Geluk… is zelf op avontuur gaan!

Dit blogbericht van Nel is onlangs verschenen op ProjectGeluk.nl

In april waren we in Nederland en konden we 14 april eindelijk een keer naar Standup Inspiration. Een avond vol inspirerende sprekers en mooie initiatieven. 

De laatste spreker van de avond stelt de zaal 3 vragen:

1. Wie heeft er een auto?
2. Wie heeft er een auto met een trekhaak?
3. Wie zou er een lifter met een caravan meenemen?

Tjerk trekt in januari 2010 met zijn caravan en hond – en later ook met een bevriend journalist en kunstenaar – door Europa, van Utrecht naar Istanboel. Liftend….“Een zoektocht naar gastvrijheid en welwillendheid in Europa,” noemt Tjerk het.

Maar nog mooier vind ik de persoonlijke component aan deze reis. Want wat een uitdaging moet dat zijn, als je het moeilijk vindt om afscheid te nemen, om het onbekende aan te gaan en als je geneigd bent beren op de weg te zien. En met zijn avontuur Trekhaak Gezocht ervaart hij zelf: “Je hebt soms hulp nodig van anderen. Maar uiteindelijk kun jij zelf alleen de sprong maken. Je dromen achterna. Anderen kunnen dat niet voor je doen.”

Ik was overigens één van de weinigen die zijn vinger na de laatste vraag nog hoog had. Dat leek me leuk! Ik had toen overigens wel een indruk van de persoon in kwestie, dat speelt vast mee. Maar ik had ‘m graag een stukje verder in zijn avontuur gebracht!

Smaakt dit naar meer? Tjerk heeft een schitterend kleurrijk boek over zijn avontuur Trekhaak Gezocht, inclusief DVD én je kunt zijn verhaal ook live horen. Geniet ervan!

Fotograaf bijgaande foto: Sebastiaan ter Burg

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk