Geraakt in 2011

Wat zie ik  veel terugblikken op 2011 via Twitter voorbij komen!  Toch weerhoudt het me niet om ook mijn eigen gevoel te delen: 5 dingen die me in 2011 in de Berghut geraakt hebben.

Bijzondere ontmoetingen
Ik vind het heel bijzonder om te merken dat steeds meer mensen ons Berghutconcept voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving begrijpen én ervaren. Er zijn afgelopen jaar veel momenten geweest waarop ik voelde: “Dit is zoals we de Berghut hebben bedoeld.” Wat er tussen de gasten allemaal gebeurd. De ontmoetingen, de inspirerende gesprekken met en tussen gasten, vriendschappen voor het leven én zelfs samenwerkingsverbanden. Ik hoef er zelf niet eens onderdeel van te zijn om ervan te kunnen genieten.

Gevoelig
Steeds meer gasten komen weer terug in de Berghut. Daar kan ik heel blij van worden. En het zijn vooral gasten met kinderen die extra gevoelig zijn. In een gemiddelde familieweek zijn er ongeveer 16 kinderen in de Berghut. Dat zijn er best veel. En toch vinden die sneller geprikkelde kinderen het geweldig!

Een moeder vertelde me waarom. “Hij heeft hier een duidelijke structuur: ontbijt, skiën [of: de bergen in], eten, spelen, slapen. Daarnaast is alles  overzichtelijk: de huttekamer om te slapen, de speelruimte om te spelen en de Stube om te eten. Dat geeft hem houvast. En hij kan zich terugtrekken als hij wil. Juist de duidelijkheid en vertrouwheid is belangrijk voor hem. En toen we afgelopen keer ook nog eens dezelfde kamer kregen, gaf dat ook zoveel rust.” En volgend jaar komen ze weer! Net als inmiddels verschillende anderen.

Co-creatie
Samen dingen doen, samen creëren, samen inspireren. Daar is onze deelname aan FlavouritesLive een bijzonder voorbeeld van afgelopen jaar. We staan afgelopen november 3 dagen op het event met onze zelf én samen nagebouwde Stube met oud-gasten, voor inspiratie, ontmoeten en [berg]beleving. Bemand met inspirerende mensen die én uit ervaring en beleving kunnen vertellen over de Berghut én hun eigen inspiratie kunnen overbrengen. Want ze hebben allemaal een eigen bedrijf.

Wat geeft dat een energieboost! Eerst het idee, dan het samen creeëren én ook nog eens het event zelf. Het winnen van de prijs voor de mooiste stand, is de slagroom op de taart. En ook in 2012 zit er een bijzondere co-creatie aan te komen…

Vertrouwen
Ken je dat? Je vaart je eigen koers en af en toe word je ‘aangevaren’. Je weet dat je op de goede weg bent, maar toch word je aan het twijfelen gebracht… In 2011 ben ik gesterkt in de overtuiging dat mijn pad helder is en dat ik mijn gevoel echt kan vertrouwen.

Maar soms weet ik niet goed wanneer iets mijn angst of mijn gevoel is. “Bij angst verstijft je lichaam en bij een gevoel wil je onderbuik je iets zeggen”, maakte een bijzondere gast me afgelopen jaar duidelijk. Een mooie eyeopener!

Intens leven
Het klinkt paradoxaal: mijn droom leven kost me een paar jaren van mijn leven. Het is keihard werken en offers brengen. Maar ook: voelen dat je leeft. Zo intens. Met dilemma’s én elkaar opvolgende hoogtepunten. Voelen dat wat je doet en wie je bent, waarde toevoegt. Ertoe doet.

Tijdens het eerste jaar van de Berghut wist zelfs ik niet meer waar mijn passie was. Overdonderd door wat er allemaal bij komt kijken als je zo’n enorme stap neemt. Afgelopen jaar is dat gevoel gelukkig gekanteld. Mensen vragen wel eens of ik er weer opnieuw aan zou beginnen. Terugkijkend en nu wetend wat er allemaal bij komt kijken, zeg ik ‘nee’. Je kunt vaak maar beter niet weten wat er komt. Dan zou je het namelijk niet doen!

Maar had ik het willen missen? Dan komt er een veel volmondiger ‘NEE’ Ik had niet anders gewild! De levenservaring die ik en wij met ons gezin op deze manier opdoen, is onvergetelijk. Liefdevol gesteund door vrienden, familie én gasten!

2012 is nog maar net begonnen, maar de inspiratie en passie komt ons wederom tegemoet. Het wordt weer een bijzonder jaar. Ik voel het. Wetende wat er allemaal gaat komen, gaat mijn hart er sneller van kloppen. En dan weet ik vast nog niet alles. Want ons leven in de Berghut zit vol verrassingen!


de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk