Nieuw deze zomer: Geocaching

Twee maanden geleden hadden we er zelf nog nooit van gehoord, totdat enkele teamleden van afgelopen winter enthousiast op zoek gingen in het Rauriserdal: geocaching.

Wat is geocaching?
Iemand verstopt op een plek – meestal in de natuur – een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder eventueel een aantal leuke voorwerpen [om te ruilen] en soms ook een wegwerpcamera. Met een GPS bepaalt de bedenker van de plek de exacte coördinaten van de plek en die coördinaten  publiceert hij/zij op de Geocache-website geocaching.com.

Iedereen die wil kan met deze coördinaten op zoek gaan naar de cache (‘schat’). Vervolgens loggen ze na hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun vondst kenbaar te maken.

Rauriserdal
Zo zijn er in het Raurisdal ook verschillende geocachplekken. Wij hebben de coördinaten van deze plekken verzameld en tijdens je verblijf in de Berghut kun je al deze plekken opzoeken! Leuk om als wandeldoel te hebben.

de Berghut
En er komt vanaf deze zomer ook een speciale Berghut-geocach. In de buurt hebben we een leuke plek waar we een cache verstoppen. Het is een leuke wandeling vanuit de Berghut. En wie de plek vindt, krijgt bij terugkomst een leuke verrassing!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk