjaren van hun leven met hun baby en een peuter. Over diepe dalen, eenzaamheid, doorzetten en elkaar terugvinden.

Het is een mooi en stevig vierkant boek van 21×21 cm, weegt ruim 1000 gram, heeft 252 pagina’s en staat vol foto’s en inspiratie! Naast ons eigen verhaal vind je in het boek bijzondere verhalen van gasten en de lekkerste Berghutrecepten. Je krijgt bij het boek zelfs werktekeningen cadeau, zodat je je eigen Berghutmeubels kunt maken! In het boek staan verschillende QR-codes naar allemaal leuke filmpjes. We hebben ook de boekwebsite hetgeheimvandeBerghut.com gemaakt, vol inspiratie om met je droom aan de slag te gaan.

O ja, het boek kost 19,95 euro. En daar krijg je heel veel boek voor!


Als je het boek gelezen hebt: we horen graag wat je ervan vindt! Op hetgeheimvandeBerghut.com. Of je kunt bijvoorbeeld op Twitter #BerghutBoek gebruiken en je kunt op de Facebookgroep Het geheim van de Berghut ook je vragen stellen!

Zo, wij vertrekken nu naar Nederland. Wie weet tot snel!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk