Project Geluk

“Wie wil er meebloggen op de site Project Geluk?” Oud-Berghutgast Sonja attendendeert me een paar weken geleden op deze tweet: “Iets voor jou Nel?” Ik ben er even ingedoken en ja, ik vertel graag over geluk, passie, je hart volgen. Over mijn visie en mijn ervaringen.

Het doel van initiatiefnemer Bas Bakker is om 100.000 gelukkig te maken. Zoveel mensen gelukkig maken met een blog lijkt een flinke uitdaging. Ik zou in ieder geval mijn bijdrage willen leveren door mensen aan het denken te zetten en wie weet een stapje verder te brengen in geluk ervaren!

Nu lijkt de titel van mijn eerste blog, dat gister is verschenen op ProjectGeluk.nl, niet meteen hoopgevend ;-). Maar geluk bestaat wat mij betreft niet zonder minder geluk. Mijn ervaring is: het volgen van je hart in combinatie met ontwikkeling in jezelf  – die ook confronterend kan zijn – maakt je de rest van je leven rijk en gelukkiger.

Geluk… hoeft niet altijd leuk te zijn

Mensen vragen me wel eens: “Als je nog een keer de stap zou moeten zetten, zou je het dan weer doen?” Als ik dan zeg: “Ik had het voor geen goud willen missen, maar ik zou het niet opnieuw doen”, zie ik ze schrikken. Alsof er toch niet aan hadden moeten beginnen? Maar zo voelt het niet voor mij.

We hebben een enorme stap gezet door met twee hele kleine kinderen een tijd in het buitenland te gaan wonen, daar samen een bedrijf te beginnen in een branche waar we totaal geen ervaring in hadden, wetende dat het hard werken zou worden. En het is niet altijd makkelijk. Maar brengt ons zo ontzettend veel! We ontmoeten zo veel bijzondere mensen, wonen op een fantastische plek en leren elke dag in het werk, van onszelf en van anderen. We zien en voelen dat we onschatbare levenservaring opdoen.

Geluk gaat verder dan je elke dag blij voelen bij wie je bent, wat je doet en wat je ziet. Uitdagingen en beren op de weg dwingen je juist de confrontatie met jezelf aan te gaan en tot de kern te komen. Na inzichten en nieuwe stappen kun je juist groot geluk ervaren. Heel diep en intens.

Is je nieuwsgierigheid gewekt na dit stukje? Stel hieronder gerust je vraag of reageer. Ik deel graag mijn ervaringen.

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk