Modderstroom

Gisteravond, net voor het slapen gaan, horen we op het NOS-journaal over modderstromen in Oostenrijk. We kijken elkaar aan. Niets aan de hand bij ons. Totdat we vandaag al rijdend – 2 minuten van de Berghut – een kleine variant zien.

Het is toch wel boeiend: er komt blijkbaar ergens uit een spelonk veel water naar beneden, inclusief flink wat modder. En stevige boomstammen. De massa zoekt zijn eigen weg. Een deel van het hooihutje is al stuk. En we zien aan de linkerkant beneden het water en modder nog stromen niet heel hard, maar het breidt langzaamaan uit.

Op onze terugweg – 4 uur later – zien we dat de modderstroom nog groter is geworden en het hooischuurtje staat er toch echt schever bij…

Vanaf morgen komt iig de zon weer tevoorschijn!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk