Maak je eigen Berghutstapelbed [of iets anders]! #houtweek [9-16 juni 2012]

Wat zou jij heel graag een keer van hout willen maken?

Als je de Berghut kent, weet je dat we in ons huis veel zelf gemaakte meubels hebben: stapelbedden, commodekastjes, wijnpaal, potdekselmuren, picknicktafel, buitenloungebanken enz. Je kunt tijdens de houtweek zelf – en met begeleiding – aan de slag en thuis van je kunsten genieten! 

De houtweek
Hoe ziet de houtweek eruit? Je komt met een idee en een schets van je houtwens naar de Berghut. Net als maximaal 8 andere houtliefhebbers. Op basis van jouw schets ga je aan het begin van de houtweek een gedetailleerde tekening maken. Je maakt het hout gereed en wordt begeleid in het in elkaar zetten van je wensprodukt. Natuurlijk ga je ook genieten van al het moois dat de bergen te bieden hebben!

Met Winold Stoof
In een echte Berghut tref je vaak Matratzenlagers aan: grote stapelbedden waar veel mensen met weinig ruimte hoog in de bergen kunnen slapen. In onze Berghut wilden we er ook eentje. En heeft Winold Stoof heeft onze Matratzenlager gemaakt!

We kijken terug op één van de meest passievolle weken tijdens ons Berghutklusproces. En dit schitterende bed is voor ons inspiratie geweest om al onze bedden zelf te maken. Winold is een fantastisch houtbewerker en hij begeleidt je – samen met Hans van de Berghut, die inmiddels ook veel zelf maakt – in jouw houtweek!

Voor wie?
Iedereen die iets moois van hout wil maken of passie voor hout heeft kan naar de houtweek komen. Misschien wil je niet specifiek iets voor jezelf maken, maar meehelpen met een meubel voor de Berghut: het kan allemaal! Je hoeft geen ervaring te hebben met houtbewerking. Affiniteit met hout en de Berghut werkt wel mee!

 Wat krijg je?

  • Deskundige begeleiding bij het maken van je eigen houtprodukt
  • Kennis over gebruik van gereedschappen voor houtbewerking
  • Dit doe je allemaal op een bijzondere plek in de bergen met een heerlijke tuin
  • Een eigen huttekamer, met eigen badkamer met douche, toilet en balkon [wij zorgen voor handdoeken en beddengoed]
  • 7 dagen ontbijt, lunch én avondeten
  • Onbeperkt koffie & thee
  •  Tussendoor een paar verwonderende bergactiviteiten ter inspiratie

Wat betaal je?
We vragen hiervoor 495 euro [exclusief BTW]. Je betaalt daarnaast nog je drankjes, houtmateriaal [inkoopprijs] en de reis van en naar Oostenrijk. Mocht je een moeilijk vervoer-baar produkt maken, dan kunnen eventuele kosten voor vervoer of verzending erbij komen. We kunnen bijvoorbeeld ook voor twee dagen een busje huren in Nederland voor alle schitterende eindprodukten. Je haalt je houtwerk dan in de Berghut uit elkaar en bij thuiskomst zet je het weer in elkaar.

De reis
Je kunt het beste met de auto komen [of carpoolen!]. We openen een facebookgroep waar je dit soort dingen kunt afstemmen.

Handig om te weten

Heb je vragen of wil je je aanmelden: mail gerust! deBerghut@gmail.com 

We hebben er heel veel zin in!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk