‘Aandacht smaakt beter’ #BYB12

Hoe kan ik een lang, inspirerend Boost Your Businessweekend samenvatten in één blogbericht? Er is zoveel gebeurd, met 20 mooie ondernemers bij elkaar! Oke, voor nu een persoonlijke overdenking  en binnenkort een inhoudelijke tweet-impressie onderaan dit bericht.

Dankbaar
Hans en ik zijn volledig bij het programma aanwezig. En ook aan ons de vraag welke Boost wij zoeken. Voor het eerst in jaren kijk ik niet vooruit. Ik weet niet waar ik over 5 jaar wil zijn. Ik sta in het moment. Ik kan genieten van wat er is, van de lieve mensen en van wat er om me heen gebeurd. Van mooie gesprekken, van alle inzichten aan alle kanten, van een lach en een traan, en van onze plek. Ik voel me zo ontzettend dankbaar dat we de Berghut hebben kunnen neerzetten!

“De kracht van stilte en loslaten.”

Loslaten en er zijn
Ik voel me dit weekend gedragen. Ik voel me gedragen door mensen die me helpen en daardoor kan ik ook weer mensen helpen. Oma is er dit weekend voor onze kinderen en ik heb het vertrouwen bij ons keukenteam neergelegd. Ik ben aan het loslaten om nog meer waarde toevoegen aan de gasten en wat we met de Berghut willen neerzetten. De afgelopen tijd voelde dat regelmatig heel anders. Mijn eigen hoofd was te vaak te vol om voldoende echte aandacht voor de ander te kunnen hebben.  Ik voel dit weekend dat ik er meer kan zijn voor die ander. Wat gebeuren er dan mooie dingen!

“Bij het starten van een eigen bedrijf start ook een enorme ontwikkeling in jezelf. Dat mag er ook zijn.” 

Worstelingen
En gekgenoeg ‘geniet’ ik ook van de worstelingen van de mede-ondernemers. Ik schrik er niet meer van. Het hoort namelijk bij ondernemen, weten we. Het hoort bij ‘jezelf als mens en ondernemer ontdekken’. Wat ik dit weekend meer dan ooit voel en zie, is dat mensen echt diep geraakt kunnen worden door erkenning en aandacht. Erkenning dat angsten er mogen zijn, dat je het waard bent en dat de vraag ‘Wie ben ik nou eigenlijk?’ heel gewoon is.

“De kracht van kwetsbaarheid.”


Authentiek
Een paar dagen voor het Boostweekend krijgen we met ons Berghutteam een Boost dankzij ‘kwetsbaarheidscoach’ Andre Meiresonne. Het gaat over het durven uitspreken van je gevoel in samenwerking. Dat jouw gevoel er mag zijn. En dat het uitspreken ervan veel ruimte en lucht kan geven.

Het ging ook over authenticiteit. En op die TeamBoostdag krijgt de authentieke gezelligheid die we willen neerzetten – zoals in een ‘echte’ Berghut – voor mij een extra dimensie: de Berghut met authentieke gezelligheid én authentieke mensen. Daar zaten we met de Berghut afgelopen weekend héééél dichtbij, als ik de reacties mag geloven… #BYB12

Dank jullie wel, lieve mensen!

Meer lezen over het Boostweekend in 2013!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk