Gezocht: zonnetje voor de Stube en keuken [15 dec-30 mrt]

We zijn inmiddels in gesprek met enkele geïnteresseerden.
We zoeken voor komende winter een energiek en zonnig persoon in de Berghut voor het tweede deel van de dag: voor het gezellig maken van de Stube, voor ondersteuning bij het koken en voor het serveren van het avondeten [15 december 2012-30 maart 2013]
 • Ben jij het zonnetje in huis en wil jij het mensen naar de zin maken?
 • Ben je een harde werker?
 • Heb je relevante ervaring in de horeca of toerismebranche?
Dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

De Berghut
Wij – Hans en Nel – zijn de grondleggers van de Berghut [sinds 2009]: een uniek verblijf met met 10 gastenkamers voor maximaal 37 gasten. In de Berghut kunnen gasten – allemaal Nederlandssprekend – de bergen beleven, elkaar ontmoeten en inspireren. Je vindt er de sfeer en de gebruiken van een authentieke berghut, maar wel met het comfort van nu. Het is een schitterende plek in de Oostenrijkse bergen, niet ver van het skigebied van Rauris.

Mensen ervaren de Berghut als een grote huiskamer: ze voelen er zich enorm thuis. Vertrouwen en  ongedwongenheid zijn belangrijke kernwaarden. We werken met doelgroepgerichte weken, onze special weeks. Voor deze winter zijn dat:

 • familieweken in alle winterschoolvakanties [met 16 volwassenen en gemiddeld 16 kinderen]
 • weekenden voor ondernemers, vrienden en bedrijfsuitjes in januari [met maximaal 20 volwassenen]
 • de hele maand maart Jonge Gezinnenweken [met maxmaal 14 volwassenen en maximaal 15 kinderen tot 5 jaar]

Meer informatie vind je op deBerghut.com.

Geoliede machine
Achter de schermen staat een professionele organisatie met een team enthousiaste mensen die samen deze ongedwongen sfeer bewerkstelligen. Met aandacht voor het werk,  oog voor detail en liefde voor de gast. We werken er keihard aan om onze gasten in de Berghut een onvergetelijke tijd te bezorgen!

Het winterteam
Het team bestaat uit een ontbijtkok, een uitblinkende ondersteuner, een Stube- en keukenzonnetje, een avondkok en een lieve meid voor de kinderopvang. Ieder heeft eigen hoofdwerkzaamheden en maximaal 20% nevenwerkzaamheden.

Jouw rol
Als Stubezonnetje ben jij een vertrouwd gezicht voor de gasten. Je maakt zes middagen en avonden per week de Stube [gezamenlijke gastenruimte] gezellig, je ondersteunt de kok met werkzaamheden in de keuken [snijwerk, salades maken e.d.] en je dient het lekkere eten voor de grote en kleine gasten op [kinderen en volwassenen eten op verschillende tijdstippen]. Je werkt tussen ongeveer 14.30/15.00-22.30 uur. Daarnaast verzorgt het hele team de wisseldag: we maken het huis dan helemaal klaar voor een groep nieuwe gasten.  Je helpt ook mee met wat andere werkzaamheden, zoals sneeuwschuiven.

Wij vragen…

 • Jij bent vrolijk en gastvrij, ook als het even heel druk is.
 • Je bent een harde werker en kunt goed prioriteiten stellen.
 • Je hebt oog voor detail.
 • Je kunt omgaan met feedback en deze omzetten in actie.
 • Je weet uit ervaring  hoe het is om in een restaurant of hotel te werken
 • Heb je affiniteit met het Berghutconcept en vind je het leuk te midden van en voor kinderen te werken?
 • Heb je een duidelijk beeld van de invulling van je tijd buiten het werk in de Berghut om?
 • Je bent in de genoemde periode [15 december 2012-30 maart 2013] beschikbaar om je ca. 50 uur per week voor de Berghut in te zetten.

Wij bieden we jou

 • een leuke en leerzame buitenlandervaring
 • een dynamische werkomgeving
 • veel outdoormogelijkheden in een schitterend landschap met mogelijkheden om te skiën
 • per week 1 volledig vrije dag en een aantal dagen per week tot 14.30 uur
 • kost en inwoning op basis van een eigen kamer op 3 minuten loopafstand van de Berghut en drie Berghutmaaltijden per dag en drinken tijdens je werkzaamheden.
 • een maandvergoeding van 500 euro,  een stay-bonus van 200 euro per maand [wordt eind maart uitgekeerd] en de fooien

Interesse
We selecteren op basis van de enthousiaste en goed onderbouwde reacties met cv en foto die vóór maandag 22 oktober 2012 binnenkomen. Uiterlijk 2 november is het zonnetje, dat het Winterteam komt versterken, bekend. Heb je vragen of wil je solliciteren? Mail naar de Berghut

Wie weet tot ziens!

Zonnige berggroet,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk